by Vasas1969 Vas. Feb. 18, 2024 12:39 am
Sajnos a Budafok ellen sem sikerült begyűjteni a 3 pontot . Visszatérő probléma ez , hogy amikor az ellenfél betolja a buszt képtelenek vagyunk feltörni a védelmüket , ha Berecz hiányzik a csapatból . Már az Oenning féle csapat is részben ezért esett ki , ahogy Schindlerék a feljutása is ezen mehetett el . Akkor még volt egy Barczy majd egy Szatmári Lóránd akik azért a végéig versenyben tudták tartani a csapatot . Most sajnos senki sincs aki legalább ilyen szinten pótolni tudná . A középpályán ő az aki megtud 2 sikeres cselt is csinálni egymás után és valakivel háromszögezve átmenni a védőfalon . Nem mondom , hogy vele biztosan behúztuk volna legalább az egyik meccset de lesz még hasonló bőven amit majd igen . Így ki esett egy olyan játékos akire több védőnek kell figyelni és sokszor csak szabálytalanul tudnak megállítani a 16-os előtt . A Budafok ellen nem is emlékszem ilyenre pedig most talán lett volna több jó szabadrúgás lövő is a csapatban . A fentiek miatt gondoltam bár keveset láttam játszani , hogy talán Sztojka tudott volna húzni valami váratlant mert a többieknek a középpályán sajnos nem ez az erősségük . Emiatt én nem is bírálnám őket mert most Berecznek is jóval nehezebb dolga lenne mert elölről is hiányzik egy másik olyan ember Novothny aki szintén letud kötni 2 védőt így könnyebb dolga és több helye van a többieknek a betörésekre az összjátékra és a kapura lövésekre . Soma nélkül a pontrúgásaink hatékonysága is csökkent pedig ebben elég jók voltunk ősszel . Ráadásul Pávkovics is sérült , ahogy Litauszki is bár nem valószínű ,hogy mindenki egyszerre lett volna a pályán de most csak Baráthot és Otigbát kell levédekezniük a levegőben . Sokkal nehezebb dolga volt az ellenfelek védelmének amikor 4 magas jól fejelő játékosunk volt a pályán akik olyan zavart tudtak okozni , hogy még Tóth Milán fejeseivel is megtudtuk lepni őket .
Remélem Pávkovics mihamarabb visszatér mert nemcsak a fejesei de a beadásai is hiányoznak bár nem tudom Soma hiányában kit fog a beadásaival majd keresni ? Talán ,ha Lita felépül akkor az ilyen meccseken a hajrában bevethetnénk középcsatárként . Vaskó elég eredményes volt ebben a szerepben a Csákvárban . Esetleg a tarcsiból az új szerzemény Rideg is bírna 15 perceket , ha nem egy nap játszik a 2 csapat . Bár nem tartom még közepes edzőnek sem de Desitset most nem bántanám igaz én totál hozzá nem értőként Sztojkának legalább egy félidőt adtam volna . Lehet ,hogy jobb lett volna , ha Tóth Milán az elejétől játszik de már a 46.percben majdnem bejött az elképzelése , hogy friss emberként meglepi majd a fáradtabb védelmet . Jó cserének gondoltam Szalayt és Baktit is mert nem volt elég veszélyes a jobb oldalunk de csalódást okoztak . Szalay kétszer is rossz megoldást választott benne nem vagyok biztos , hogy jó lesz Doktoricsban viszont igen . Szerintem jobb játékos Deutscnál de nem is hasonlítanám őket össze mert akár egymás mögött is játszhatnának és Laci is jó volt ősszel a sérüléséig . Doktorics megindulásaiban volt a legtöbb veszély ő a balszélen többször is megbontotta cseleivel a védelmüket . Ha Berecz visszatér vele hasonlóan jól megérthetik majd egymást mint egykor Hangyával . Szóval szerintem ez a szombathelyi vonal , ha csak Tóth Milánt és Doktoricsot nézem egyáltalán nem rossz a többiek már kérdésesek . Amúgy a mi Rétyi Robink aki 16 góllal vezette az Nb3 délnyugati csoportjának góllövőlistáját hétfőn igazolt Szentlőrincről a Haladásba .
Visszatérve a fiúkra a fentiek miatt érthető a zártkapus meccs mert a hiányzók nélkül nagyon kiismerhető a csapatunk és ki kellett volna találni valamit de csak azt látom , hogy próbálunk gyorsabban játszani vagy hosszú indításokkal kiugratni valakit de váratlant csak Doktorics és Tóth Milán tud húzni .
Nagyon kíváncsi vagyok , hogy mikor tudnak visszatérni a hiányzók és , hogy mit találunk ki a Pécs ellen a fenti problémák megoldására ? A legkíváncsibb meg arra vagyok , hogy mi lehetett Novothny vétke ? Úgy éreztem az ősz végére összeállt egy olyan csapat ami a nehéz tavaszi sorsolás ellenére is feljutott volna és most nem tudjuk , hogy mi történik .