by Vasas1969 Szomb. Szept. 21, 2024 4:55 am
Még egy héttel a kupameccs után is felemás érzéseim vannak . Abból a szempontból pozitív , hogy amit Pintér nyilatkozott miszerint egyik ellenfél sem akarhat jobban az ő csapatánál azt viszont láttam a pályán főleg amíg erővel bírtuk . Mindenesetre a letámadás működött és talán ez hatásos fegyver lehet az ilyen magas csapatok ellen is mint a Nyíregyháza . A képernyőn keresztül többnek tűnt de a transfermarkt adatai szerint is átlagban 3 centivel voltak magasabbak a Szpari játékosai . Bár Tímár csapatában most kevesebb torony volt de úgy éreztem az előző szezonban is , hogy ők is avval próbálnak sikeresek lenni mint a Kecskemét a nagyon magas csapattal . Ezek a colos játékosok azért általában nem annyira technikásak könnyebben zavarba hozhatók a letámadással . Ehhez persze kiváló erőnlét kell de én azt várnám egy reményeim szerint első helyen feljutó csapattól , hogy ebben is a legjobb legyen lehetőleg annyival , hogy nekünk ez legyen a meglepetés fegyverünk a mennyeiben . Persze tudom , hogy ott nem mehetünk ész nélkül neki mindenkinek mert akkor úgy járnánk mint Szanyóval de a nagyjából hasonló szintű csapatok ellen eredményes lehet .
Amiben még bízom az az amit még a soproni időszakáról nyilatkozott Pintér " Próbáltuk úgy összerakni a csapatot, hogy mindenki a legjobbját tudja nyújtani a rá bízott szerepkörben, sokat is gyakoroltunk, hogy minden működjön." Ez régóta hiányzott nálunk .
Visszatérve a meccsre az első félidő tetszett bár igazán kidolgozott helyzetünk nem nagyon volt bár a Szparinak meg az Ebedli unoka Kovácsréti lövésén kívül semmi . Őt én szívesen látnám a Vasasban is . Megérdemelten vezettünk a félidőben Urblik bombájával . Vezethettünk volna persze kettővel is ,ha Radó berúgja vagy más rúgja a tizenegyest . Tóth Milánt én nem bántanám bár ő nem ezt nyilatkozta és a végén a tizenegyespárbaj során sem ez látszott de azért valószínűleg a testvére ismeri a legjobban , hova rúgja Milán a büntetőket emiatt én egyből arra gondoltam ,hogy más fogja rúgni . Az , hogy Pintér a kihagyott büntető ellenére is megölelte Radót szerintem inkább pozitív . Bár nekem sem a kedvencem és nálam sem lenne kezdő Radó de nekem tetszett az irányitójátéka amikor az egész csapat futott és volt kinek passzolnia .( Ez még valamelyik Gera meccsen volt .) A gond akkor van amikor cselekbe kell bonyolódnia amiatt mert nem mozog senki az már nem megy neki . Amúgy is az a szempont , hogy mindenki a legjobbját tudja nyújtani akkor találjuk meg előbb hol hasznos .
A másik a hibázó Rácz volt az akit féltettem még Pintértől , hogy lehetőséget sem fog kapni de később eszembe jutott , hogy a fia miatt Attila nézte a Hali meccseit és látta , hogy ő volt a Haladás legjobbja és sokkal többet tud mint amit eddig a Vasasban nyújtott . Szerintem bár most volt a legjobb de most is csak a tudása 50%-át nyújtotta . Nincs önbizalma félek ezt a kiesést okozó tízi kihagyása sem növeli meg . Szép feladat Pintérnek ,hogy a valós tudását hozza . Lehet az a probléma , hogy a Hali körüli problémák miatt a nyáron nem volt hol készülnie és még nem érte teljesen utol magát . Én is azt vártam , hogy a nyírségiek bírják jobban kondival a végén így is volt de ez csak abban mutatkozott meg ,hogy kiegyenlítetteb lett a játék . Összességében többet kaptam mint vártam és inkább mi érdemeltük volna meg a továbbjutást . Azt azért el kell ismerni , hogy Eppel gólja is hasonlóan pazar volt mint Urbliké .
A negatív érzéseim amiatt vannak , hogy ha megközelítőleg ilyen akarás lett volna a meccsek felén az előző bajnokságban akkor most biztosan első osztályúak vagyunk . Azért sajnálom a kiesést mert a bő keret miatt sokan még alig vagy egyáltalán nem kaptak lehetőséget és minden egyes meccs jó alkalom lett volna a bizonyításra nekik vagy Pintérnek a csapat összecsiszolására . Bár mint mondtam összességében több a pozitívum számomra de furcsa lenne annak örülni , hogy partiban sőt a mérkőzés nagyobb részében jobbak voltunk a Nyíregyházánál . Mivel szerintem mi vagyunk a másodosztály legjobb csapata így szerintem az élvonal jelenleg 11.-ik csapatának kiverése számunkra elvárhatónak kellene lennie . Ez természetesen nem Pintér hibája én inkább a Gera időszakot érzem teljesen elfecsérelt időnek . Remélem vele tud annyit fejlődni a csapat minden téren , hogyha legközelebb találkozunk a Szparival akkor megint mi leszünk 3 góllal jobbak . Amúgy érdekes ,hogy most több játékos is helyesli a szigort és a több munkát . Szerintem sejtik ,ha most sem jön össze a feljutás ellenük fordul a népharag hiszen a médiában is többen nyilatkozták már ,hogy nem törik össze magukat a feljutásért .