Bravúros fordítás Újpesten
http://www.vasasfc.hu/hirek/bravuros_forditas_ujpesten-8673Visszatérve még a múlt hétvégi Újpest elleni meccsre az is egy olyan győzelem volt aminek igazából nem tudok örülni . Megnéztem a neten a meccset és mindkét félidő eredményét túlzónak éreztem . Az első sor nem volt 3 góllal rosszabb és a második sem néggyel jobb a játék képe alapján . Furcsa ilyet mondani egy olyan bő első negyed óra után amikor akár már 3-0 -ra is vezethettek volna a lilák ,ha a kontrájukat is berúgják de ekkor még a játékkal nem volt gond sőt inkább mi próbáltunk kezdeményezni nálunk volt többet a labda . Viszont hamar jött egy pazar 60 méteres átemelős gól a fiatal Dékeitől . A kapusunk Kiss jócskán kint állt ami gondolom a taktika része lehetett mert többször lekontráztak már idén minket és már többen is hibáztak hátsó emberként a csapatból legutóbb Doktorics a Honvéd ellen . Amiatt is gondolom , hogy edzői utasítás lehetett mert valószínűleg a kieső Tiszakécske nem nyomott úgy a meccseken , hogy Kiss a saját 16-osa előtt kalandozhasson . A 17.percben újabb szép gólt kaptunk de most szabadrúgásból . Ezután kiegyenlített játék folyt a pályán de sajnos a támadójátékunk továbbra is meddő volt . Aztán a félidő vége felé kapusunk eladta a labdát és ennek az akciónak a végén Dékei meglőtte élete 2. legszebb gólját . A 3 kapott gólból kettőt mi hoztunk össze az újpestieknek .
A 2 félidőben némi meglepetésre Vida játszott középhátvédet . Úgy látszik a Vasas drukker hiába szeretné megnézni Puskást a védelem közepén az Istennek sem rakják oda . Persze értem én , hogy valószínűleg Otigba vagy Baráth lesz középen és emiatt próbálgatják a bal oldalon . Vidánál inkább arra gondolok ,hogy középhátvédként játszatásával inkább csak formába szeretnék hozni mert ezen a poszton messze ő ért a legtöbbet a labdába a meccsen így bőven volt alkalma élesben gyakorolni a hosszú indításokat . Szerintem ő nem is lenne jó a fejpárbajokban hátul viszont nagyon hiányzik egy olyan ember a csapatból aki végre hátulról irányítaná a csapatot és talán ebben jó lehetne Máté mert folyamatosan sok gólt kapunk amiatt , hogy nincsenek elosztva az emberek . Tavasszal több alkalommal is Doki állt a legmagasabb ember mellé mert a többi játékos inkább elkalandozott , hogy nehogy róla szerezzék már a gólt . Amúgy a fiatalok meccseire kijárók szerint ebben jó Puskás , hogy hátulról határozottan irányítja a csapatot . Most csak néhány kemény de szabályos szereléssel tűnt ki mert látszott , hogy Vidának kell hátulról az indításaival mozgatni a csapatot .
Nekem talán a fiatal Molnár, Szántó és Girsik de főként Zimonyi agilis játéka tetszett aki próbált ebben példát mutatni az egész csapatnak . Bár a 95 . percben szépítettünk Pintér góljával de elég kiegyenlített meccs volt semmi sem utalt rá , hogy akár fordíthatunk is a vége előtt 6 perccel viszont Mamusits megvillant és hatalmas gólt lőtt 27 méterről . Nagyon hiányoztak az ilyen távoli lövések mióta Sillye elment . Talán még ennél a gólnál is szebb volt az a jelenet amikor Rab indítását beérve a rárohanó Banai mellett elpöckölte a labdát és csak szabálytalanul tudták elválasztani a labdától a tizenhatoson belül . A büntetőt Zimonyi belőtte és ettől fellelkesülve a középkezdés után labdát szerzett és győztes gólt rúgatott Pintérrel .
Szóval főleg amiatt van komoly hiányérzetem a győzelem ellenére mert az utolsó 6 perc elkozmetikázza csak a bajokat . Az első papíron erősebb sor egy olyan ellenféllel szemben állt 60 perc után 0 - 3 -ra aki ebben az összetételben az egyik kiesőjelölt . A drukkereik legalább 4 de inkább 5 új igazolást remélnek még a kezdőbe , hogy az előző évhez képest előrelépés legyen . Bár 2 gólt a kapusunk segítségével értek el és talán 1-2 helyzetük volt még a gólokon kívül de ez egy olyan Újpest volt az első 60 percben amit verni is lehetett volna de mi csak kétszer Berecz és Hidi révén veszélyeztettünk . Már a 2. meccsét veszti el az erősebb sor több góllal . Az ellenünk jónak tűnt Honvéd most simán kikapott Győrben ez sem fokozza az optimizmusomat velünk kapcsolatban . A fiatalokat dicséret illeti ők tényleg folyamatosan fejlődnek de ellenük a második sorok mindkét meccsen még náluk is összeszokatlanabbak és egy erősebb NB3-s csapat szintjén voltak .
Bemásolom ide egy lila drukker véleményét a kocsmájukból :
" Nyilván ebből a keretből kihozni 2 csapatot komoly meló lehetett.
Éppen ezért részemről semmi elvárás nem volt egy edzőmeccsen, max a játék képe.
Bese, Gergényi ,Piscitelli hátul magabiztos volt de hát a Vasas volt az ellenfél.
A sorcsere után gatya lett minden, kb egy nb3as csapat.
Elől Ljujic, Dékei, Oggi nem volt rossz, Dékei nagyon érzi a kaput.
De tisztán látszott hogy a kezdőbe kell 4-5 ember , és a padra is kell ennyi mert sérülés esetén azért ne a Mucsányi tesók játsszanak .
Ügyesen mozgott 1-2 fiatal, de ez a csapat ordít a rutinos, minőségi focistákért.
Nem tudom miért szenvedünk ennyit az igazolásokkal, de innen nézve totál faszság volt elküldeni pl Morschelt meg Husztit visszaengedni, ha nem nagyon igazolunk.
Szóval elvárásaim igazából csak a vezetőkkel szemben vannak , az viszont kurvára. Ezért nem szabad ezt a vonalat ,meg. 60-40-es baromságot folytatni, muszáj külföldről valami minőséget, rutint előkeríteni,mert ez a második félidő kb a Mosonmagyaróvár szintjén van. Időnk viszont nem sok .Mire várunk? "
Sajnos a nagyok játéka nagyon kiismerhető evvel az ezerpasszos játékkal bár látszik , hogy próbálnak gyorsítani rajta de nagyon hiányoznak az olyan 1-2 húzásos támadások mint amikor Rab elindította Mamusitsot a büntető kiharcolása előtt . Az erőcsatárok érkezésével azért reményeim szerint fejjel a tavaly őszhöz hasonlóan megint veszélyesek leszünk az ellenfél kapuja előtt és a szélsőinknek érdemes lesz újra fejmagasságban is beadni a labdát . A legfontosabb viszont az , hogy Doktorics és Tóth Milán sérülése ne legyen komoly és már a BVSC ellen újra a pályán legyenek .