colocolo írta:Kétségtelen igaz amit írsz,de én a dolog másik oldaláról közelítem a problémát.Ha le egyszerűsitem a dolgokat,akkor azt mondom ha a védelem nem kap gólt Vernes góljával nyertünk volna.Hibának tartom ha egy védőnek akkor is adnak támadó feladatott,ha még a védő feladatát sem tudja jól megoldani.Nálunk pont most ez van,ettől persze még Vernes vagy a többi támadó jobban segíthetne ha kell a védekezésben is.És az sem mindegy milyen az alap fel állás,a támadást vagy a biztonságot preferáljuk.Száz szónak is egy a vége,a két szélső védőről sok gólt kapunk.Amig ebben nem lesz érzékelhető változás,addig mindig több gólt kell rúgni,mint amit hátul össze hoznak.Vasas1969 írta:
Nagyjából most is egyformán látjuk . Viszont én most a csatársort sem láttam jobbnak mint akiket említesz .Sőt ! Ha elvárjuk a szélső hátvédektől ,hogy jobb és balszélsőként is helytálljanak . Akkor az is elvárható lenne hogy a csatárunk is visszajöjjön a már védőt játszó Schönnel . Pedig Vernes góljakor azt mondtam magamban ,hogy megvan bocsátva ,hogy nem szaggatja szét az istrángot most mégis megemlítettem . Főleg azért mert bár az MTK-ban sokkal több jó teljesítmény volt nem sok hiányzott ,hogy számunkra kedvezőbb eredmény szülessen és már az is számít ,ha 1 ember nem teszi oda 100%-ig magát . Az is döntő ,hogy mivel az ellenfélnek több a gyors játékosa komoly sebességkülönbség volt a 2 csapat között . Remélem ,ha edzések nem is tartunk de valami elméleti távoktatást tart majd Bene taktikából mert ebből a vereségből sokat lehet tanulni .
Sajnos most minden bizonytalan lett . Jó ha szeptemberben lesznek újra meccsek . Pedig Vasassassal még a siófoki meccsről is beszéltünk korábban ,de így biztos nem lesz belőle semmi .
Úgy vagyok vele ,hogy a mai fociban a 3 csatáros játék felvállalása hacsak nincs klassziskülönbség a 2 csapat között fél vereséggel ér fel . Hogy ez ne így legyen ahhoz minimum a két szélső támadónak ki kell vennie a részét a védekezésből is . Ahogy Feczesin fejjátékára is nagy szükség van hátul az ellenfél szögleteinél . Balajti már jó úton jár kár ,hogy 29 éves korára ezért mivel korábban nem ehhez volt szokva nem bírja még kondival ezt a nagyobb mezőnymunkát . Vernessel viszont nem véletlen veszekszik még Bene . Az edző próbálja kiküszöbölni a 3 csatáros játék buktatóit amire sokszor ráfáztunk a múltban . Nagy kár ,hogy a jelenlegi kezdő csatársorban nincs sebesség igaz ha lenne akkor nem nálunk játszanának .
Persze igazad van benne , hogy a védelmünk hatékonysága még az NB2-ben is csak közepes ,de azért látszik az előrelépés az őszhöz képest . Félő ,hogy itt a másodosztályban kell tovább csiszolni a játékunkat a következő bajnokságban is . Bár ebben a helyzetben fogalmam sincs mi fog történni .