by Vasas1969 Szomb. Jan. 14, 2017 10:48 pm
Juhos2 írta:Rákerestem az uefa 3-as, 4-es stadion besorolására. Hát.
Itt nemcsak az 500-as VIP-ről van szó. Ebből a pénzből, ha a nézőszámhoz hozzá is tudnak nyúlni, a besoroláshoz biztos, hogy nem.
Szerintem kapnánk pénzt nagyobbra. Nemrég írtam ,hogy külföldre is öntik a pénzt aminek jó része végül természetesen a saját zsebükben köt ki. De tekintsük a mi remélt 8 ezresünkre mintegy referenciaként a meghódítandó délszláv piac számára. Gondolom ,hogy ott is leginkább a pénzesebb csapatok lehetnek a fő célpontok , akiknek futja stadionra és akik a nemzetközi szereplést célozzák meg és emiatt ők is inkább a az UEFA 4-es stadiont építtetnének a csoportkör reményében . Az más kérdés ,hogy mennyi esélyük lenne rá. Úgy gondolom egy ellenzéki összefogás elsöpörheti a kormányt. Talán emiatt is keresnek új piacot a narancsos cégek ,ahol az itthoni esetleges hatalomváltástól is függetlenül dolgozhatnak. Ha maradnak itthon akkor is elfogynak előbb utóbb az építendő stadionok ill a kisebb (pl NB3-as) projekteken kevesebbet lehet kaszálni. Mivel Európa többi országában sem mindennap építenek stadiont , ezért akár még máshonnan is befuthat megbízás a honi cégeknek.
Említették az egyik cikkben ill azzal is magyarázták az eszéki tervezett stadionépítést ,hogy első lépése annak ,hogy a szomszédos országokban lévő , jelentős magyar népességgel rendelkező régiók központjában is mindenütt felhúzzanak egy arénát. Mivel ezek a dunaszerdahelyihez hasonlóan a helyi magyarok nemzettudat kifejezésének a központjai is lennének , ezeket is legalább 8 ezresre vagy nagyobbra lenne érdemes tervezni. Tehát egy 8 ezres Illovszky terveit több helyen is fellehetne használni.
Továbbgondolva ezeknek a régióknak a klubjai lesznek a fiókcsapatai majd a Videotonnak ill. a későbbiek során Székesfehérvár Felcsúthoz való csatolása után a Puskás FC-nek ,amely így már jó eséllyel állandó BL csoportkörös csapat lesz.
A szmájli csak a Fehérvár Felcsút dologra vonatkozik. A többit komolyan gondolom ,hogy megfordulhatott esetleg a vezér fejében ,persze lehet ,hogy csak egy elméletet gyártottam nekik a további lenyúláshoz.