by Vasas1969 Szer. Jan. 24, 2018 7:51 pm
colocolo írta: Vasas1969 írta:Azért ne vegyük már el tőle a 3 gólt mert a végén el megy a kedve a mesterhármasoktól.
Amúgy a többiben sajnos teljesen igazad van. A "talán" nem kellett volna a hozzászólásomba. Ahhoz mit szólsz ,hogy Moha őszi 5 gólja és 5 gólpassza még így is jobb ,mint Barczinak az egész évi legjobb teljesítménye , amikor pedig ő is balszélsőt játszott ?
Emlékszem amikor Moha hozzánk került még kimondottan gyors játékos volt. Most viszont már csak ő gondolja ezt magáról . Régebben ,ha csak tehettem mindig néztem az atlétikát ,főleg a sprintszámokat. Megfigyeltem ,hogy sok már a 30-on bőven túljáró futó sebessége semmit nem kopott. Talán hasznos lenne emiatt egy atlétaedző a csapat mellé. Moha (és a csapat is ) biztosan sokkal eredményesebb lett volna ,ha nem veszíti el mostanra a sebességét. Érdekes ,hogy a 4 évvel idősebb Kulcsár viszont még mindig gyorsnak számít .
Nem tudom mi az oka de mostanában könnyebben meg találom a negatívumot mint a pozitívumot.A gyorsaság alapjában testi adottság ami további edzésekkel növelhető.Szerintem Kulcsár alapból gyorsabb azért nem fog rajta annyit az idő.És erről jut eszembe hogy már azon is gondolkoztam,jó ötlet volt e F. Pistára bízni az erőnléti felkészítést.Pályakezdőként,megfelelő tapasztalat hiányában ez komoly feladat eddig mindig a másik oldalon állt.Ami látható nem tudunk 90 percen át robotolni,az utólsó negyed órára elfogy az erő.A másik dolog ami foglalkoztat,van e összefüggés az edzés munka és a rengeteg sérülés között.Ha Pista magához méri az adagot nem is lenne meg lepő,mivel semmit nem tudni az elvégzett munkáról nem is akarom rá fogni az egészet.Az igazolásokkal kapcsolatban még ott tartok hogy kettővel többen lettünk,ami fontos de jobb lenne ha ez átmenne a minőségbe is.Sajnos a mi pénztárcánkat nem töltik mindig újra,annak kell örülni hogy van olyan ember aki a saját pénzét költi a csapatra ezer köszönet érte.Mindig várom hátha egyszer mi is kifogunk egy aranyhalat én afrikában horgászgatnék.
Az szerintem egyáltalán nem baj ,ha kritikusabb és többet akar valaki . Előrébb tartanánk ,ha eszerint működne a magyar labdarúgás . Petry is említ ilyesmit ebben a cikkben.
http://nepszava.hu/cikk/1150929/1"Azon kevés tehetséges magyar játékosok pedig elkényeztetett módszerrel vannak "kinevelve", vagy úgy jutnak oda ezekhez a csapatokhoz, hogy eltűnik belőlük a becsvágy. Olyan pénzeket adnak nekik, hogy a céltudatosság eltűnik ebben a rendszerben a gyerekekből. Nagyon hamar megkapják a közegtől azt a fajta elismerést, és itt nem csak anyagi dolgokra gondolok, hogy ők irányítják a rendszert, nem pedig a rendszer őket."
Ezt a gyorsaság kérdést nem ránk és Ferenczi Pistára akartam kihegyezni általános jelenség itthon. Persze az én aranycsapatom is Klink Zoli , Gróf és Antal Peti lenne a stábban. Amúgy megértem ,hogy megkapta a lehetőséget Pista Jámbortól . Épp nézegettem ,hogy talán az utóbbi 15 évben egy játékos hozta annyira magát ,mint Pista. Érdekességként kigyűjtöttem a mérlegét a Vasasban.
NB1 : 52 meccs 3534 perc 23 gól 2 gólpassz
NB2 : 39 meccs 2627 perc 23 gól 9 gólpassz
MK : 5 meccs 303 perc 6 gól
Persze ez attól megelőlegezett (de a számok alapján megszolgált) bizalom és én is gondolkoztam azon ,hogy egy tapasztaltabb szakember jelenleg még többet segíthetne. Pista győzni akarását ismerve biztosan itt is a maximumra törekszik és képzi magát ,de nem tudom kitől tudna így tanulni ,hogy nincs mellette senki tapasztaltabb szakember ? Itthon meg eléggé gyerekcipőben jár az egész.
A 2 külföldi csatárra nagyon kíváncsi leszek . Amúgy én sem értem ,hogy miért nem próbálkozunk afrikaiakkal ? Talán azért mert egyszer több mint fél évig jött egy srác onnan és végül soha nem érkezett meg. Emiatt vannak rossz tapasztalatai a vezetőségnek. Pedig egy igazán nagy hal kifogását már nagyon megérdemelné Jámbor az általad leírtak miatt.