colocolo írta:Ha Vasas akkor Rudi bácsi az etalon,főleg hogy volt alkalmam személyesen is beszélni vele,és a fényképe is Vasas polcom dísze.Ennek ellenére azt mondom,ami akkor ígaz volt,most nem feltétlenül az. Akkor még beszélhettünk klub hűségről,nem voltak légiósok,16 csapat volt,jóval kisebb volt a játékos mozgás,2-3 minőségi játékossal sokat lehetett erősödni.Nálunk az a baj,hogy nem jól mértük fel nb2 csapat erejét,és az nb1 erősségét sem.Állandó lépéshátrányban vagyunk,mert amig mi próbálunk erősiteni,a riválisok is azt teszik és valahogy jobban csinálják.Ha bele gondolok abba hogy a játékoskeret 1/3 kitevő légiósok egymást múlták alul.és a magyarok közül is csak Korcsmár és Osváth volt teli találat.A hazai fociban a Fradi, Vidi,és talán a Loki rendelkezik olyan kerettel,aminél 2-3 minőségi játékos le igazolása jelentős erősödést okoz.És az sem mindegy kik ülnek a kis padon,lásd nálunk Osi kiesése milyen problémákat okozott. Ha csak a kulcs poziciokat vesszük kapus,belső védő, irányító,egy jó csatár,ekből mid elkelne nálunk,erre ma olvasom ha Hermány nem ír alá,Székely jöhet Paksról,csak azt nem tudom miért jó nekünk,ha lesz két U válogatott kapusunk,aki közül az egyik biztosan padozni fog.Tapasztalt kapus meg továbbra sem,az általad említett Köteles is padozik de nem vált,mert szerződése lejárra után vissza vonul.ami meg Calventét illeti nem tudom hogy a 80 millióra becsült árát,k akarnánk vagy tudnánk fizetni. Szakmailag jó neveket választottál,de attól tartok amig a kiesés ellen harcolunk,nem vagyunk vonzó célpont,lehet bármiyen becsületes tulajdonosunk.
Talán nincs is itt akkora ellentmondás. Hiszen Rudi bácsi szerintem edzői szemmel a csapatjáték szempontjából nézte a dolgokat és emiatt úgy vélte az ennél nagyobb változtatás már inkább ártalmas a csapat teljesítményére nézve. Ez az állítás szerintem még most is megállja a helyét. Itt van pl a Puskás Akadémia keretében történt változás az előző és most véget ért szezonban.
http://www.transfermarkt.de/puskas-akademia-fc/transfers/verein/37169/saison_id/2015Még akkor is hatalmas volt a változás a keretükben ,ha a 34 érkező majd felét a tarcsijukba igazoltak és a kölcsönből vissza érkezők tették ki. Saccra 18 olyan érkezőjük volt a szezonban , aki az első csapatba érkezett és a távozók száma is körülbelül ekkora vagy picivel több lehetett. Hiába igazoltak látszólag sok értékes focistát, valami mégis hibázott. Túl nagyot akartak lépni egyszerre ,hisz titkon bajnoki címet is emlegettek. Kimaradt az építkezés .
De amúgy Neked is igazad van abban amit írtál . Maximum annyit jegyeznék meg amit a kocsmában is mondtak , hogy inkább a játékosok értékelték jobban túl magukat ,hisz a pletykaként felmerülő igazolási tervek Lang , Pátkai , Pekár, Tanaka azt éreztetik , a vezetők azért sejtették ,hogy nem verjük végig az NB1-et ,de biztos , hogy ennél jóval többet vártak. Mivel itthon nem sikerültek az igazolások és a külföldről is csak a maradékból csemegézhettünk , ezért kényszerpályára kerültünk és valóban nem volt erősítés sem az itthoni , sem a külföldi igazolásaink döntő többsége.
Az állandó lépéshátrány tökéletes meglátás. Sőt én azt mondom ez a hendikep már attól kezdve megvolt , hogy Jámborék átvették az NB2-ben a csapatot. Mindig csak abból tudtak erősíteni ami a piacon volt ,az pedig elég szűk kínálat volt. De ott még kitudták hozni a legtöbbet az adódó lehetőségekből. Sajnos az NB1 -ben ez már nem csak rajtuk múlt. A létszámcsökkentés meg prognosztizálta a feljutók szerepét az első osztályban .
A megváltozott körülmények miatt amint írod valóban kevés lesz a 2-3 igazolás. Bár Rudi bácsi mondandója is a kezdőcsapatba beépítendőkre vonatkozott. Akkoriban is igazoltunk a kispadra játékosokat ill fiatal tehetségeket. Valószínűleg amint a fentiekben ecsetelted ma már a kezdőben is több cserére lesz szükség ennél a 2-3-nál . Csak azt akartam a Puskás példájával megmutatni ,hogy próbáljunk minél közelebb lenni ehhez a 2-3-hoz és inkább a minőségre helyezni a hangsúlyt. Mert abban nem vagyok biztos ,hogy pl a Hali a Honvéd és a Paks kerete sokkal jobb lenne mint a miénk. Csak mindhárom csapat jól kontrázik. A Hali a vezéregyéniségeinek ,a Paks meg az összeszokottságának köszönheti ,hogy mégis ennyivel jobban szerepelt nálunk.
Nekünk úgy érzem meghatározó emberekre van szükségünk . A keret többi tagja nem rosszabb mint a mezőny 2.felében lévő csapatoknál , ezért mindenképpen adnék még 1 év türelmi időt azoknak a játékosoknak akiknél nem tudunk jobbat igazolni ,mert annak szerintem nincs értelme ,hogy azonos szinten lévőkre cseréljük őket. Azzal csak az összeszokatlanságot növelnénk. Úgy érzem nekünk pont a Paks a jó példa évek óta ott történik a legkisebb változás a keretben és a kezdőben az élvonalban. Úgy is felfoghatjuk ők Rudi bácsi intelme szerint dolgoznak ,de már figyelembe veszik a megváltozott körülményeket .
Említetted a kapuskérdésnél a rutin hiányát ,de az egész csapatra igaz ,hogy kell a rutin is a fiatal csapatba. Ezért lenne jó pl Vaskó és az "ausztrálok" . Közben mivel Megyeri csapata kiesett őt is eltudnám képzelni a kapuba . Ő ráadásul még fiatal is ,főleg kapusnak.
Úgy néz ki pont a Hali lesz a jó példa idén a riválisok jó igazolására , ha valóban megszerzik Calventét és Busait ,akkor már alig marad lyukas pont a kezdőjükben és idén sem csipjük meg őket.
Nekem is nagy szívfájdalmam ,hogy tulajdonosunk becsületessége nem kamatozik . Sajnos ezekben az időkben , amikor öntik a narancsos csapatokba a pénzt, még mindig nem jött el ennek az ideje. De remélem eljön majd az , hogy ez is szempont legyen , amikor a játékosok csapatot választanak . Akkor már nagyobb célokat tűzhetünk magunk elé és valósíthatunk meg . A tulajunk és mi is nagyon megérdemelnénk egy igazi nagy sikert . Most egyelőre a 9.hellyel is elégedett lennék.
A hozzászólást Vasas1969 összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Május 21, 2016 12:29 pm-kor.