by Vasas1969 Hétf. Aug. 15, 2016 10:02 am
Sonline.hu Keszthelyi Zoltán:
Labdarúgó NB II: Berki duplájával dobogón a Siófok
Kiváló, négygólos második félidei teljesítményével hátrányból nyerte meg egymás után harmadik hazai bajnokiját a BFC Siófok, melyben Berki Péter két góllal debütált. A balatoniak immár harmadikak az NB II-es bajnoki tabellán.
BFC Siófok–HR-Rent Kozármisleny 4–1 (0–1)
Siófok, Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán.
Véleményes büntetővel került előnybe Beke remek játékával a kétségtelenül jól összerakott mislenyi együttes az első félidőben, ám a másodikban a balatoniak öt perc alatt lerendezték a meccset. Előbb Farkas bal oldali elfutása után Elek lőtte ki a bal alsót, majd Farkas pókhálózta ki a jobb felsőt szabadrúgásból, 19 méterről, mely előtt Berde „ütőjét” szedték fel. Mindegyik találat mestermunka volt, Farkas ráadásul két gólpassznál és egy gólnál jár ebben a szezonban, míg Elek négy forduló alatt már háromszor volt eredményes. Remek mutató mindkettőjüktől. A harmadik és a negyedik találatot a siófoki színekben első meccsét játszó Berki Péter szerzete, az elsőt Gréczi, a másodikat pedig Kozma átadása után. Játékos ennél jobb bemutatkozást nem kívánhat magának és csapatának.
A mislenyiek elleni volt a harmadik hazai sikere a balatoniaknak, ami remek mutató, azok után, hogy az elmúlt szezonban tizenöt hazai meccsen húsz pontig jutottak. Ráadásul négy forduló alatt már nyolc gólnál járnak, aminél többet csak a Puskás Akadémia szerzett a másodosztályban.
BFC Siófok: Tajti – Tamaskó, Szalai, Czingráber, Farkas N. – Berde, Gál – Nagy D., Petneházi (Berki P. 36.p), Gréczi – Elek (Kozma 78.p). Edző: Goran Kopunovic.
Kozármisleny: Helesfay – Kiss M., Gubacsi, Lantos, Kocsis A. – Nagy E.(Csábi 85.p), Szekszárdi – Sinanovic (Pajor 61.p), Kirchner, Beke – Tóth M. (Nagy M 46.p). Edző: Kovács Zoltán.
Gólszerző: Beke (0–1) a 24., Elek B. (1–1) a 48., Farkas N. (2–1) az 55., Berki P. (3–1) a 66., Berki P. (4–1) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Goran Kopunovics: – Elajándékoztuk az első huszonöt percet, ezért vártam a szünetet, hogy összerakjam a csapatot. A második félidőben visszakaptam abból a munkából, amit tanítottam a játékosoknak.
Kovács Zoltán: – Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, mert több helyzetünk is volt. A második játékrészben a gyorsan kapott gól zavart okozott, és beleszaladtunk egy nagy vereségbe.