Alcsúti Polgári Ökrök

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Alcsúti Polgári Ökrök

politika, beszélgetés, hírek, konzervipar

+4
colocolo
Síposúr
csaposur
VasasTata
8 posters

Hajrá Vasas örökké !!!

Vasas1969
    Vasas1969

Hozzászólások száma : 6545

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 Empty Re: Hajrá Vasas örökké !!!

Témanyitás by Vasas1969 Vas. Okt. 02, 2016 6:18 pm

Origo:
    Hatvan perc után mindenkin átgázol az NB I csodacsapata

Legyőzte az MTK-t, a Debrecent, a Videotont és a Ferencvárost, és a bajnokság harmada után az első helyen áll az NB I-ben a Vasas. Az angyalföldi futballklub a legtöbb meccsen a 60. perc után veszi át az irányítást, és míg tavaly perceken múlt a bennmaradása, idén a legerősebb védelemmel rendelkezik. Vajon mi a nagy feltámadás oka? Az átépítés előtt álló Illovszky-stadionban próbáltunk választ találni a kérdésre.

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 20160929-mi-lehet-az-oka-a-vasas-focistak-remeklesenekhttp://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20160929-mi-lehet-az-oka-a-vasas-focistak-remeklesenek.html
    Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Szomb. Okt. 01, 2016 4:42 pm

A magyar bajnokság erősödik, a román válogatottnál nagyobb a konkurencia

Fülöp Istvánnal, az FC Botosani labdarúgójával beszélgetett Skype-on Szombathy Pál műsorvezető a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 22461http://www.digisport.hu/more/reggeli_start/news/22461/

Lehet kellene 1-2 hírverő meccs a határon túl is ,hogy minél több fiatal drukkoljon ott is nekünk.
    Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Szomb. Okt. 01, 2016 4:23 pm

Megint mesélek - Vitray Tamás műsora

Újabb fejezetéhez érkezett Vitray Tamás megújult műsora, a Megint mesélek, amelyben ezúttal Müller Sándor és Sallói Dániel voltak a vendégek, a téma természetesen a labdarúgás volt.

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 22491http://www.digisport.hu/news/22491
    Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Szomb. Okt. 01, 2016 3:14 pm

Juhos2 írta:Emlékszem arra a Kispest meccsre amikor Debreceni a kispest 2-ben nyomta. Nem értettem mit keres itt.
    Én örülök, hogy nálunk van. Csendes fickónak látom, szerintem megbízhatóan játszik, de /sajnos/ inkább egy munkásembernek látom, mint vezéregyéniségnek.
    Olyan most itt, holnap ott.

Érdekes, hogy korábban nekem is megfordultak hasonló gondolatok a fejemben, bár én nem láttam a Kispest elleni meccset. A középső védők rotálásakor viszont elgondolkodtam és próbáltam kitalálni mi jár Oenning fejében. A legtöbbet Ristevski játszotta 981 percet. Mivel a baloldali középső védő posztján nincs jobb nála , sőt inkább ő az egyetlen aki ilyen magas színvonalon tud ott játszani érthető ,hogy kihagyhatatlan . Szerintem a mester úgy gondolja ,hogy rá hosszú távon számíthat . Debő 677 percet kapott. A 2. legtöbbet. Szerintem őrá is hosszútávon számít a mester . Nemcsak a jelen de a jövő csapatában is. Nem véletlenül lett ő a csapatkapitány. Korcsmár 607 percet játszott, talán ő a legjobbunk ,de csak idő kérdése ,hogy mikor szerződik külföldre. Ha a nemzetközi kupameccseken még a csapatban lesz én már akkor is boldog leszek! Very Happy Én többekkel ellentétben Vaskót is (373 perc) az egyik legjobbunknak gondolom . Viszont Csabán Spisják gondolom úgy alakította ki a csapata szerkezetét ,hogy Vaskó erényei domborodjanak ki és ne lehessen pl lendületből vinni rá a labdát. Emiatt vannak hibái ,de nem gondolnám ,hogy több mint másnak . A következő felkészülés alatt ezt is lehet csiszolni ,de az is megfordult a fejemben ,hogy a mester fejében a Burmeister , Debő ,Ristevski a jövő hátvédsora és emiatt is kapott a német fiú is 350 percet szinte annyit mint Vaskó. Gondolom ,hogy az sem hátrány ,hogy érti amit mond neki a mester és persze honfitársak is. Tamást sokkal jobbnak gondolom ,de nem kizárt ,hogy Oenning hosszú távra épít ,bár Vaskóval a jelen eredményesebb lehet.

Bár a fenti gondolatmenet Ristevski kapcsán hamar borulhat ,hisz ő már a bajnokság egyik legjobb védőjévé kezdi kinőni magát és félek nehéz lesz megtartani.

Debőre visszatérve én úgy gondolom ,hogy itt valóban otthonra talált és ,ha megfelelően teljesít nem megy ő már innen sehova ,hisz egy állandóan a dobogóért harcoló Vasas csapatkapitányának lenni nem is olyan rossz dolog. Very Happy
    Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Szomb. Okt. 01, 2016 12:44 pm

Tót Tibi drukkertársunk kocsmabeli javaslatát az Illovszky stadion elbúcsúztatását nagyon jó ötletnek tartom. Ez az alkalom talán olyan drukkereket is megmozgat akik évek, esetleg évtizedek óta nem fordultak meg a Fáy utcában. Remélem a csapat remeklése még az év végén is tart és ezáltal az utóbbi évek nézőcsúcsa születhetne meg  a búcsúmérkőzésen  . Ha a DVTK elleni meccs lesz ez az alkalom , akkor a 15:30-as kezdés miatt mi vidéki drukkerek is ott lehetünk.
    Az MTK stadion közelgő átadása kapcsán amúgy is motoszkált a fejemben ,hogy összehasonlítsam a jelenlegi nézőszámokat és, hogy melyik csapat mekkora stadiont kap. Az első szám az első kör utáni átlagnézőszám.

http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/bajnoki_merkozesek/nb_i/2016_2017/nezoszamok

A 2. szám a stadion befogadóképessége. A jelenlegi már elkészült ill a tervezett férőhely. Ahol találtam pontosabb számokat ott azokat használtam és nem a cikkben lévőt.

http://444.hu/2016/05/30/megprobaltuk-a-lehetetlent-osszeszedni-az-osszes-mar-kesz-vagy-meg-epulo-stadiont

1 Ferencváros      6.904 néző    22043
    2 Diósgyőri VTK   4.131 néző    14798
    3 Vasas FC          3.628 néző     5000
    4 Debreceni VSC  2.923 néző   20340
    5 Újpest FC          2.717 néző   13500
    6 Gyirmót FC        2.240 néző     4500
    7 Mezőkövesd Z    2.227 néző     5000
    8 Videoton FC       2.038 néző   14144
    9 Paksi FC            1.806 néző     4500
    10 Bp Honvéd       1.701 néző     8000
    11 Szombathely    1.518 néző     8656
    12 MTK                    598 néző     5322

A számokból jól látszik ,hogy most már nemcsak csapatunk múltjához ,de a jelenlegi nézőszámunkhoz is (a csapat szerepléséről nem is beszélve) méltatlanul kicsi a leendő stadionunk mérete. Főleg ,hogy sokak áldozatos munkájának köszönhetően így is a duplájára nőtt az eredeti tervekben szereplő 2500 férőhelynek. A többi élvonalbeli gárdáéval összehasonlítva még nagyobb az aránytalanság. Emiatt is jó lenne ,ha minél többen lennénk ott (természetesen nemcsak a búcsúmérkőzésen , de a többin is) remélhetőleg 5000-nél többen ,hogy feltehesse valamelyik újságíró a kérdést a jelenlévő ex és jelenleg is Vasas drukkereknek a kormányból ,hogy hogyan fog ennyi néző beférni az új stadionba ? Persze ehhez meg kell hívni a vezéréket ,hogy elhangozhasson ez a kérdés ,hátha olyan ígéret születik , hogy nőhet még egy kicsit a stadi befogadóképessége. Ehhez persze mindenkinek ott kell lenni , hogy lehessen mire hivatkozni . A fradi elleni meccsen még lehetnek szektorbezárások , remélhetőleg a diósgyőriek ellen már nem lesz ilyen és legalább 6000-n leszünk.

Tudom , hogy már kész tervek vannak ,de az MTK-nál is azok voltak. Igaz ,hogy azt a változást nem lehet egyértelműen pozitívnak nevezni. Reményeim szerint egy esetleges kedvező fordulat jóval nagyobb megelégedettségére szolgálna a mi szurkolóinknak , mint amilyennel a  Hungária körútiak fogadták a sajátjukat.

Sajnos december eleje a hideg miatt már nem a legkedvezőbb időpont a szabadtéri programokhoz ,de esetleg egy öregfiúk előmérkőzés beleférhetne és talán  Szikora Robi vagy Fenyő Miklós ( hogy a Vasas drukkereknél maradjunk) szerepvállalása esetén többen fagyoskodnának kint . Amennyiben nem szabadok akkor sem lenne hasztalan a megkeresésük , hisz az új stadion megnyitójára is kell valaki  és nem lehet elég korán lekötni őket.

Ezek csak az én ötleteléseim ,mert nem a program a fontos csak az ,hogy nagyon sokan legyünk ,hisz az már maga is egy

Ünnep

és ,ha evvel sikerül elérnünk ,hogy a rangadókon ne szoruljon ki majd igazhitű az új Illovszkyból az egy dupla boldogság.
    Juhos2
    Juhos2

Hozzászólások száma : 884

Témanyitás by Juhos2 Szomb. Okt. 01, 2016 11:46 am

Emlékszem arra a Kispest meccsre amikor Debreceni a kispest 2-ben nyomta. Nem értettem mit keres itt.
    Én örülök, hogy nálunk van. Csendes fickónak látom, szerintem megbízhatóan játszik, de /sajnos/ inkább egy munkásembernek látom, mint vezéregyéniségnek.
    Olyan most itt, holnap ott.
    Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Szomb. Okt. 01, 2016 6:27 am

A honlapról:
    Két edzőmeccsünk lesz a bajnoki szünetben

Biztossá vált, hogy az NB I-es bajnokság szünetében két felkészülési találkozót játszik csapatunk, mindkettőt idegenben.

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 Pic2_2152

Az első edzőmérkőzés október 5-én lesz, 15:00 órakor Vácott, ahol a már megszokott edzőpartnerünk, a 20 csapatos NB II-es bajnokság 12. helyén álló Duna-parti város csapata lesz az ellenfelünk.

Rá egy hétre pedig, október 12-én 16:00 órakor Pénzügyőr - Vasas mérkőzés lesz, a 18 csapatos NB III Közép csoport 8. helyezettje ellen, annak pasaréti pályáján.

Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Szomb. Okt. 01, 2016 6:23 am

A honlapról:
    Debreceni: Folytatni az eddigi jó sorozatot

Debreceni András szerint ma már érett a csapatkapitányi posztra és örül, hogy Michael Oenning méltónak találta arra, hogy ő viselje a karszalagot.

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 Pic2_2151

Amikor kilenc hónapja Michael Oenning a csapathoz érkezett Czvitkovics Pétert bízta meg, hogy legyen meghosszabbított keze a pályán, ám Cicó sérülése után helyettesből előreléptél. Milyen érzés volt ennek a közösségnek a vezetőjévé lenni?

- Mivel vezetőedzőnk személyesen nem ismerhetett minket, így – utólagos elmondása szerint - több embertől érdeklődött, ki milyen habitusú, kitől mire számíthat, ki mennyire alkalmas egy csapaton belüli vezető szerep betöltésére. Én próbálom meghálálni ezt a bizalmat, a pályán és azon kívül is, több-kevesebb sikerrel. Számomra ez egy „régi-új” feladat, a Honvédnál nagyon fiatalon, 21-22 évesen éveken keresztül már betöltöttem ezt a tisztséget. Úgy vélem, akkor nagyon tapasztalatlan voltam ebben, és igazából korán jött nekem ez a feladat. Most 27 éves fejjel azért másképpen látom a dolgokat és sokat tanultam akkori tapasztalataimból. Megpróbálok eleget tenni minden ezzel járó feladatnak, de a tapasztaltabb játékosoknak minden esetben ki szoktam kérni a véleményét, így mondhatom, hogy jelentős mértékben rájuk támaszkodom.

Avass be minket, hogy mi a feladata egy csapatkapitánynak?

- Nem elsősorban magamra terelném a figyelmet, mert az idősebb játékosoknak éppúgy feladatuk egyben tartani a csapatot, és bíztatni, segíteni a fiatalokat. De csapatkapitányként természetesen fontos közvetítő szerepem van abban, hogy a játékosok kéréseit tolmácsoljam a vezetőség, vagy a szakmai stáb felé.

Hogyan jellemeznéd a mostani csapat közösségét? Mennyire nehéz egyben tartani őket, hogy egyfelé húzzanak, és mindenki „beálljon” a sorba?

- Én úgy érzem, hogy nagyon el lett találva a fiatal, tapasztaltabb és a külföldi játékosok aránya. Ez szerintem a pályán is látható, hogy játsszon akárki, próbálunk egymásért mindent megtenni. Az idei eddigi eredményeink azt mutatják, hogy jó úton járunk, de a csapatunknak van még hova fejlődnie.

2008-ban a csehországi U19-es Eb-n majd 2009-ben az egyiptomi U20-as vb-n bronzérmet szereztél. Akkor milyen felnőtt karrierről álmodtál?

- Az én álmom is az volt - mint oly sok fiatal labdarúgónak -, hogy egyszer majd külföldön egy meghatározó bajnokságban, egy jó csapatban játszhassak meghatározó szerepet. De anno ezt az élet egy kicsit átírta. 2012-ben nem hosszabbítottam meg a 2013-ban lejáró szerződésemet a Honvéd csapatával, így a 2013-as tavaszi félévet a második csapattal töltöttem. Ez a parkoló pálya egy kissé megtörte karrieremet. Bár voltak lehetőségeim, hogy külföldre igazoljak, ám egyik sem jött össze, hol miattam, hol más egyéb körülmény miatt, de nem panaszkodom. Mindig az adott helyzetből próbálom kihozni a legtöbbet. Nagyon örülök, hogy 2015 januárjában idekerültem a Vasashoz, mert nagyon jól érzem magam, kiváló a közösség és nagyszerű segítő stáb működik a csapat körül. Minden idegszálammal arra törekszem, hogy a csapattársaimmal együtt folytassuk az első 11 fordulóban megkezdett jó sorozatunkat.

Mennyire lepett meg titeket, amikor most a nyári felkészülési időszak alatt Michael Oenning előállt - az azóta már jó bevált – háromvédős rendszerrel? Mennyire tudtátok ezt elfogadni, és éreztétek-e, hogy ez egy működőképes szisztéma lehet?

- Onnan közelíteném meg a választ, hogy normál esetben egy futball akadémiáról, vagy az utánpótlás csapatból kikerülő fiatal játékosnak eleve képesnek kell lennie, hogy több játékrendszerben, és több poszton játsszon. A magyar labdarúgásban sajnos ez még nem mindenütt van így. A szakmai stábunk a nyár elején felvázolta, hogy milyen játékrendszert szeretne, ha alkalmaznánk, amihez megpróbáltunk alkalmazkodni. Egész nyáron ezt gyakoroltuk, sok edzőmeccsen. Úgy vélem ez beváltotta a hozzáfűzött reményt, ám ezen is van még mit csiszolni.

Váltsunk témát. Korábban beszéltél arról, hogy tervezed egy matematika-informatika szakirányon történő egyetemi diploma megszerzését. Hogy áll ez a projekted?

- Egyelőre az élet átírta ezirányú számításaimat. Ugye most van egy csodálatos kétéves leánygyermekem, és úton van a második, akit ez év december elejére várunk. Így ebből fakadóan próbálok nemcsak futballista lenni, hanem elsősorban az apai hivatásomnak maximálisan megfelelni. Értelemszerűen ezek mellett jelenleg nem fér bele az időmbe, hogy az egyetemi felvételire készüljek. De igyekszem több lábon állni, ami azt jelenti, hogy nem adtam fel az egyetemi terveimet.

Mivel lennél elégedett december közepén a 19. forduló befejeztével?

- Azt tartom a legfontosabbnak, hogy mindenki adja ki magából a mérkőzéseken a 100 százalékot, mindenki feleljen meg a saját és a szakmai vezetésünk elvárásainak, és akkor mindenki nyugodtan a tükörbe tud nézni, és elmondhatja: „Igen, én megtettem minden tőlem telhetőt” Előfordulhat, hogy az évet nem az első helyen zárjuk, hanem „csak” a dobogó valamelyik lépcsőjén, de ha minden játékos önmagához viszonyítva fejlődik játékban, mentálisan, akkor elmondhatjuk, hogy egy sikeres félévet tudhattunk magunk mögött. Ám természetesen mindnyájan a csapatban mindig, mindenkor nyerni szeretnénk. Ez az én célom is, hogy a 19. forduló után minél jobb helyezéssel álljunk a tabellán.

Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Csüt. Szept. 29, 2016 11:10 am

Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Csüt. Szept. 29, 2016 11:08 am

InStat
    Sokkal színvonalasabb az NB I, mint 2015–2016-ban

Az InStat pontszámai alapján a forduló válogatottjainak átlagértékelése 24-el magasabb, mint az előző szezonban.

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 386026_sokkal_szinvonalasabb_az_nb_i_mint_2015_16_banhttp://www.rangado.hu/tartalom/cikk/386026_sokkal_szinvonalasabb_az_nb_i_mint_2015_16_ban
    Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Csüt. Szept. 29, 2016 11:04 am

Mifocink.hu
    Tíz nap, tíz kérdés: A futballisták szerint nem leszünk ott a világbajnokságon!

A mifocink.com idén ősszel is (mint ahogy korábban is) tíz kérdést tartalmazó kérdőívet juttatott el 100 magyar futballistához, akik nevük megadása nélkül válaszolhattak a kényes kérdésekre. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik. A tíz kérdésre adott válaszokat tíz napon át osztjuk meg olvasóinkkal. Mai kérdésünk: a játékosok szerint a magyar válogatott kijut-e a világbajnokságra?

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 ?p=6102http://www.mifocink.com/?p=6102
    Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Szer. Szept. 28, 2016 4:14 pm

NS:
    VASAS STADIONHELYZET

Közelgő költözés

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 46323#3https://digitalstand.hu/olvaso/46323#3
    Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Kedd Szept. 27, 2016 9:43 pm

InStat
    Jovanovics lett a 11. forduló legjobbja

Egyetlen játékost sem adott az álomcsapatba a Ferencváros–Újpest.

A 11. forduló álomcsapata

Sebők (Gyirmót, 260) – Jovanovics (Debrecen, 299), Debreceni (Vasas, 253), Mészáros N. (Debrecen, 250), Bosnjak (Haladás, 279) – Nego (Videoton, 240), Juhász R. (Videoton, 279), Iszlai (Haladás, 254), Holman (Debrecen, 295), Szakály P. (Debrecen, 258) – Lanzafame (Honvéd, 255)

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 385812_a_fradi_del_koreai_sztarja_lett_a_11http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/385812_a_fradi_del_koreai_sztarja_lett_a_11._fordulo
    Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Kedd Szept. 27, 2016 9:10 pm

A honlapról:
    Oenning: Még gyorsabbnak és sokoldalúbbnak kell lennünk

A ma 51. születésnapját betöltő Michael Oenning vezetőedző kilenc hónapja irányítja a mieinket. Nem eredménytelenül. Az idei szezonban még csupán a táv egyharmadánál járunk, de a vezető pozíció és olykor a mutatott játék a háromnegyed év munkájának dicsérete. Ezzel az értékelő, jövőbe tekintő ünnepi interjúval kívánunk vezetőedzőnknek boldog születésnapot és minél hosszabb angyalföldi tartózkodást!

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 Pic2_2148

Hogyan értékeli a 2016/17-es NB I-es idény első tizenegy bajnoki mérkőzését?

- A szezon egyharmadán vagyunk túl. Most lesz alkalom az első mélyebb elemzések elvégzésére, amit a stábommal meg is fogok tenni. Alapvetően elégedett vagyok az eddigiekkel, hiszen nem számoltunk azzal, hogy az első kör után az első helyen fogunk állni. Elégedett lehetek azért is, mert annak ellenére állunk ilyen jól, hogy hatszor játszottunk idegenben. A játékosaim megmutatták, hogy nagyon jó teljesítményekre képesek és méltó résztvevői vagyunk a bajnokságnak. Hét mérkőzést nyertünk meg eddig, bár ehhez az is kellett, hogy kiváló rajtot vettünk, amivel egyszerűbbé tettük a dolgunkat. Most három hét szünet jön, utána pedig meglátjuk, hogy az idén még ránk váró nyolc mérkőzésen mit tudunk elérni.

Milyen tanulságok szűrhetők le az első körből?

- Kiderült, hogy az a játékrendszer, amit a szezon elején bevezettem, bevált. A játékosaim megértették, hogy milyen focit akarok látni, és megtanulták, hogy ebben a rendszerben hogyan tudjanak reagálni az egyes esetekre, amik a pályán történhetnek. Azt is megállapíthatom, hogy a csapategység adott, a játékosok egymásért is küzdenek, valamint rugalmasak, kisegítik egymást, ha kell. Ezt bizonyítja az is, hogy mindössze hét gólt kaptunk, ami egy nagyon jó alap a jövőre nézve is.

Meglátása szerint, mely területeken van még lehetőség további fejlődésre, javításra?

- Úgy vélem, hogy a tabellán elfoglalt első helyünkből fakadóan a legtöbb ellenfél inkább hozzánk fogja igazítani a játékrendszerét, emiatt gyorsabbnak és sokoldalúbbnak kell lennünk. Fejlődni minden téren lehet, azonban azzal is elégedett lennék, ha a jelenlegi magas színvonalunkat meg tudnánk tartani. Szerintem jó úton vagyunk efelé.

Háromhetes szünet következik, mi a program az elkövetkező időszakra? Várhatóak edzőmeccsek, elmegy a csapat esetleg edzőtáborba? Lesz valamilyen csapatépítő szabadidő program?

- Várhatóan két edzőmérkőzést fogunk játszani: Az elsőt a Vác ellen október 5-én, szerdán, míg a második még szervezés alatt áll. Ám mindenképpen meg kell említenem, hogy ismét kisebb kerettel dolgozhatok, mivel kilenc válogatott játékosunk távol van, akik eltérő időszakokban nem állnak majd rendelkezésemre. De ez édes teher! Főleg úgy, hogy általában tizenhat játékossal dolgozunk majd, tehát e tekintetben minden, rendezett módon fog működni. Edzőtáborba előreláthatólag nem megyünk. A csapatépítés szerencsére olyan nálunk, hogy a játékosok sokszor találkoznak egymással szabadidejükben, így gyakorlatilag megoldják maguk.

Említette, hogy sok válogatottunk van.

- Ahogy az már ismert, négy játékosom (Hangya Szilveszter, Korcsmár Zsolt, Nagy Gergely és Vida Máté) a felnőtt válogatottba kapott behívót, míg Berecz Zsombor, Osváth Attila és Szivacski Donát az U21-esbe. Igaz, közösen készülnek Telkiben és van átjárás a két válogatott között. Emellett még Kire Risztevszkit hívták be a macedón és Manjrekar Jamest a kanadai válogatottba. Szerencsére az U20-as, és U19-es válogatottban érdekelt játékosaink (Murka és Kleisz) ezúttal velünk készülhetnek, mert nekik most nem lesz edzőtábor.

Várhatunk-e majd valamilyen taktikai meglepetést a további idei nyolc mérkőzésen?

- Konkrétumokat természetesen nem fogok elárulni, de sosem ülhetünk a babérjainkon. Az edzésmunka - természetéből fakadóan -olyan, hogy az egyes napokon más és más játékelemekre helyeződik a súlypont. Változtatások mindig vannak, és lesznek is, még akkor is, ha csak apró finomításokról van szó.

Mivel lenne elégedett az idei évet záró 19. fordulót követően?

- Azzal, hogy ha megtartjuk azt a minőségi szintet, amit eddig nyújtottunk, valamint, ha a játékosok továbbfejlődnének. E tekintetben a tabellán elfoglalt helyezésünk kevésbé érdekes.

Boldog születésnapot a mesternek!
    Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Kedd Szept. 27, 2016 10:06 am

NS:
    VASAS SIKERÉLMÉNY

Nem ismernek félelmet

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 46322#3https://digitalstand.hu/olvaso/46322#3
    Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Kedd Szept. 27, 2016 9:35 am

A honlapról:
    Murka: Merünk nagyot álmodni

Nem egyedi jelenség a labdarúgás világában, hogy egy hosszú évekig vérbeli gólvágó csatárt egy edző kipróbál a védelemben és beválik, mint például Juhász Roland, aki még középcsatárként debütált gólokkal az NB I-ben, ám igazából középhátvédként lett klasszis. Az alig 19 esztendős Murka Benedek eddig – az utánpótlás válogatottakban is - középcsatárként szomorította a védőket, ám a Mezőkövesd ellen Michael Oenning a mélyvízbe dobta és a jobb szélső védő-középpályás feladatát bízta rá.

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 Pic2_2146

Gratulálunk a győzelemhez és a két gólpasszodhoz! Mi volt az első reakciód, amikor megtudtad, hogy a számodra mód felett szokatlan poszton, a jobboldali szélső hátvéd-középpályás poszton számít rád Michael Oenning vezetőedző?

- Igazából nagyon meglepett, hogy ezen a helyen fog bevetni a mester, bár ugye a felkészülési meccseken már játszottam belső és szélső védőt. Viszont nagy öröm volt számomra, hogy a kezdő csapatba kerülhettem. Ez volt az első NB I-es mérkőzésem, ahol a kezdő 11-ben kaptam helyet, így ez a Mezőkövesd elleni találkozó nemcsak a 4-0-s győzelem miatt, hanem e mérföldkő miatt is örökre emlékezetes marad a számomra. Másrészt teljesült az álmom is, hogy győzelemmel mutatkozzam be.

Pintér Attila a Mezőkövesd vezetőedzője a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy az volt a legfőbb elképzelésük, hogy a széleken bontsák meg szilárd védelmünket. Így a te oldaladon Soós Bencét is tömték labdákkal társai. Mennyire volt nehéz megbirkózni egyrészt az új poszt miatti feladattal, másrészt a sokat mozgó balszélsővel?

- Nem volt egyszerű megoldani a feladatomat, mert inkább támadószellemű játékos vagyok. Próbáltam felvenni a ritmust, a helyezkedést is megkíséreltem úgy, ahogy egy védőtől elvárható. Természetesen sokat köszönhetek a középső védő társaimnak, Debreceni Andrisnak és Vaskó Tominak, akik az én oldalamon - ha kellett - kisegítettek, kereszteztek. Ám úgy vélem, az a tény, hogy sikerült lehoznunk a mérkőzést kapott gól nélkül, abban valamelyest nekem is volt egy kis részem, még ha tudom, hogy a labdarúgáshoz is kell szerencse. Meggyőződésem, hogyha a csapat sikerességéhez erre van szükség, akkor meg fogom tanulni és napról-napra jobban fogok tudni védekezni. Mert én teljesen alárendelem magamat a közösség érdekének!

A győzelemben főszerepet vállaltál. Hiszen a mindig fontos első gól előtt te adtad be a szélről a labdát, ami kipattant Dombóról és Ádám bevágta, valamint a 3. gólnál is tökéletesen csavartál középre, amit pedig Berecz bombázott a jobb alsóba. Michael Oenning a találkozó után úgy nyilatkozott, hogy amit várt a beállításoddal, hogy támadóbbak legyünk a jobb szélen, azzal nyertük meg a mérkőzést.

- A két gólpasszomnak külön örülök, de a legfontosabb mindig a csapat győzelme. Hiszen mind a 11-en, akik a pályán vagyunk mindnyájan egy közös célért hajtunk: a sikerért, a három pontért! Összességében úgy gondolom, hogy egy jó meccset játszottunk, kemény volt, nem adták meg magukat könnyen a mezőkövesdiek. És az a legfontosabb, hogy a bajnokság egyharmadát a tabella élén zártuk.

Megfordult akár legmerészebb álmaidban a bajnokság kezdete előtt, hogy ilyen előkelő helyen leszünk 11 forduló után, a legtöbb (7) győzelemmel, és a legkevesebb (7) kapott góllal?

- Szerintem egyikünk sem úgy készült, hogy mi vezetjük majd a tabellát a bajnokság első harmada után. Az első sikeres meccsek után az élre álltunk, amit, azóta sem engedtünk ki a kezünkből. Merünk nagyot álmodni.

Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Kedd Szept. 27, 2016 9:23 am

A honlapról:
    Korcsmár Zsoltnak csak húzódása van

A hétfői MRI-vizsgálat alapján az orvosok megállapították, hogy Korcsmár Zsoltnak szerencsére nem szakadt el a bal comb hajlító izma, csupán húzódást szenvedett.

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 Pic2_2147

Ez azt jelenti, hogy belső védőnk a felnőtt válogatottal marad Telkiben, és a válogatott orvosa, Szilasi Ádám fogja kezelni a héten. Így esély nyílt arra, hogy a Svájc elleni, október 7-i, pénteki hazai világbajnoki selejtező mérkőzésre Bernd Storck szövetségi kapitány rendelkezésére állhasson.

Mint ismert, Zsolt, bár a kezdőcsapatba volt nevezve a szombati Vasas – Mezőkövesd mérkőzésen, ám sajnálatos módon még a kispadra sem ülhetett le, így Vaskó Tamás játszott helyette.

Válogatott belső védőnk a Mezőkövesd elleni mérkőzés előtti bemelegítő mozdulatoknál egy szúrást érzett a bal combjának hátsó részénél, így ki kellett hagynia a találkozót.

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk Zsoltnak!

Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Hétf. Szept. 26, 2016 9:56 pm

Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Hétf. Szept. 26, 2016 9:53 pm

Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Hétf. Szept. 26, 2016 9:50 pm

csaposur írta:egy vödör jeges víz

Pittsburgh Steelers 3  :  34  Philadelphia Eagles

http://www.nfl.com/gamecenter/2016092510/2016/REG3/steelers@eagles#menu=gameinfo%7CcontentId%3A0ap3000000709605&tab=recap

Sajnos ilyen a szurkoló élete. Még a legnagyobb csapatok is képesek kikapni , néha nagyon ,de jobb egy nagy zakó mint sok kicsi.
    csaposur
    csaposur
    Admin

Hozzászólások száma : 2729

Témanyitás by csaposur Hétf. Szept. 26, 2016 7:49 pm

Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Hétf. Szept. 26, 2016 6:08 pm

NS:
    VASAS SOROZAT

Nem is olyan rossz a kertek alatt osonni

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 46321#2https://digitalstand.hu/olvaso/46321#2
    Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Hétf. Szept. 26, 2016 12:57 pm

Csakfoci.hu
    Három játékos a derbiről a forduló válogatottjában - itt a csapat

Ezúttal kettőnél több játékost egyik csapat sem tudott adni a forduló válogatottjába. Az Újpest, a Videoton, a  Vasas és a Gyirmót „duplázott.”

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 94420-harom-jatekos-a-derbirol-a-fordulo-valogatottjaban-itt-a-csapathttp://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-i/94420-harom-jatekos-a-derbirol-a-fordulo-valogatottjaban-itt-a-csapat

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 Afordulovalogatottja_11-fill-670x450
    Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Hétf. Szept. 26, 2016 9:46 am

Kihagyott büntető, kiállítás és hét gól: kikapott a Siófok

Hét gólt hozó mérkőzésen ütötte ki a BFC Siófokot a hazai pályán játszó Soroksár a Labdarúgó NB II tizenegyedik fordulójában.

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 Kihagyott-bunteto-kiallitas-es-het-gol-kikapott-a-siofok-685493http://www.sonline.hu/somogy/sport/kihagyott-bunteto-kiallitas-es-het-gol-kikapott-a-siofok-685493

Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Vas. Szept. 25, 2016 6:39 pm

A honlapról:
    Ádám: Nagyszerű érzés az első helyen állni

Ádám Martinnak oroszlánrésze volt abban, hogy 4-0-ra sikerült legyőznünk a Mezőkövesd együttesét. Első góljánál szemfülességéről, míg a másodiknál, a büntetőnél, kötélidegeiről tett tanúbizonyságot. Így öt gójával holtversenyben Eppellel és Djuricinnel a második az NB I-es góllövő listán.

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 Pic2_2143

Gratulálunk a győzelemhez és két gólodhoz is. Utoljára még a 7. fordulóban találtál be a Diósgyőr elleni 1-1-re végződött mérkőzésen. Így hosszabb szünet után sikerült újra gólt szerezned, mindjárt kettőt is. Ezzel a házi góllövőlistát immár egyedül vezeted öt találattal. Szombat este frissnek tűnt a csapat. Szerinted ez minek volt köszönhető a két gyengébben sikerült meccs után?

- Elsősorban a fejekben kellett rendet rakni, emiatt a háromhetes szünet talán jól is jön nekünk. Rendezhetjük a sorainkat. Az előző két meccsen kicsit szétszórtabbak voltunk, és ez még érződött az első félidőben is. Ám szerencsére az első játékrész utolsó pillanataiban sikerült betalálni, ami soha nem jöhetett volna jobbkor. Ez felszabadította a bennünk lévő görcsöket. Így a második félidőben szinte minden bejött nekünk, a végére jutalomjáték lett a mérkőzésből. Rúgtunk négy gólt, de nem kaptunk egyet sem, ez nagyszerű. Az pedig egy csatárnak persze külön öröm, hogy ha a házi góllövőlistát vezetheti.

Az első gólod akcióból született, a másodikat tizenegyesből szerezted.

- Igen, az első gólnál Murka Benedek beadása kipattant a kapusról és pontosan elém érkezett, így nem volt nehéz feladatom, csak be kellett passzolnom a kapuba a labdát. A tizenegyes pedig olyan dolog, hogy nem kell sokat vacakolni vele. Jól a sarokba kell rúgni. Sikerült, ez is a dolgom.

Említetted Murka Benedeket, aki új társként szerepelt a jobboldalon. Mennyiben volt más vele, mint az eddig megszokott társsal, Szivacski Donáttal?

- Igen, új társ volt, de az edzéseken már annyira összeszokott a brigád, hogy így mindenkinek tudnia kell, hogy melyik pozícióban mi a feladata, ha épp oda kerül. Beni is tudta.

Ismét egy háromhetes válogatott szünet jön. Mire fogtok az elkövetkező időszakban összpontosítani?

- Az elején értelemszerűen elsősorban a regenerálódásé lesz a főszerep, mert ki kell pihennünk magunkat. Utána pedig egy kis finomhangolás és készülünk a bajnokság második körére, amiből ebben az évben még 8 meccset játszunk le. Nagyszerű érzés lesz azzal a tudattal csinálni az edzéseket a három hét alatt, hogy vezetjük a tabellát. Szokatlan ízlelgetni és kimondani, hogy a mi csapatunk, a Vasas 11 forduló után az első. De ez még csak az eleje, és a táv kétharmada még előttünk van. Bízom a jó folytatásban és majd meglátjuk mi sül ki belőle a bajnokság végén.

Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Vas. Szept. 25, 2016 6:24 pm

NS:

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 Pic2_2142

Michael Oenigg, a Vasas vezetőedzője: – A Mezőkövesd elleni sikerrel végződő találkozó is bizonyítja, hogy nem kerültünk hullámvölgybe. Csupán az történt, hogy szoros meccsen kikaptunk a Haladástól, majd a Gyirmóttól, azonban most bizonyították a labdarúgók, hogy nem felejtettek el futballozni, és van szívük és erejük a játékhoz. A meccs előtt a mentális felkészítésre fektettük a hangsúlyt, ezúttal a fejekben kellett rendet tenni. Sikerült. Igaz, az első félidőben még behúzott kézifékkel futballoztunk, a másodikban azonban már látszott, hogy mindenki élvezi a játékot. Elmondhatjuk, hogy nem véletlenül vezetjük a tabellát, és szeretnénk minél tovább megőrizni pozíciónkat.

Hajrá Vasas örökké !!! - Page 20 Pinter_paks-460x324

Pintér Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Az első félidőben el kellett volna dönteni a meccset. Két hatalmas lehetőségünk is volt, egyiket sem sikerült kihasználni, pedig kettő-nullás vezetéssel mehettünk volna szünetre. Csak az hibázik, aki játszik. Attól, hogy gólt kaptunk, még nem kellett volna összeesnie a csapatnak. A Vasas helyzet nélkül rúgott egy gólt, és mi nem készültünk fel, nem is készülhetünk fel az ilyen esetekre. Látható, hogy az élvonalban a hibáinkat könyörtelenül megbüntetik. Ez történt ezúttal is, illetve az, hogy nem kaptunk egyenlő feltételeket, mert szerintem két, de legalább egy tizenegyes biztos, hogy járt volna. A bajnoki szünetben legalább utolérhetjük magunkat. Sokszor elmondtam már, a hosszúra nyúlt NB II-es szezon után alig tudtunk felkészülni az élvonalbeli bajnoki rajtra. Sok új játékosunk van, még nem vagyunk eléggé érettek, de nincs mese, bent maradunk az élvonalban.

Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Vas. Szept. 25, 2016 2:00 pm

Juhos2 írta:Győztünk?

Felvesszük a szerda/szombat ritmusát, erre megint 3 hét szünet.
    Én bérbe adnám a csapatot valamelyik 20  csapatos topbajnokságba. Ha válogatott meccs van szerte Európában akkor meg valamelyik országnak.
    Ez lehetne a titkos recept.

Nem is kevéssel ,hanem sokkal. Azért ez a meccs is alakulhatott volna úgy mint az előző kettő és az előző kettő is alakulhatott volna úgy mint a tegnapi ,ha mi szerezzük meg a vezetést azokon. A követező körben visszakell adni a kölcsönt azoknak a csapatoknak akiktől kikaptunk. Egyiknél se voltunk rosszabbak (sőt) , csak nekik több volt a szerencséjük.

Remélem lesz 2-3 felkészülési meccs és végre Osváth játéklehetőséget fog kapni. Emlegette valaki ,hogy tervbe volt egy edzőmeccs valamelyik Bundesliga 2-s csapat ellen még az előző szünetben. Hátha most összejön.
    Vasas1969
    Vasas1969

Témanyitás by Vasas1969 Vas. Szept. 25, 2016 1:48 pm

colocolo írta:
             Vasas:Mezőkövesd 4:0

Vasas:Nagy G 5 - Debreceni 5 Vaskó 4 Risztevszki 4 - Murka 4 Vida 6 Berecz 6 Hangya 4 - Ádám 6 Saglik 5 Remili 4

csere:Murka - Kleisz  64.perc
                  Ádám - Czvitkovics 67.perc
                  Remili - Pavlov  74.perc

Gratulálok a csapatnak,a második félidő nagyon rendben volt és most a szerencse sem pártolt el tőlünk.

Ezekkel a hatosokkal biztos lenne a csapattagság a forduló válogatottjában ,ha nem lett volna ilyen csúcsmeccs a fradi -Újpest az este. Láttam a sportnál Ádám volt a meccs legjobbja. Az biztos ,hogy a legfontosabb gólt ő lőtte ,de én inkább Bereczre szavaztam volna.
    Juhos2
    Juhos2

Hozzászólások száma : 884

Témanyitás by Juhos2 Vas. Szept. 25, 2016 1:14 pm

Győztünk?

Felvesszük a szerda/szombat ritmusát, erre megint 3 hét szünet.
    Én bérbe adnám a csapatot valamelyik 20 csapatos topbajnokságba. Ha válogatott meccs van szerte Európában akkor meg valamelyik országnak.
    Ez lehetne a titkos recept.
    colocolo
    colocolo

Hozzászólások száma : 695

Témanyitás by colocolo Vas. Szept. 25, 2016 9:44 am

Vasas:Mezőkövesd 4:0

Vasas:Nagy G 5 - Debreceni 5 Vaskó 4 Risztevszki 4 - Murka 4 Vida 6 Berecz 6 Hangya 4 - Ádám 6 Saglik 5 Remili 4

csere:Murka - Kleisz 64.perc
    Ádám - Czvitkovics 67.perc
    Remili - Pavlov 74.perc

Gratulálok a csapatnak,a második félidő nagyon rendben volt és most a szerencse sem pártolt el tőlünk.

Ajánlott tartalom

Témanyitás by Ajánlott tartalom

Pontos idő: Pént. Nov. 22, 2024 8:31 am