Alcsúti Polgári Ökrök

politika, beszélgetés, hírek, konzervipar


  Hajrá Vasas örökké !!!

  Share
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Csüt. Aug. 18, 2016 9:03 am

  A honlapról:
  Berecz: Bombagólommal megtört az átok

  Húszéves középpályásunk a Honvéd elleni találkozó 29. percében, csaknem 30 méterre a kaputól, kicsit jobb külsővel akkora gólt lőtt a Honvéd kapujába, amiről évek, talán évtizedek múlva is beszélni fognak a drukkerek, mint Váradi Béla, vagy Zombori Sándor egy-egy hálószaggatójáról.
  - Mióta vártál egy ekkora gólra?

  - Időtlen, idők óta. Mindenesetre, végre nem vetődtek bele a lövésembe, nem ment fölé-mellé, mint oly sok próbálkozásom az elmúlt években, hanem végre eltaláltam a kaput, és gól lett. És ez volt az első NB I-es gólom!

  - Már két éve az NB II-es Vasas csapatában, 18 évesen is neked volt az egyik legerősebb lövésed a csapatban, és az edzések végi szabadrúgás specialisták között tartottak már akkor is nyilván. Mi okozhatta, hogy több mint két esztendő múlva „sült el a lábad” bajnoki mérkőzésen?

  - Ne értsen félre senki, de kimondom: úgy éreztem el vagyok átkozva, hogy nem sikerül távoli lövésből gólt lőnöm. Hiába biztattak a játékostársaim, az edzőim, a barátaim és a kedvesem, hogy türelem, hamarosan áttör a gát, de csak nem sikerült. Egészen a szombat estéig.

  És áttört! Mit éreztél abban a pillanatban, amikor láttad a hálóba csapódni az elemi erejű, védhetetlen lövésedet?  - Amint látható is volt, legszívesebben kifutottam volna a világból, örömömben. Azt se tudtam hirtelenjében a boldogságtól, hogy hol vagyok. Az ülőoldali kerítéshez, kedvesemhez és szüleimhez rohantam, akik tartották bennem évek óta a lelket és folyamatosan pozitív gondolkodásra serkentettek.

  - Most már elhiszed, hogy vége lehet a balszerencsés szériádnak? Hiszen eddig is az egyik legjobb lövő voltál a csapatnak.


  - Igen felszabadító érzés. A jövőben ha lövőhelyzetbe kerülök, lelki szemeimmel már azt fogom látni, hogy a labda az ellenfél hálójában kötött ki.

  - A Honvéd elleni meccsre rátérve: milyennek érezted a mérkőzést a pályán?


  - Úgy érzem, az első 10 percet leszámítva végig uraltuk a találkozót. Nagyon nehéz meccs volt, de úgy vélem ellenőrzésünk alatt tartottuk végig és ezért is nyertük meg. Úgy gondolom, mindegyik csapatrész kivette a részét ebből a sikerből, és ez a győzelem a csapat egészének, egységének a diadala volt.

  Kicsit tekintsünk előre. Vasárnap mire számíthatunk Diósgyőrben?


  - Az biztos, hogy borzasztóan nehéz, küzdelmes mérkőzés lesz. Diósgyőrben nem könnyű nyerni a hangulat miatt. De oda is azzal a szándékkal megyünk, hogy elhozzuk a 3 pontot.

  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Csüt. Aug. 18, 2016 8:55 am

  NB1.hu Simon Zoltán:
  Michael Oenning szerint az egész világon a Vasasról beszélnek

  A bajnoki cím megszerzéséről is megkérdeztük a szakembert.  http://nb1.hu/otp-bank-liga/michael-oenning-szerint-az-egesz-vilagon-a-vasasrol-beszelnek


  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Csüt. Aug. 18, 2016 8:35 am

  Juhos2 írta:Úgy néz ki bejött.
  Nagyon sokan voltunk. A 4 hazai pénztár nem győzte. Az úton kígyózott a sor, a jegyeket folyamatosan adták kártya/személyi nélkül a meccs előtt fél órával. Szerintem igazi foci/Vasas/ünnep volt. Helyzetük alig. A kapufájukat akkora kéz előzte meg, hogy felfoghatatlan hogy a partjelző nem lengetett. Moha mindent kihagy. A baloldalról belőtt szabadrúgása átcsúszott a labdáért lenyúló kapus kezei között. Könyves továbbra is megérne több törődést. Azt nem tudom mezőnyben mennyire pótólná Mohát, de félelmetes Remili mennyi helyzetet ront el.
  A csapat nagyon jó volt, mindenki.
  Nagyon jó volt nézni.

  Nem kívánnál nekem egy lottóötöst ? Very Happy Biztos vagyok benne ,ha szombaton van a meccs 5 ezer feletti nézőszám lett volna. Talán még 6 ezer is. Ami egyrészt a nagyobb stadi lobbi ügyében segíthetett volna ,másrészt elhallgattatta volna az MLSZ "sok a pesti csapat szlogenjét". Persze a 4375 néző is szép szám ,főleg hétköznap.
  A soraidból lejön ,hogy igazi élmény volt a tegnapi meccs. Fáj a szívem ,hogy kimaradtam belőle. Lehet ,hogy a 7. van születőben ? Elnézve a jelenlegi formákat még megcsíphetünk akár egy kupás helyet is. Fogadni mindenesetre nem mernék ellene. Persze ehhez a jó eredményhez a Könyves féle tartalékokat is ki kellene valóban használni. Burmeister is tetszett ?
  avatar
  Juhos2

  Hozzászólások száma : 579
  Join date : 2016. Jun. 18.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Juhos2 on Szer. Aug. 17, 2016 10:29 pm

  Úgy néz ki bejött.
  Nagyon sokan voltunk. A 4 hazai pénztár nem győzte. Az úton kígyózott a sor, a jegyeket folyamatosan adták kártya/személyi nélkül a meccs előtt fél órával. Szerintem igazi foci/Vasas/ünnep volt. Helyzetük alig. A kapufájukat akkora kéz előzte meg, hogy felfoghatatlan hogy a partjelző nem lengetett. Moha mindent kihagy. A baloldalról belőtt szabadrúgása átcsúszott a labdáért lenyúló kapus kezei között. Könyves továbbra is megérne több törődést. Azt nem tudom mezőnyben mennyire pótolná Mohát, de félelmetes Remili mennyi helyzetet ront el.
  A csapat nagyon jó volt, mindenki.
  Nagyon jó volt nézni.


  A hozzászólást Juhos2 összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Aug. 18, 2016 10:38 am-kor.
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Szer. Aug. 17, 2016 9:26 pm

  Rangadó.hu
  Ismét győzött, így továbbra is listavezető a Vasas

  Az angyalföldiek 2-0-ra nyertek a Honvéd ellen.  http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/378670_ismet_gyozott_igy_tovabbra_is_listavezeto_a_vasas


  A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Kiss László, a Vasas egykori válogatott csatára értékelte:

  – Nagyon fontos és megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott a Vasas. Sokkal jobb volt a hazai csapat, aminek – gondolom – a Honvéd nem örült. A kispestiek játéka nekem nem tetszett, többet vártam tőlük. A Vasas nem volt túl nagy feladat elé állítva, véleményem szerint egy teljesen sima mérkőzésen sima hazai siker született. Azt lehetett látni, hogy a hazaiak nagy önbizalommal játszottak. Az első percekben még meglepte őket a Honvéd, amely elkezdett támadni, kicsit odaszorítani, de nagy gond nem lett belőle. Ha valamiért el lehet marasztalni a Vasast, az az, hogy ahelyett, hogy agyonverte volna az ellenfelét – erre volt lehetősége –, „csak” egy biztos, megnyugtató győzelemre ment rá. Mindenki látta, hogy nyer a Vasas, ebbe mindkét fél belenyugodott.

  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Szer. Aug. 17, 2016 9:12 pm

  Síposúr írta:Gratulálok a csapatnak! Olyan ez mint legénykoromban akkor is első volt általában a Vasas! Istenem de szép ilyet újra látni! Hajrá Vasas!

  Gratulálok én is! Ezt se gondoltam volna ,hogy a 6.forduló után azért bosszankodom mert nyert a fradi is és nem sikerült növelni az előnyt vele szemben. Tavaly viccesen azt mondtam csak egy kívánságom van ,hogy a fradi előtt végezzünk . Lehet ,hogy idén sikerül ? Hihetetlen lenne . De már ez is az! Szép volt fiúk!
  avatar
  Síposúr

  Hozzászólások száma : 204
  Join date : 2015. Aug. 05.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Síposúr on Szer. Aug. 17, 2016 9:00 pm

  Gratulálok a csapatnak! Olyan ez mint legénykoromban akkor is első volt általában a Vasas! Istenem de szép ilyet újra látni! Hajrá Vasas!
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Szer. Aug. 17, 2016 8:34 pm

  Síposúr írta:Sokadjára baszik ki velem ez az m4 vagy 5 . Hova lett a meccsünk? Érdekes munkahely lehet. A vendéglőben se adnak a pacal helyett túrós tésztát. Itt meg változik közben is az étlap.  Nem is érdekel ,csak nyerjenek a fiúk! A Berecz gyerek meg gólt lőtt! Kurvajó! Hajrá Vasas!

  2-0!!! bounce Az se baj ,ha egyet se látunk ,de mindet megnyerjük! Majd a bajnokavatóra felmegyünk! Maradjunk szerények nyerjük meg ezt először.
  avatar
  Síposúr

  Hozzászólások száma : 204
  Join date : 2015. Aug. 05.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Síposúr on Szer. Aug. 17, 2016 7:34 pm

  Sokadjára baszik ki velem ez az m4 vagy 5 . Hova lett a meccsünk? Érdekes munkahely lehet. A vendéglőben se adnak a pacal helyett túrós tésztát. Itt meg változik közben is az étlap. Nem is érdekel ,csak nyerjenek a fiúk! A Berecz gyerek meg gólt lőtt! Kurvajó! Hajrá Vasas!
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Szer. Aug. 17, 2016 6:13 pm
  Maradt a fradi elleni kezdő és keret.Nehéz meccs lesz. Jó lenne nyerni ,de a döntetlen se rossz.

  http://adatbank.mlsz.hu/pr01/p01_jegyzokonyv_nez.asp?p_merk_id=1141210

  Sajnos nem tudjuk tévén nézni. Maradnak az online közvetítések.

  http://www.vasasfc.hu/kozvetites/vasas_-_honved-185

  http://honvedfc.hu/online-kozvetites/1334


  Remélem nem követjük el azokat a hibákat amit a fradi ellen az első félidőben ,mert Rossi biztos kihasználná ezt.
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Szer. Aug. 17, 2016 5:52 pm

  Juhos2 írta:Most nem kívánnék tízet. Elég lenne egy tündér.
  1. Legyünk minél többen.
  2. Ne sérüljön meg senki.
  3. Maradjunk a tabella élén.

  Jó lenne ,ha még akkor is előkelő helyen állnánk, amikor korábban kezdődnek a meccsek és én is ott tudok végre lenni a Fáy utcában. Megmondom őszintén picit már csalódott lennék ,ha idén nem lenne meg az előző évi pontszám ami 32 pont volt . Ehhez a maradék 14 meccsen 20 pontot kellene szerezni. Ha teljesülne ,akkor minden egyes tavaszi pont bónusz lenne az előző évihez képest . Ráadásul gyakorlatilag már meglenne az elsődleges cél a bennmaradás ,hisz pár pontot csak összekaparunk tavasszal. Sőt talán még a kupás helyekért is harcban lehetünk.
  avatar
  Juhos2

  Hozzászólások száma : 579
  Join date : 2016. Jun. 18.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Juhos2 on Szer. Aug. 17, 2016 1:59 pm

  Most nem kívánnék tízet. Elég lenne egy tündér.
  1. Legyünk minél többen.
  2. Ne sérüljön meg senki.
  3. Maradjunk a tabella élén.
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Szer. Aug. 17, 2016 12:37 pm

  Honvéd.hu
  Marco Rossi: - A Vasas FC nem véletlenül áll abban a pozícióban, ahol most van. Nyert a legerősebbnek tartott, nemzetközi kupákban szerepelt gárdák ellen, tehát ez mindenképpen értékelendő teljesítmény, arról nem beszélve, hogy az elért eredménysoruk mindenki számára figyelmeztetésként kell, hogy hasson. Ahhoz, hogy egy jó eredményt érjünk el, meg kell majd szenvednünk ezen a mérkőzésen. Azt elmondhatom, hogy mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy egy jó meccset játszunk és eredményesek legyünk. Harcolnunk, küzdenünk kell úgy, hogy végig fegyelmezetten futballozunk.

  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Kedd Aug. 16, 2016 11:21 pm

  A honlapról:
  Oenning: A Honvéd nem véletlenül a harmadik

  Michael Oenning vezetőedzőnk nyilatkozott a Honvéd elleni szerdai találkozóról, az ellenfél erősségeiről, és az ellenük remélt sikeres taktikáról.

  Két bajnoki forduló lesz ezen a héten, az első a Honvéd ellen. Mire lehet számítani ellenük?

  - A felkészülés során már játszottunk velük és tudjuk, hogy erős csapatról van szó. Nem véletlenül vannak a harmadik helyen. Célunk persze az, hogy otthon tartsuk a pontokat, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű történet.

  Mi az, amire nagyon kell figyelni a Honvéd ellen?


  - Nagyon hatékony a tizenhatoson belüli játékuk, amit mutat az is, hogy sok szabálytalanságot követnek el velük szemben, és így talán a legtöbb tizenegyest rúghatták az elmúlt 5 forduló során. Ezeket amúgy mind értékesítették is, tehát egyértelmű, hogy a tizenhatoson belüli védekezésünkre nagyon oda kell figyelnünk.

  Mennyire lehet a Ferencváros elleni győzelem adta plusz energiákat átmenteni erre a mérkőzésre?

  - Szeretnénk azt a lendületet mindenképpen továbbvinni, és állandósítani, amit a hétvégi győzelem adott és arra törekszünk, hogy az utóbbi hetek eredményes játékát most is tudjuk hozni. Azonban körültekintőnek és koncentráltnak kell lennünk, mert a jó játék, az eredményesség nem magától értetődő dolgok, azokért meg kell küzdeni minden mérkőzésen, az egy az egy elleni párharcokban.

  Sérült játékosaink kapcsán milyen hírrel tud szolgálni?

  - Két jó hírrel mindenképpen: Korcsmár Zsolt és Murka Benedek úgy tűnik, hogy szerdára helyrejönnek és adott esetben megint a keretben lehetnek.

  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Kedd Aug. 16, 2016 11:12 pm

  A honlapról:
  Remili: A Honvéd ellen szeretnénk folytatni ezt az utat

  Remili Mohamed - aki ismét viselhette a csapatkapitányi karszalagot -, az FTC elleni győztes mérkőzésen elsősorban óriási mezőnymunkájával és gólpasszával tűnt ki.  - Nagyon készültünk az FTC elleni mérkőzésre. A szakmai stáb remekül felkészített minket az ellenfélből, taktikailag, fizikailag és lelkileg is. Bár fizikailag már nem nagyon kellett, mert annak alapjait már a nyári 6 hét alatt lerakták. Így a pszichés felkészítésre helyeződött a hangsúly a múlt héten, főleg egy olyan Újpest elleni mérkőzés után, ahol – nem nagyképűségből mondom, de – a mérkőzésen végig nekünk állt a zászló.

  Nekem is nehéz volt feldolgozni azt a találkozót, mert két olyan biztos gólszerzési lehetőségem volt, amelyeket, ha berúgok, akkor nincs miről beszélni és megnyerjük azt a találkozót is. De ez már a múlt, nincs értelme azzal már továbbfoglalkozni.

  Nagyon tisztában voltunk azzal, hogy a Fradi ellen mit kell, mit lehet játszani és mik azok a helyzetek, kezdeményezések, amiket mindenképpen meg kell próbálnunk csírájában, gyökerestül elfojtani.

  Úgy vélem sikerült játékunkkal meglepni őket az első félidőben. És egy jól sikerült pontrúgásomból – ami egyik erősségünk már az elmúlt öt mérkőzésen – sikerült gólt szereznünk Vasi révén. Sajnos nagyon rossz időben, az első félidő hosszabbításában kaptuk az egyenlítő gólt.

  Sikerült a félidei szünetben ezen túl lépnünk és megpróbáltuk kizárni ezt a tudatunkból, ami úgy vélem sikerült is. Michael Oenning vezetőedzőnk is azt mondta a szünetben, hogy az első félidőben jól dolgoztunk, nem volt semmi probléma.

  A második félidőben igaz, hogy olykor beszorítottak minket a saját 16-sunkon belülre, ám ezeket a próbálkozásaikat sikerült elhárítani. Ennek részben az lehetett az oka, hogy az első félidei letámadásos taktikánk sok energiánkat elszívta. Majd következett a végén a csattanó, Zsombi zseniális passzát Pavlov vágta a léc alá.

  Szombaton este úgy érzem, hogy játékomban inkább a „munkás oldalam”, a csapatemberi részem dominált, amit a mester is kiemelt, amikor a 72. percben lejöttem a pályáról. De ezt tudtuk, hogy a Ferencvárost csak úgy lehet legyőzni, ha mindenki a maximumot nyújtja. Örülök, hogy ehhez én is hozzá tudtam járulni, mezőny munkámmal és gólpasszommal.

  Nem könnyű ezt a fantasztikus győzelmet feldolgozni, hiszen az elmúlt másfél évben a Groupamában csak az Újpest tudta a Fradit legyőzni, most pedig arra kilenc hónapra ez nekünk is sikerült.

  Nagyon nagy öröm van bennem és a csapat tagjaiban is. Vezetjük a tabellát, ami utoljára 2008 őszén történt meg. Hála Istennek ezt megértük és szeretnénk ezen az úton tovább haladni, már szerdán, hazai pályán a Honvéd ellen.

  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Kedd Aug. 16, 2016 6:00 pm

  Rangadó.hu InStat
  Sokszínű lett a forduló csapata

  Hat különböző gárda játékosai alkotják az álom tizenegyet, a Haladás a legdominánsabb.  Az 5. forduló álomcsapata

  Nagy G. (Vasas, 255) - Dilaver (Ferencváros, 274), Lipták (Diósgyőr, 289), Nalepa (Ferencváros, 279), Mohl (Újpest, 277) - Németh M. (Haladás, 253), Kovács L. (Haladás, 280), Iszlai (Haladás, 283), Nagy D. (Ferencváros, 272) - Williams (Haladás, 283), Eppel (Honvéd, 349)  http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/378468_sokszinu_lett_a_fordulo_csapata
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Kedd Aug. 16, 2016 3:48 pm

  BFC Siófok–HR-Rent Kozármisleny 4–1 (0–1)

  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Kedd Aug. 16, 2016 7:18 am

  NB1.hu
  NB1.HU: bajnok lesz a Vasas? Ügyvezető: nem!

  Mi a siker titka? Miért hittek az utált Pavlovban? INTERJÚ!
  http://nb1.hu/otp-bank-liga/nb1hu-bajnok-lesz-a-vasas-ugyvezeto-nem
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Kedd Aug. 16, 2016 7:11 am

  Csakfoci:
  A Fradi-verő Vasas tarolt a forduló válogatottjában - itt a csapat

  Nem meglepetés, hogy a bajnoki címvédőt idegenben legyőző Vasas uralja a forduló válogatottját. Az angyalföldiektől négyen is bekerültek a legjobbak közé, sőt, a csapat edzője Michael Oenning.  http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-i/93388-a-fradi-vero-vasas-tarolt-a-fordulo-valogatottjaban-itt-a-csapat
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Kedd Aug. 16, 2016 7:02 am

  A honlapról:
  Osváth: Végre, tíz hónap után ismét játszhattam!

  2015. október 24-én az Újpest-Vasas (2-0) meccs 6. percében Osváth Attila súlyos elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. 2016. augusztus 13-án az FTC-Vasas (1-2) mérkőzés 45. percében - 290 nap, csaknem 10 hónap után – Osi ismét pályára lépett bajnoki találkozón.

  Mit éreztél, amikor Michael Oenning vezetőedző szólt neked, hogy készülj, mert a második félidőben beállsz?

  - Természetesen nagy öröm volt bennem, hiszen erre a pillanatra vártam már hosszú ideje. Mindenképpen különleges lett számomra ez a mérkőzés. Egyrészt borzasztó nehéz volt az elmúlt időszak, a rehabilitációval, a gyógytornákkal, mert végig ez a pillanat tartotta bennem a reményt, hogy ismét pályára léphetek. Másrészt nem akárhol, nem akármilyen ellenfél ellen „debütálhattam” a hosszú kihagyás után, és részese lehettem a csapatunk diadalának. De tíz hónap ide vagy oda, az elmúlt hetekben már éreztem, hogy egyre inkább kezdem visszanyerni a régi „válogatott” formámat. Egyre inkább kezdtem érezni a játékot is.

  Hogy érezted magad szombaton este a pályán?

  - Próbáltam mindent megtenni, hogy hasznos legyek a csapat számára. Hajtottam, futottam, amennyire csak az erőmből tellett. Bízok benne, hogy a szereplésemnek a következő hetekben, hónapokban lesz folytatása is.

  Milyen utasításokkal küldött pályára vezetőedzőnk?


  - Konkrét feladatom az volt, - mivel az első félidőben ellenfelünk nagyon erőltette a baloldali támadásokat – hogy segítsek be Szivacski Doninak. Ugyanis sokszor kettő az egyben vitték rá a labdát. Ugye ezen az oldalon játszott a nagyon gyors Ramírez, aki igen aktív és az FTC egyik legjobban teljesítő játékosa volt a meccsen is.

  Ha az időben másfél évet visszamegyünk, akkor a te igazi posztod a szélső támadó volt, és valójában Bernd Storck, az akkori U20-as válogatott kapitánya „csinált” belőled szélső hátvédet, és az egy évvel ezelőtti új-zélandi vb-n, valamint csapatunkban is már ebben a szerepkörben játszottál.

  - Igen, érdekes volt ismét a szélső támadó-középpályás posztján játszani, noha mint már említettem, a Fradi elleni meccsen inkább a védekező munkám dominált. De ha Oenning mester e szerepkörben számít rám, akkor ott játszom, ha így lehetek hasznos a csapatnak. Már nagyon hiányzott az éles mérkőzésen felszabaduló adrenalin, az ezzel járó izgalmi állapot és természetesen a győzelem semmivel sem összehasonlítható mámora. Úgy érzem, nem izgultam túl az FTC elleni meccset. Hálás vagyok Istennek, hogy a súlyos sérülésem után ismét megkaptam a lehetőséget, hogy játszhassak. Bízom benne, hogy egyre több játéklehetőséget kapok vezetőedzőmtől és jó teljesítményemmel erőssége lehetek a csapatnak. Talán ismét megnyílhat a kapu számomra a felnőtt válogatottba, de most a legfontosabb, hogy a Vasas minél jobban szerepeljen a bajnokságban, egy egyre jobb formába lendülő Osváth Attilával a soraiban.

  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Hétf. Aug. 15, 2016 10:32 pm

  Juhos2 írta:A médiának kell a csont. Remélem megszokjuk.

  A mai sportban 2 oldalas cikk foglalkozott a Fradi -Vasassal ,de inkább velünk. Gondoltam felteszem valahogy ide ,de Vasastata nélkül nem sikerült és nem is volt benne olyasmi ami annyira új infó lett volna. Bár edzőnk nyilatkozatából mintha az jött volna le ,hogy a Korcsmár - Vaskó csere nem sérülés hanem csak amiatt történt ,hogy Böde ellen Vaskó hatékonyabban veheti fel a harcot. Evvel nincs is baj , de a német srác helyén talán jobb lett volna Korcsmár mivel ő régebben jobbhátvédet is játszott és jobban tudott volna segíteni Szivacskinak. Nem bírálni akartam a mestert ,főleg győztes meccs után csak örülök ,ha Korcsmárnak valóban nincs semmi baja.
  avatar
  Juhos2

  Hozzászólások száma : 579
  Join date : 2016. Jun. 18.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Juhos2 on Hétf. Aug. 15, 2016 9:59 pm

  A médiának kell a csont. Remélem megszokjuk.
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Hétf. Aug. 15, 2016 4:06 pm

  Bajnoki álmok? Évtizedes csúcson a Vasas

  A volt középpályás nagyon örülne, ha utolsó bajnoki címük negyvenedik évfordulóján is elöl állna a csapat a tabellán.


  http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/378304_zombori_sandor_is_csettintett_a_vasas_lattan
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Hétf. Aug. 15, 2016 11:42 am

  Csakfoci:
  Sokkolta a Vasas a Fradit, megint nyert a Honvéd és az Újpest - videón az NB I góljai

  Ez történt az OTP Bank Liga 5. fordulójában. Az MLSZ TV összefoglalói.
  http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-i/93379-sokkolta-a-vasas-a-fradit-megint-nyert-a-honved-es-az-ujpest-videon-az-nb-i-goljai
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Hétf. Aug. 15, 2016 11:20 am

  A honlapról:
  Burmeister: Nagyon jó volt az összteljesítmény

  Felix Burmeister először volt kezdőjátékos. A találkozó háromnegyedében belső védőként rombolt, míg a találkozó utolsó negyedében védekező középpályásként igyekezett megakadályozni az FTC támadásait.  Első mérkőzésedet játszottad a Vasasban kezdőként, mindjárt a listavezető Ferencváros ellen, ami győzelemmel zárult.

  - Természetesen elképesztően jó érzés győzni. Persze ehhez némi szerencse is kellett. Keményen dolgoztunk és ennek a jutalmát kaptuk most meg.

  A mostani felállásunk a védelemben veled, Vaskóval és Risztevszkivel új volt. Mennyire ment jól véleményed szerint az együttműködés és hol látsz fejlődési lehetőséget?

  - Igen, az elején volt néhány kisebb hiba a felállásunknál, de összességében szerintem jól sikerült a közös játék. Jól dolgoztunk össze hátul, de ebbe nem csak hármunkat értem, hanem az egész csapatot. Így is gyakoroltuk edzéseken, de kell még kis idő, mire teljesen összerázódunk, ám úgy vélem, hogy jó úton vagyunk efelé.

  A Ferencváros ismert a jó csatárairól. Mi volt a döntő abban, hogy Bödééket viszonylag sikerült kordában tartani?

  - Úgy gondolom, hogy a legtöbb esetben jól, stabilan és biztonságosan zártuk le a támadásaikat. Ezen a ponton Nagy Gerinek egy óriási dicséret jár, mert kiválóan védett. Emellett nagyon jó volt a csapat összteljesítménye is. Ez döntött a javunkra.

  Hétközi forduló következik. Hogyan lehet erre pár nap alatt ideálisan felkészülni?

  - Ez a legjobb: kevés edzés, sok játék. Úgy gondolom, hogy a terhelés egy kicsit kevesebb lesz és több hangsúly helyeződik a regenerálódásra, a megfelelő táplálkozásra és a pihenésre. Számomra pedig annál csodálatosabb érzés nem lehet, mint az, hogy játszhatok.

  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Hétf. Aug. 15, 2016 10:21 am

  A Vasas SC honlapjáról:
  Szilágyi Áron hazaérkezésekor a labdarúgók sikeréről is beszélt

  Elképesztő sikerhéten van túl a Vasas család, amihez a Ferencváros vezetői és legendái is sportszerűen gratuláltak.


  Öt vasasos olimpiai aranyérem Rióban, a labdarúgók pedig közben a Ferencváros idegenbeli legyőzésével vezetik az NB I-et.
  Ez az elmúlt hét nap termése. Csak kapkodjuk a fejünket, de nem csak mi, még Markovits László klubelnök is, aki kitért arra is, hogy szerinte mi lehet a mostani sikerek legfontosabb hozadéka:

  - Tényleg hihetetlen napokat élünk, nem gondoltam volna, hogy az öt riói elsőség után még fokozódhat az örömünk. Az egyik szurkolónk találóan úgy fogalmazott, hogy a Fradi legyőzése és a tabella élére ugrás felér egy hatodik arannyal. Csodálatos volt ez a hét, a csillagok nagyon jól álltak Vasas szempontból, még évtizedekig emlegetni fogjuk a mostani időszakot. Tegnap a Groupama Arénában már a mérkőzés előtt nagyon korrekt és őszinte módon gratulált nekem Kubatov Gábor, a Fradi elnöke, valamint olyan legendák, mint Nyilasi Tibor és Szűcs Lajos, Nyíri Zoltán operatív igazgató pedig már a sikerek pillanatában egyből sms-t ír. Ebből is látszik, hogy a kiemelt fővárosi egyesületek között van egy egészséges, de sportszerű verseny. Büszkék vagyunk az eredményekre, de tegnap is hangsúlyoztam, hogy most nekünk jött ki a lépés, de voltak és lesznek is olyan időszakok, amikor más klub tud ilyen sikereket elérni. Természetesen egy ilyen hét után mindenki nagyon fel van dobva, de nem csak a kirakatot kell nézni, a mostani eredményesség talán legfontosabb hozadéka, hogy a Vasasban sportoló gyerekek hihetetlenül lelkesek példaképeik eredményei miatt, és boldogok, hogy ők is a Vasashoz tartozhatnak. Köszönet a Vasas család valamennyi tagjának, aki részt vállalt ezekben a felejthetetlen sikerekben!

  Ha már olimpikonok és labdarúgás, maga Szilágyi Áron is a Vasas-focisták sikeréről tett először említést a reptéren adott nyilatkozatában.


  https://www.youtube.com/watch?v=-DgYwFN61Oo
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Hétf. Aug. 15, 2016 10:02 am

  Sonline.hu Keszthelyi Zoltán:
  Labdarúgó NB II: Berki duplájával dobogón a Siófok

  Kiváló, négygólos második félidei teljesítményével hátrányból nyerte meg egymás után harmadik hazai bajnokiját a BFC Siófok, melyben Berki Péter két góllal debütált. A balatoniak immár harmadikak az NB II-es bajnoki tabellán.


  BFC Siófok–HR-Rent Kozármisleny 4–1 (0–1)

  Siófok, Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán.

  Véleményes büntetővel került előnybe Beke remek játékával a kétségtelenül jól összerakott mislenyi együttes az első félidőben, ám a másodikban a balatoniak öt perc alatt lerendezték a meccset. Előbb Farkas bal oldali elfutása után Elek lőtte ki a bal alsót, majd Farkas pókhálózta ki a jobb felsőt szabadrúgásból, 19 méterről, mely előtt Berde „ütőjét” szedték fel. Mindegyik találat mestermunka volt, Farkas ráadásul két gólpassznál és egy gólnál jár ebben a szezonban, míg Elek négy forduló alatt már háromszor volt eredményes. Remek mutató mindkettőjüktől. A harmadik és a negyedik találatot a siófoki színekben első meccsét játszó Berki Péter szerzete, az elsőt Gréczi, a másodikat pedig Kozma átadása után. Játékos ennél jobb bemutatkozást nem kívánhat magának és csapatának.

  A mislenyiek elleni volt a harmadik hazai sikere a balatoniaknak, ami remek mutató, azok után, hogy az elmúlt szezonban tizenöt hazai meccsen húsz pontig jutottak. Ráadásul négy forduló alatt már nyolc gólnál járnak, aminél többet csak a Puskás Akadémia szerzett a másodosztályban.

  BFC Siófok: Tajti – Tamaskó, Szalai, Czingráber, Farkas N. – Berde, Gál – Nagy D., Petneházi (Berki P. 36.p), Gréczi – Elek (Kozma 78.p). Edző: Goran Kopunovic.

  Kozármisleny: Helesfay – Kiss M., Gubacsi, Lantos, Kocsis A. – Nagy E.(Csábi 85.p), Szekszárdi – Sinanovic (Pajor 61.p), Kirchner, Beke – Tóth M. (Nagy M 46.p). Edző: Kovács Zoltán.

  Gólszerző: Beke (0–1) a 24., Elek B. (1–1) a 48., Farkas N. (2–1) az 55., Berki P. (3–1) a 66., Berki P. (4–1) a 88. percben

  MESTERMÉRLEG
  Goran Kopunovics: – Elajándékoztuk az első huszonöt percet, ezért vártam a szünetet, hogy összerakjam a csapatot. A második félidőben visszakaptam abból a munkából, amit tanítottam a játékosoknak.

  Kovács Zoltán: – Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, mert több helyzetünk is volt. A második játékrészben a gyorsan kapott gól zavart okozott, és beleszaladtunk egy nagy vereségbe.

  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Hétf. Aug. 15, 2016 9:51 am

  Juhos2 írta:Bízom a csapatban, de azért tegnap este addig mentem amíg az Ns vasárnapi számát meg nem kaptam.
  Hozzáteszem majd a jegyhez. Very Happy


  Én is úgy voltam a meccs után ,hogy hosszú idő után most először fogok sportot venni. De végül lekéstem volna a buszom ,ha beugrom még az újságoshoz is. A másik trafik meg később már nem volt nyitva. Pedig arra gondoltam talán valami nagyon jó sülhet még ki az egészből és nagyon sokat érhet még ez a sport abból az idényből amikor megszületett a hetedik. Neked a jeggyel együtt meg különösen értékes relikvia lehet. Picit elábrándoztam ,de nagyon jó ,hogy ilyesmi is az ember eszébe juthat egy ilyen rajt után. Nagyon jó lenne ,ha a Honvéd elleni meccs után is folytatódna ez az álom. Félek attól a meccstől. Háromesélyesnek érzem.

  A tegnapi összefoglaló nagyon egyoldalú képet festett a meccsről. Ekkora fölényben azért nem volt a fradi ,de tény ,hogy a szerencse nálunk játszott szombaton ,de a bíró inkább velük volt.
  avatar
  Juhos2

  Hozzászólások száma : 579
  Join date : 2016. Jun. 18.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Juhos2 on Hétf. Aug. 15, 2016 8:52 am

  Bízom a csapatban, de azért tegnap este addig mentem amíg az Ns vasárnapi számát meg nem kaptam.
  Hozzáteszem majd a jegyhez. Very Happy
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4574
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Vas. Aug. 14, 2016 3:22 pm

  Juhos2 írta:

  Inkább élveztük, mint láttuk. A szabálytalanságok, bírói ítéletek megítélhetetlenek voltak onnan. De a pályát tömegében jobban át lehetett látni, mondjuk térben meghatározhatatlan volt, hogy a labda mennyire is van a játékostól egy-egy kipattanónál vagy passznál, szerelésnél.
  Komolyan aki erre a groupama feelingre kíváncsi az beteg. Remélem Mikiékből nálunk soha nem lesz ilyen ripacs.
  Az első félidőben Bauhaus játékától voltam kissé ideges. A félidei cserénél azt hittem őt viszi le Oening. De be kell látnom, hogy  ez a Martin csere jobb ötlet volt. Tök jó, hogy ennyi variációja van a csapatnak ill. Oeningnek. Még szoknom kell.
  A drukkolás a kis létszámhoz képest rendben volt.
  Bár mihez képest. A Puskásban kint voltam az utolsó idegenbeni győzelmünkkor, alig voltunk páran. Ma is szívesen emlékszem rá. A vereségek meg elhalványulnak idővel.

  Még a Népstadionban a kettős rangadókon a kapu mögül is klasszul lehetett látni főleg ,ha magasan voltál . Ráadásul a látvány is fantasztikus volt. Ha ilyen eredményesek maradunk akkor legközelebb többen lesztek. Bár ,ha továbbra is mögöttünk tartjuk őket , akkor nekik kell jönni majd a Szuszába.

  Említetted ,hogy Nagy Gábor teljesítménye a grupis meccs óta halványult el. Tegnap eléggé rendben volt. Ezután vajon szárnyalni fog? A németnek valóban voltak hibái ,de nagy mentései is. Osváthal erősebb lesz a jobboldalunk ,ha visszanyeri teljesen a formáját ,de elsőre szerintem a tegnapi sem volt rossz. A következő fradi meccsre összeszoknak Szivacskival és Ramirezék le lesznek radírozva .
  Lassan jönnek majd a sárgák miatti eltiltások. Így jó ,ha minél több ember van tűzben tartva. Korcsmárról tudtatok meg valamit ?

  Ajánlott tartalom

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Ajánlott tartalom


   Pontos idő: Kedd Jún. 19, 2018 4:22 am