by Vasas1969 Hétf. Jan. 25, 2016 3:10 pm
A honlapról:
Oenning: Látható a fejlődés
A téli felkészülés felénél a Szolnok elleni edzőmeccsről (4-0), a játékról és a lipóti körülményekről kérdeztük Michael Oenning vezetőedzőt.
Mennyire tetszett a Szolnok elleni mérkőzés?
- Az volt az elképzelésem, hogy a két félidőben más-más összetételű csapat lépjen pályára, hogy mindenkinek játéklehetőséget biztosítsak. Személyre szabott feladatokat adtam játékosaimnak, amelyeket javarészt jól is teljesítettek. Természetesen az eredménnyel elégedett vagyok, hiszen 2-2 gólt lőttünk a félidőkben és ráadásul érintetlen maradt a hálónk. Az más kérdés, hogy a játék folyamatosságán, gyorsaságán még csiszolnunk kell.
A felkészülésnek ebben a fázisában, amikor jelentős fizikai terhelést kapnak a játékosok, hogy ítéli meg a teljesítményüket?
- Először is felállított rend szerint kellett játszania mindenkinek. Nem véletlen, hogy csak egy-egy félidőt voltak a pályán a srácok, hiszen az elmúlt napokban és három hétben komoly mennyiségű fizikai terhelést kaptak. Nehezítette a játékot, hogy fagyott, kemény, havas-csúszós pályán kellett futballozni, de összességében elégedett voltam a látottakkal.
Milyen szinten játssza már a csapat az Oenning-féle játékstílust?
- Már látok előrelépést, fejlődtünk az elmúlt három hét alatt. Gyorsabb és rövidebb passzjátékot kérek a játékosaimtól. Ennek már a Szolnok elleni mérkőzésen is érzékelhető jelei voltak. Félidőnként 4-5 gólhelyzetet alakítottunk ki, amelyek létrejöttében alkalmazták az általam kért gyors, rövidpasszos játékot. Ennek az eredménye már a találatok számában is visszaköszönt. Egyre inkább azt látom vissza a pályán, amit szeretnék.
A lipóti edzőtábor következő napjaiban is hasonló terhelés vár a játékosokra?
- A futások távolsága rövidül majd, de az intenzitása nőni fog és több sprint lesz a programban. Meggyőződésem szerint kellőképpen fel tudunk készülni a három hét múlva esedékes, már éles bajnoki mérkőzésre.
Mennyire elégedett a lipóti körülményekkel, az Orchidea hotellel, a wellnesszel és az edzőcentrummal?
- A téli évszakhoz képest nagyszerűek a feltételek, a pályák minősége kiváló, a hotel és hozzákapcsolt fürdőkomplexum csodálatos. Teljes mértékig meg vagyok elégedve.
Várhatók-e még a következő hetekben próbajátékosok?
- Ötletek vannak, több játékos is felmerült elképzelés szintjén, de konkrétumokkal nem tudok szolgálni. Amint azonban lesz megállapodás és szerződés aláírás, arról természetesen először a labdarúgócsapat honlapján számolunk be.