by Vasas1969 Szer. Szept. 18, 2019 9:03 pm
Emberhátrányban kaptunk ki az MTK-tól
http://www.vasasfc.hu/hirek/emberhatranyban_kaptunk_ki_az_mtk-tol-3952http://www.vasasfc.hu/hirek/szanyo_a_fiuk_megtettek_mindent-3953Már a szoboravatás rossz ómen volt . Annak természetesen nagyon örülök ,hogy méltó módon emlékezünk a Vasas legnagyobb legendájáról Rudi bácsiról .. Arra gondoltam ,hogy eddig az összes ilyen megemlékezéskor kikapott a csapat. Egyedül Rudi bácsi halálakor sikerült egy keserves hazai 1 - 0 összehozni a ZTE ellen ,de egyetlen más alkalommal sem sikerült nyerni . Talán döntetlen még volt .Vereség viszont féltucatnál is több .
A meccsre rátérve azt gondolom , hogy Szanyó jól tette ,hogy védekezőbb csapatot küldött fel. A szokásos támadó felállásban sok olyan kontrát kaptunk volna mint a 4.gól . A kiállításig talán úgy alakult a meccs képe ahogy várta. Az MTK meccs eleji fölénye elmúlt a támadásaik elhaltak a megerősített védősorunkon. Bíztam benne ,hogy a végén Sanyival a meg is nyerjük majd a meccset , mert mintha kezdték volna kedvüket veszteni a libások.
A kiállítást és előzményeit még vissza kellene néznem. Tény ,hogy Rados nem állt a helyzet magaslatán. Már korábban az egyik béna felszabadításánál eszembe jutott ,hogy Szanyó taktikája miatt is ilyen bénák kapusaink lábbal és a kijöveteleknél mert max a legközelebbi embernek guríthatják oda . Passzokkal kell végigvinni a támadást . Pedig az egyenlítő gólunk is bizonyítja ,hogy hasznos lehet több szerepet adni a kapusainknak is. Persze Rados sem 35 éves korára felejtette el ,hogy kell kijönnie ilyen helyzetben. Korábban sem tudta .
Az MTK 2.gólja szerintem védhető lett volna . Ebben talán benne volt Bősz ,igaz korábban hatalmasat védett Bognár szabadrúgásánál. Egyenlítésünk után nem szabadott volna ennyi emberel támadni . Túlzottan is fellelkesítette őket Birtalan gólja és a közönség biztatása . Vissza kellett volna állni és kevés húzásból kontrázni . Sajnos ez a fejetlenül támadás nagyon feküdt a kék - fehéreknek . A döntetlen reális eredmény lehetett volna mert az MTK-t csak az MLSZ fiatalok terén láttam jobbnak . Bár Terbe picit javulgat ,de ha egy Osváth szintű fiatalunk lenne a helyén akkor támadásban sokkal jobbak lettünk volna.
Nem tudom lesz e esetleg edzőváltás mert ettől az állománytól elfogadhatatlanok az eddigi eredmények . Gondolom nem csak mi alszunk el nehezen ,de a tulajunk is. Én ,ha sikerül akkor Bogdán Ádám leigazolásáról álmodok majd .