by Kalamayka Csüt. Dec. 15, 2016 1:09 pm
Szia! Kupika szemszögéből hál' Istennek, a magaméból sajnos a 8 órás megbízó lemondta a megállapodást, mert a felesége, akit gondozni kellett volna, kórházba került. Így a kutyus felügyelete megint megoldott, most is büdül... Elég hebehurgya, furcsa ez a munkaerőpiac. Azt vettem észre, h a megbízók fejében talán az az elképzelés él, h ül otthon a gondozó egy becsomagolt bőrönddel, és várja, h ad hoc módon akárki elhívja szolgálatra, és akkor az ugrik és fut a megbízójához. Persze meglehet, h vannak, akik így csinálják, nekem mindenesetre hosszútávú elképzeléseim vannak. Ezért is - bár kevesebbet fizet - a Pali egy biztosabb pontnak tűnik az összes ajánlatnál... Meglátjuk. Kupika szemszögéből az is egy lehetőség lehetne, ha mondjuk megkezdeném Palinál a szolgálatot, jönne velem, és te akkor vinnéd el, ha már nyugvópontra jutott az életed. Az semmiképpen nem lenne jó Kupikának, ha úgy kéne élnie, h körülötte rohangál szabadon egy másik kutya (Hella), míg ő maga meg van kötve... Olyan kis érzékeny állatka... De nem egy activity kutya... Ez egész nap büdül, reggel, meg délután megélénkül, és közben punnyad a szobában. Sétálni szeret, de én még nem mertem póráz nélkül vinni. Főleg Munyi miatt, mert nagyon féltettem mindig is a kutyáját...
Nagyon szerette. De nekem nem engedte trenírozni, pedig jó lett volna. De azt mondta, nem akar a kutyába olyan tulajdonságot, amit rajta kívül más rak bele! Most pedig akkor szívunk, mert a kutyus nem vmi szófogadó, illetve soxor csak hosszas kérlelés árán tesz meg vmit... Sétálni egyáltalán nem tud pórázon sem, mert rángat... Még egy csomó minden van, amiben tök fölöslegesen tettem eleget Munyi óhajainak... Abban is, h mikor hívunk orvost... És most halott... Pedig, ha időben hívok orvost, még élhetne... mert az a vérmérgezés megelőzhető lett volna! De nem engedte, h orvos lássa! Ha nem hallgatok rá, ha csinálok egy szép kis cirkuszt ebből, akkor még ma is élne... Legfeljebb terjesztené, h milyen egy kiállhatatlan hulye kúva vok... De élhetne... Velem... És mindazok mellett amiket rólam tud a környezet, szeretne... Nem is tudom, miért írom ezeket neked... Te kertjének összes virágát megkaptad, nekem csak hervadt szirmok jutottak, mégis boldog életem volt mellette... Akkora egy csuda volt... Egy csuda ember volt... El tudom képzelni, milyen lehetett, amikor mellette voltál... Nem tudom... bocsáss meg, nem tom miért írom ezeket... Talán mert nem is tudod, fogalmad sincs, h még úgy is, h nekem csak száraz maradéka jutott annak, amiben te dúskáltál, h még így is milyen egy csuda ember volt... Soha többé nem lesz ember a földön, akit így fogok tudni szeretni, aki így szeret engem... Soxor hallottam tőle, h milyen jó, h nincs már az a nagy nyüzsgés ami a te életviteled mellett volt, de éreztem közben, h fáj neki, h nem vagy már... És ezeket csak én tudom! Nem mondta volna senki emberfiának... Nem tudom, ne haragudj, de nem csillapodik a gyászom, a fájdalmam, a döbbenetem a hirtelen állapotváltozás miatt... Mindenem ő volt... Az életem, az idegbajom, a boldogságom, a feladatom... És nem találok vigaszt... És nem tudom hinni... Főleg reggelenként... És senki, senki nem tudja, mik voltunk egymásnak... Se barátok, se rokonok, senki... Azt hiszik, egy mosogatógép voltam, vagyok... Vagy mint a mostani telefonálók... Egy szögről föl/leakasztható törlőrongy... És nincs, aki vígaszt adjon... Anyukám is meghalt... Soxor jut eszembe, h felhívom, és utána mély döbbenet, h két ember meghalt aközül a három közül, akik szerettek, akiket szerettem... Az ilyen leveleket nem adja oda az ember... csak leírtam... majd lementem piszkozatba...
Szia...