Alcsúti Polgári Ökrök

politika, beszélgetés, hírek, konzervipar


  Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Share
  avatar
  wahúr

  Hozzászólások száma : 2700
  Join date : 2015. Mar. 01.
  Tartózkodási hely : valaki nincs sehol

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by wahúr on Kedd Ápr. 17, 2018 10:40 am

  1. Ne engedelmeskedj előre. Az autoriter rendszerek hatalmuk nagy részét ingyen szerzik meg. Az ilyen rendszerben az emberek hajlamosak arra gondolni, vajon mit akar tőlük az elnyomó rendszer, és elkezdenek aszerint viselkedni, anélkül, hogy erre kérnék őket. Ne csináld ezt. Az előzetes engedelmesség megmutatja a rendszernek, mit tehet meg, és felgyorsítja a szabadság elvételét.

  2. Védj meg egy intézményt. Ne beszélj arról, hogy „a mi intézményeink”, addig, amíg nem teszel valamit értük. Az intézmények nem védik meg magukat. Dominóként omlanak össze, ha nem védik meg őket az elejétől kezdve.

  3. Emlékeztesd magad a szakmai etikára. Amikor egy állam vezetői rossz példát mutatnak, a szakmai elkötelezettség különösen fontossá válik. Nehéz megtörni egy jogállamot jogászok nélkül, nehéz kirakatpereket tartani bírók nélkül.

  4. Amikor hallgatod, amit a politikusok mondanak, különösen figyelj bizonyos szavakra. Figyelj arra, ha túl sokat használják a „terrorizmus” és a „szélsőséges” szavakat. Vagy a „vészhelyzetet” meg a „kivételes esetet”. Háborodj fel, ha hamisan használják a hazafias kifejezéseket.

  5. Maradj nyugodt, amikor eljön az elképzelhetetlen. Amikor terrortámadás történik, emlékezz arra, hogy az autoriter vezetők mindig vagy pont egy ilyenre várnak, vagy maguk tervezik ezeket, hogy megszilárdítsák a hatalmukat. Gondolj a Reichstag-tűzre. A hirtelen tragédia, ami miatt véget kell vetni a hatalom ellensúlyainak és az ellenzéki pártoknak, a legrégebbi hitleri trükk. Ne dőlj be ennek.

  6. Figyelj a nyelvre. Lehetőleg ne ugyanazokat a kifejezéseket használd, amit mindenki más, találd ki a saját beszédmódodat. Ne internetezz lefekvés előtt, hanem vegyél elő a könyvet. Például a Hatalom nélküliek hatalmát Vaclav Háveltől, az 1984-et George Orwelltől, a Rabul ejtett értelmet Czesław Milosztól, a Lázadó embert Albert Camus-tól, A totalitarianizmus eredetét Hannah Aredt-től vagy a Nothing is True and Everything is Possible-t Peter Pomerantsevtől.

  7. Állj ki valamiért. Valakinek meg kell tenni. Beállni a sorba könnyű, valami mást csinálni viszont először furcsa érzés. De a kényelmetlenség nélkül nincs szabadság. És abban a pillanatban, hogy példát állítasz, a status quo varázsa megtörik, és mások is melléd állnak.

  8. Higgy az igazságban. Ha elengeded a tényeket, akkor elengeded a szabadságot. Ha semmi sem igaz, akkor senki sem kritizálhatja a hatalmat, mert nincs semmi alapja. Ha semmi sem igaz, akkor minden csak látszat. A legnagyobb pénztárca fizeti a legvakítóbb fényt.

  9. Nyomozz. Nézz utána dolgoknak. Tölts több időt hosszú cikkek elolvasásával. Támogasd az újságírást. Vedd észre, hogy vannak dolok a képernyődön, amik ártanak neked.

  10. Foglalkozz a testeddel. A hatalom azt akarja, hogy elpuhuljon a tested a székben, az érzelmeid pedig feloldódjanak a képernyő előtt. Menj ki, kerülj szokatlan helyzetekbe szokatlan emberekkel. Szerezz új barátokat.

  11. Keresd a szemkontaktust, beszélgess. Ez nem egyszerűen csak udvariasság. Ez egy módszer arra, hogy kapcsolatban maradj a környezeteddel, hogy megértsd, kiben lehet, és kiben nem lehet bízni. Ha eljön a feljelentések kora, jó, ha érted a mindennapok pszichológiáját.

  12. Vállalj felelősséget azért, ahogy a környezeted kinéz. Vedd észre a horogkereszteket és más gyűlölet-jelképeket. Ne fordítsd el a fejed, ne szokj hozzá. Töröld le ezeket magad, ezzel példát állítasz másoknak is.

  13. Akadályozd meg az egypártrendszer kialakulását. A pártok, amik elfoglaltak egész államokat, valaha másmilyenek voltak. Kihasználtak egy történelmi pillanatot, hogy ellehetetlenítsék ellenfeleiket. Szavazz a helyi és országos választáson, amíg még lehet.

  14. Adakozz rendszeresen jó ügyekért, ha tudsz. Válassz egy szervezetet, amit támogatsz. Akkor tudni fogod, hogy szabad döntést hoztál, amivel támogatod a civil társadalmat, és segítesz másoknak, hogy valami jót csináljanak.

  15. Alakítsd ki a magánéletedet. A csúnyább rendszerek fel akarják használni ellened, amit tudnak tólad. Szabadulj meg a malware-től a gépeden. Emlékezz arra, hogy emailt írni olyan, mintha az égre írnád ki. Válasz más internetes módszereket, vagy egyszerűen használd kevesebbet az internetet. Beszélj többet élőben. Ha van bármi jogi problémád, oldd meg minél hamarabb. Az autoriter rendszerek zsaroló államok, keresik azt, amivel megfoghatnak. Igyekezz, hogy ne legyen túl sok ilyen dolog.

  16. Tanulj külföldiektől. Tartsd meg a külföldi barátaidat, vagy szerezz újakat. A mostani nehézségek egy általános trend részei. Egyik ország sem találja meg a megoldást egyedül. Bizonyosodj meg arról, hogy neked és a családodnak is van útlevele.

  17. Figyelj a paramilitáris szervezetekre. Amikor azok az emberek, akik mindig azt mondták, ők a rendszer ellen vannak, elkezdenek egyenruhát hordani és a vezető képével, fáklyákkal masírozni, akkor közel a vég. Amikor pedig ezek paramilitárisok és a hivatalos szervek összekeverednek, akkor vége a játéknak.

  18. Ha fegyvered van, gondold át a helyzetedet. Ha a munkádhoz kell fegyvert viselned, Isten vigyázzon rád. De ne felejtsd el, hogy a múltban sok gonoszságot rendőrök és katonák tettek meg, amikor hirtelen szokatlan feladatot kellett ellátniuk.

  19. Legyél olyan bátor, amilyen csak lenni tudsz. Ha senki sem áll készen arra, hogy meghaljon a szabadságért, akkor mindannyian szabadság nélkül fogunk meghalni.

  20. Legyél hazafi. Mutass jó példát a következő generációnak. Szükségük lesz rá.

  (Snyder könyve magyarul is megjelent.)

  illiberális demokrácia
  timothy snyder
  autokrácia


  vallfaarus

  Hozzászólások száma : 1312
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by vallfaarus on Kedd Ápr. 17, 2018 7:46 am

  wahúr írta:
  Nekem van, tudom, hogy többet is tehettem volna.

  én is... de elegem lett abból, hogy az én normalitásom végül is a "hülyének nézés"be torkol.....

  avatar
  angyalarculucky

  Hozzászólások száma : 1602
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by angyalarculucky on Hétf. Ápr. 16, 2018 5:29 pm

  avatar
  wahúr

  Hozzászólások száma : 2700
  Join date : 2015. Mar. 01.
  Tartózkodási hely : valaki nincs sehol

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by wahúr on Hétf. Ápr. 16, 2018 3:09 pm

  vallfaarus írta:nekem  NINCSEN  SZÉGYEN ÉRZETEM  !!!  /  érdekes  az  egyház  is  a  bűntudatra  játszik Sad(  Smile)))../

  Nekem van, tudom, hogy többet is tehettem volna.
  avatar
  wahúr

  Hozzászólások száma : 2700
  Join date : 2015. Mar. 01.
  Tartózkodási hely : valaki nincs sehol

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by wahúr on Hétf. Ápr. 16, 2018 3:08 pm

  vallfaarus írta:ani  amelyik - ténylegesen  - megoldotta  volna az  osztálykülönbségek  okozta  torz  helyzetet  ??

  A demokrácia nehéz, sokba kerül, és szar.
  Jobbat még nem talált ki az emberiség.,

  vallfaarus

  Hozzászólások száma : 1312
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by vallfaarus on Hétf. Ápr. 16, 2018 7:42 am

  ...."..
  S lehet, hogy egy kevéssé iskolázott ember jobban látja a világ dolgait, mint egy cöf asztalánál pöffeszkedő jogász végzettségű hazug gazember.

  A többi a mi felelősségünk. Hány szerencsétlen sorsú embert győztünk meg arról, hogy mi a kiút?

  Ha majd erre szégyen nélkül tudunk válaszolni, nos akkor majd lehet némi remény...."

  nos én EZEKET kitételeket egyáltalán NEM vallom:(((((((((((((((

  amíg egy hivatkozott "egyén" - joggal !!!!!!!!! - a pofámba tudja vágni, hogy ő a fßából jobban meg tud élni mint én a munkából !!! addig nekem NINCSEN SZÉGYEN ÉRZETEM !!! / érdekes az egyház is a bűntudatra játszik Sad( Smile)))../


  vallfaarus

  Hozzászólások száma : 1312
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by vallfaarus on Hétf. Ápr. 16, 2018 7:35 am

  ..."Minden ember egyenlő jogokkal bír!..."


  nos  ENNEK  A  LEVÉT    isszuk, mióta  demokrácia  van Sad( / Churchill óta tudjuk a demokrácia szar....csak még nem vezettünk be jobbat.. - mert ÁLLÍTÓLAG nincs jobb --------------------> pedig van!! /

  lehet  valamikor  jól  hangzó  érv  volt  a  "  minden  ember  egyenlő" jogokkal  bír  születése  okán....TESSÉK  TUDOMÁSUL  VENNI - hasonlóan  az  egyéb  politikai  projektekhez -  az  idő  MEGHALADTA    ezeket  az ezeréves  axiómákat....

  AMÍG  A  BIVALYBAßNÁDI  FEHÉRJEHALMAZ SZAVAZATA  ANNYIT  ÉR  MINT  EGY  AKADÉMIKUSÉ....ADDIG  A  VILÁG  NEM  FOG  VÁLTOZNI:((

  - változatlanul  egy  nagyon  szűk  csoport   fogja  a  tényleges  hatalmat  gyakorolni /  s  közben  - az  előbb  említett  egyén  - AZT  fogja  hinni  demokráciában  él.............................

  -  a  mindenkori  hatalom játszi  könnyedséggel -némi  száraztésztáért  - MARAD  !!!

  ps:  tudsz  OLYAN rezsimet  mondani  amelyik - ténylegesen  - megoldotta  volna az  osztálykülönbségek  okozta  torz  helyzetet  ??


  A hozzászólást vallfaarus összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Ápr. 16, 2018 7:45 am-kor.
  avatar
  Qputyin

  Hozzászólások száma : 2211
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by Qputyin on Vas. Ápr. 15, 2018 9:40 pm

  avatar
  wahúr

  Hozzászólások száma : 2700
  Join date : 2015. Mar. 01.
  Tartózkodási hely : valaki nincs sehol

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by wahúr on Vas. Ápr. 15, 2018 7:16 pm

  vallfaarus írta:ps:  mégiscsak  felháborító,  hogy a  szavazatát   két csomag  száraztésztáért  eladó fehérjehalmaz  szavazata  annyit  érjen  mint  1  - pl  - orvosprofesszoré.................

  Nem értek egyet, nagyon nem értek egyet!
  Minden ember egyenlő jogokkal bír!

  S lehet, hogy egy kevéssé iskolázott ember jobban látja a világ dolgait, mint egy cöf asztalánál pöffeszkedő jogász végzettségű hazug gazember.

  A többi a mi felelősségünk. Hány szerencsétlen sorsú embert győztünk meg arról, hogy mi a kiút?

  Ha majd erre szégyen nélkül tudunk válaszolni, nos akkor majd lehet némi remény

  vallfaarus

  Hozzászólások száma : 1312
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by vallfaarus on Vas. Ápr. 15, 2018 2:43 pm

  wahúr írta:Nyomorult kis tüntike, még egy kibaszott tv székházat sem tudtak felgyújtani

  ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  ezeréves  fixa ideám  :  be kell  vezetni  az iskolázottsági  cenzust.

  8 általános  alatt  csak  az  utca  dolgába ................................

  8 általánossal  csak  a  falu  dolgába........................................

  8  általánossal  /  és  más  középfokú  iskolai  végzettséggel /  a  megyei...régió - beli  dolgokba......

  egyetemei...főiskolai  végzettséggel   pedig  az  országos  dolgokba  lehessen  belepofázni  /  szavazni.../  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  ps: mégiscsak felháborító, hogy a szavazatát két csomag száraztésztáért eladó fehérjehalmaz szavazata annyit érjen mint 1 - pl - orvosprofesszoré.................
  avatar
  wahúr

  Hozzászólások száma : 2700
  Join date : 2015. Mar. 01.
  Tartózkodási hely : valaki nincs sehol

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by wahúr on Vas. Ápr. 15, 2018 4:39 am

  Nyomorult kis tüntike, még egy kibaszott tv székházat sem tudtak felgyújtani

  ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh
  avatar
  wahúr

  Hozzászólások száma : 2700
  Join date : 2015. Mar. 01.
  Tartózkodási hely : valaki nincs sehol

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by wahúr on Szomb. Ápr. 14, 2018 4:16 pm

  Qputyin írta:ps:  ez  az  "arab számok kötelező  bevezetése  az  eu  által "  riport  VÉGLEGES  minősítése  ennek  a  népnek  csúfolt izének.......
  .[/quote]

  Megfelelő védekezés lenne, ha bezetnék a kötelező rovásírást!
  avatar
  Qputyin

  Hozzászólások száma : 2211
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by Qputyin on Szomb. Ápr. 14, 2018 10:03 am
  ps:  ez  az  "arab számok kötelező  bevezetése  az  eu  által "  riport  VÉGLEGES  minősítése  ennek  a  népnek  csúfolt izének.......[/quote]


  ...http://hvg.hu/kultura/20180409_Nem_kernek_a_pecsiek_az_arab_szamokbol__dobbenetes_valaszok_az_alkerdesre[/quote]

  Kérem szépen a történész elvtársnőnek nem furcsa, hogy a a nyugger pénzen nem római számok vannak ? Szerintem lódított naccsága....

  vallfaarus

  Hozzászólások száma : 1312
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by vallfaarus on Pént. Ápr. 13, 2018 4:01 pm

  vallfaarus írta:

  egy  OLYAN ország / ill  annak  népe /   AMELYIK  EZT  A  KÓSA LAJOST  ISMÉT MEGVÁLASZTOTTA NEM ÉRDEMEL MÁST !!!!!!  ps:  ez  az  "arab számok kötelező  bevezetése  az  eu  által "  riport  VÉGLEGES  minősítése  ennek  a  népnek  csúfolt izének.......


  ...http://hvg.hu/kultura/20180409_Nem_kernek_a_pecsiek_az_arab_szamokbol__dobbenetes_valaszok_az_alkerdesre

  vallfaarus

  Hozzászólások száma : 1312
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by vallfaarus on Csüt. Ápr. 12, 2018 11:08 am

  Qputyin írta:https://444.hu/2018/04/12/ha-soros-gyorgynek-valoban-lett-volna-terve-akkor-a-fidesznek-messze-nincs-ketharmada?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=ha-soros-gyorgynek-valoban-lett-volna-terve-akkor-a-fidesznek-messze-nincs-ketharmada

  Nem is tudom, hogy a felcsúti és a támogatását élvező többi xarházival szemben Soros miért nem indít
  eljárást, a neve és arca, aljas politikai propagandához való felhasználása miatt ?


  egyáltalán MIÉRT KUSSOL SOROS ÉVEK ÓTA ????????????????????????????
  avatar
  Qputyin

  Hozzászólások száma : 2211
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by Qputyin on Csüt. Ápr. 12, 2018 9:52 am

  https://444.hu/2018/04/12/ha-soros-gyorgynek-valoban-lett-volna-terve-akkor-a-fidesznek-messze-nincs-ketharmada?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=ha-soros-gyorgynek-valoban-lett-volna-terve-akkor-a-fidesznek-messze-nincs-ketharmada

  Nem is tudom, hogy a felcsúti és a támogatását élvező többi xarházival szemben Soros miért nem indít
  eljárást, a neve és arca, aljas politikai propagandához való felhasználása miatt ?

  vallfaarus

  Hozzászólások száma : 1312
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by vallfaarus on Csüt. Ápr. 12, 2018 9:28 am


  egy OLYAN ország / ill annak népe / AMELYIK EZT A KÓSA LAJOST ISMÉT MEGVÁLASZTOTTA NEM ÉRDEMEL MÁST !!!!!!  ps: ez az "arab számok kötelező bevezetése az eu által " riport VÉGLEGES minősítése ennek a népnek csúfolt izének.......
  avatar
  wahúr

  Hozzászólások száma : 2700
  Join date : 2015. Mar. 01.
  Tartózkodási hely : valaki nincs sehol

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by wahúr on Csüt. Ápr. 12, 2018 5:03 am

  Qputyin írta:Remélem valamit csak ki ókumlálnak a rendelkezésre álló idő alatt.

  Fölösleges, ám a bukott ellenzéket mulattatja.
  Engem nem.
  Valami mást kell csinálni, mert így a tolvajdisznó életünk végéig nyakunkon marad.
  avatar
  Qputyin

  Hozzászólások száma : 2211
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by Qputyin on Szer. Ápr. 11, 2018 2:18 pm

  avatar
  Hangyafogas

  Hozzászólások száma : 127
  Join date : 2015. Mar. 05.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by Hangyafogas on Szer. Ápr. 11, 2018 12:47 pm

  avatar
  angyalarculucky

  Hozzászólások száma : 1602
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by angyalarculucky on Szer. Ápr. 11, 2018 10:47 am

  avatar
  angyalarculucky

  Hozzászólások száma : 1602
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by angyalarculucky on Szer. Ápr. 11, 2018 10:47 am

  avatar
  Qputyin

  Hozzászólások száma : 2211
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by Qputyin on Szer. Ápr. 11, 2018 10:39 am

  https://24.hu/belfold/2018/04/10/ukrajnai-magyarokkal-felduzzasztott-falvakban-nyert-a-fidesz/

  Ha ezt a Gyurcsány csinálta volna, a fidesz rohamcsürhe felgyújtotta volna a járgányokat.
  avatar
  Qputyin

  Hozzászólások száma : 2211
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by Qputyin on Szer. Ápr. 11, 2018 10:34 am

  avatar
  wahúr

  Hozzászólások száma : 2700
  Join date : 2015. Mar. 01.
  Tartózkodási hely : valaki nincs sehol

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by wahúr on Kedd Ápr. 10, 2018 4:36 am

  Gerenda írta:Igen, várhatóan most jön a rosszabb rész - de aki elmenekült, az legalább megúszta.
  De ugye nem ez az a megoldás, amiben hinnünk kellene. 4 év kemény munka,
  avatar
  Gerenda

  Hozzászólások száma : 488
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by Gerenda on Hétf. Ápr. 09, 2018 7:11 am

  wahúr írta:Úgy látom, Önökön eluralkodott a letargia.
  Ami most jön, ahhoz képest az elmúttnyóc az kutyapicsája volt.
  Aki elmenekült, az is bűnös.

  Igen, várhatóan most jön a rosszabb rész - de aki elmenekült, az legalább megúszta.
  avatar
  Gerenda

  Hozzászólások száma : 488
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by Gerenda on Hétf. Ápr. 09, 2018 7:08 am

  DonTrafficano írta:

  Nekem eszembe szoktál jutni egy-egy érdekes csillagászati vagy űrtechnikai hír kapcsán. Smile
  Most épp az unokáim várják az Insight fellövését, mert van rá 2 jegyük. A gyerekeim neve már az Itokawa-n vannak. Smile

  Nekem is hiányzik néha a régi pezsgés:-) Sajnos az utóbbi pár évben eléggé elzsibbadtam a napi gályázásban.
  A Webb teleszkópot meg megint elhalasztották... áu. Pedig azt már régóta nsgyon várom:-)
  avatar
  wahúr

  Hozzászólások száma : 2700
  Join date : 2015. Mar. 01.
  Tartózkodási hely : valaki nincs sehol

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by wahúr on Hétf. Ápr. 09, 2018 7:04 am

  Úgy látom, Önökön eluralkodott a letargia.
  Ami most jön, ahhoz képest az elmúttnyóc az kutyapicsája volt.
  Aki elmenekült, az is bűnös.
  avatar
  DonTrafficano
  Admin

  Hozzászólások száma : 715
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by DonTrafficano on Hétf. Ápr. 09, 2018 6:27 am

  Gerenda írta:
  DonTrafficano írta:

  jr!

  az emberi butaság és gonoszság ellen nincs fegyverünk. én feladtam, sem erőm, sem időm nincs, ennek az országnak befellegzett, ide Mohács kell, vagy még rosszabb!  

  Jóreg Neked is!
  Örülök, hogy látlak:-)

  Igen, a hasonló rezsimjeink általában tragédiával érnek véget. Kíváncsi lennék rá, de valószínűleg jobban járok, ha akkorra elpatkolok.

  Nekem eszembe szoktál jutni egy-egy érdekes csillagászati vagy űrtechnikai hír kapcsán. Smile
  Most épp az unokáim várják az Insight fellövését, mert van rá 2 jegyük. A gyerekeim neve már az Itokawa-n vannak. Smile
  avatar
  Gerenda

  Hozzászólások száma : 488
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by Gerenda on Hétf. Ápr. 09, 2018 6:08 am

  DonTrafficano írta:

  jr!

  az emberi butaság és gonoszság ellen nincs fegyverünk. én feladtam, sem erőm, sem időm nincs, ennek az országnak befellegzett, ide Mohács kell, vagy még rosszabb!

  Jóreg Neked is!
  Örülök, hogy látlak:-)

  Igen, a hasonló rezsimjeink általában tragédiával érnek véget. Kíváncsi lennék rá, de valószínűleg jobban járok, ha akkorra elpatkolok.

  Ajánlott tartalom

  Re: Nézhetetlen Napkelte 9/1 fejezet

  Témanyitás by Ajánlott tartalom


   Pontos idő: Hétf. Szept. 24, 2018 1:28 pm