Alcsúti Polgári Ökrök

politika, beszélgetés, hírek, konzervipar


  Agyf@sz...

  Share

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka Yesterday at 9:56 am

  Hát ne nézzetek már hülyének legyetek olyan kedvesek! Ledumálunk vmit, hogy egyedül jössz értem, és megérkezik egy autó két férfival, meg egy nővel, hogy én menjek le vidékre... Szerintetek ki az a marha ma Magyarországon, aki beül egy idegen autóba, ami három, számára idegen emberrel van tele, nem ismeri az elérhetőségüket, nevüket, címüket???? Most nem azért, de még ha igaz is, amit állítotok, h egy sztrókos fickóhoz kellenék gondozónak, azt akkor sem így kell csinálni... Sztem nem vagytok komplettek, vagy csicskáztatni akartatok. Fotót készítettem, elküldtem a lányomnak. Hát ennyike... Ennyit december ötödikéről...

  Ezeket is mind azért kell Munyi, mert meghaltál... Itthagytál... Miért??? Még élhetnél, ha nem vagy olyan csökönyös!!!!

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Szomb. Dec. 03, 2016 11:43 am

  Kupika

  Kupika felkelés után egy órával megkapja a reggeli vitaminját, és csonterősítőjét. A két gyógyszert én elfelezem, és egy-egy májkrémgolyóba bújtatva adom oda neki. Egy doboz májkrém olyan négy napig elegendő, h reggel és este is megkapja benne a vitaminokat. Miután megkapta a gyógyszereit, következik a dentastix. Ehhez azt kell mondani neki, h "leül! szépen". Mindent nagyon szelíden, mert nagyon szelíd kiskutyus. Ezután egyész nap kb 3-4 óráig elvan a lakásban, "büdül". 4 óra felé elkezd meghülyülni. Olyankor játszani kell vele, v elvinni sétálni. Játék közben szokott ún. "fogást" csinálni, ami, ha vki nem ismeri, odakapásnak vélhet. De csak megfogja az ember kezét, és körbehurcibál a lakáson. Ilyenkor kicsit erősebben is foghat, de nem harap. Szokott "lopni" is. Ezt általában olyankor csinálja, amikor úgy érzi nem foglalkoznak vele. A lopott tárggyal rohangál a lakásban, végül bevonul vmi védett helyre. Ez nálunk Munyi asztala, vagy ágya alatti hely szokott lenni. Onnan nem adja ki egyszerűen a lopott holmit, mert morog. Aki nem ismeri, ilyenkor akár meg is ütheti, pedig ilyenkor inkább fél. Ilyenkor lassan, de határozottan, szelíd hangon duruzsolva kell felé nyúlni (akkor is, ha tovább morog), és szelíden, de erőteljesen meg kell simogatni nyugtató szavak kiséretében. Akkor hanyattvágja magát, és élvezi a szeretetet. Nagyon félreérthető helyzet ez az ember számára, de Kupika ilyenkor csak fél egy kicsit, mert tudja, h rosszat csinált, ill. nem akarja odaadni a lopott holmit. Bár jutalomfalatért mindenre hajlandó. A csereüzlet (lopott holmit jutifalatért) bármikor beválik.

  Este 5 és 6 között kapja a vacsit két részletben. Azért két részletben, mert ha egybe kapja, akkor rágás nélkül belapátolja az egész ételt, és kipurcan utána. A száraz táp egyébként "fogmosóként" is funkcionál. Így előszörre öt után kap egy kevés tápot, valami ételmaradékkal, házikoszttal "Kupak! Tányér!" felszólításra. Rá fél órára következik az igazi vacsi, amit "vacsi" felszólítás után kap a tányérjába. Ilyenkor már csak a tiszta tápot kapja, amit ilyen feltételek mellett hajlandó is megrágni.

  Vacsi után kimegy kakilni. Utána boldog, és megnyugszik. Lefekvés előtt megkapja az esti vitaminjait a reggeli módon.

  Ágyi kutya! Felemgy az ágyra és ott alszik. Ha melege lesz, lemegy onnan, de visszatér. Esténként, éjszakánként többször föl-le mászkál az ágyba. Két ember mellett szeret aludni. Nagyon igényli a szeretetet, simogatást, dögönyözést, "gyúrást"... Nagyon ragaszkodó, szelíd, inkább félős kiskutya. Ezt azért mondom el, mert a morgásai félreérthetőek, és ha morog feltétlenül inkább megnyugtatásra, mint verésre van szüksége. Ezt nagyon nagyon fontos tudni.

  Hát egyelőre ennyi lenne ami eszembe jutott. Remélem nálad jó helyen lesz, és tiszteletben tudod tartani a kis állat igényeit, és Munyi emlékét. Nagyon fájt ezt leírni. Ha még eszembe jut vmi, akkor elmondom még.

  Azért jó lenne, ha tudnád vállalni, mert kevés ember lehet megértő a morgásaival "fogásaival" kapcsolatban. Velem nem tudom, mi lesz, van több ajánlat is. De jelen állapotomban nem tudom, hogyan fogom meghozni a helyes döntést. Az is igaz, h minden jelentkezőben Munyit keresem, ami ugye képtelenség, de piszkosul hiányzik. Nem könnyű egy teljesen új életet leakasztani, döntést hozni,és még a kiskutyát is elveszíteni. Ezért is lenne jó Kupikát egy olyan helyen tudni, ahol tényleg elfogadják Jövő hét hétfőn levisznek vidékre egy stroke-os fickóhoz, akihez utána lévő hétfőn kéne költözni. Én egy hónapot mondtam próbaidőnek, de valszeg Kupika nem jöhetne velem. Úgyhogy lehetséges, h hamarosan realizálódik az átadása. De ha a Gipsz Jakab mellett döntök, akkor persze várhat tavaszig, mert ő addigra küldené el a jelenlegi gondozóját. Am te ismered a Gipsz Jakabot? Mit gondolsz róla? Hosszútávon gondolkodhatok felőle? Mert a hosszú táv nagyon fontos lenne nekem.

  Köszönöm, h elolvastál Puszi: ...

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Hétf. Nov. 28, 2016 6:11 pm

  Ma voltam az OORI-ban. Alanti cuccból kinyomtattam 40 pld-t. Egy dokival tudtam beszélni. Szóróanyagként engedélyeztetni kellett a titkársággal. Azok még ülnek rajt'. Magyarországon ennek nincs kialakult gyakorlata, viszont tudva tudom, h sok helyről hiányozhatok. A gyakorlatom, a szakképzettségem, az életkorom, mind, mind egy külön kincse lehetne vkinek, aki pont nélkülem nem tud lenni... Nem is értem, miért nincs neve ennek a szolgálatnak. Ehh, mind1...

  Persze, máshol is hirdetem magam, de én igazából ezt szeretném csinálni... Nincs boldogabb érzés annál, mint amikor az ember megitat egy másik, szomjazó embert, aki nem tud inni... Látni, ahogyan szűnik a szomjúsága, vagy csillapodik az éhsége, önmagában fizettség! Persze, fárasztó, meg idegörlő... Amíg módomban állt nap, mint nap csinálni, nem is tudtam, mennyire tud hiányozni... Hát most Munyikám jól itthagytál...

  A gyereknek oda kell adni a kulcsokat, hogyha megöngyizem mégiscsak magamat, először ő tudjon jönni... Azért ez nem olyan egyszerű, mert rohadtul gyáva vok... Sokat gondolkodtam a módon... Mert van itthon egy kis nikotinom, meg az altató is itt van... De a legtutibb sztem, ha beindítom a kocsit, és a kipufogó majd végzi a dolgát... A filmeken olyan szép békésen el tudnak aludni rajt' az emberek. A gyerek tiszta hülye! Olyan szép értelmesen elmondta, h Nana! Ez olyan, minha nekem most meghalnál te, a vőlegényem, elveszíteném a lakhatásomat, meg a munkámat egyszerre! Hát, mondom neki, h Kicsim, nagyon jól látod. Pontosan ez történt velem, és akk a kérdés csak az, h miért Ne nyírjam ki magam????

  A tiszteletes az örökkévaló kárhozattal riogat, ami állítása szerint sokkal rosszabb ennél... Hát nem tom... Mondjuk mindennél van rosszabb is, ebben nem kételkedem, és nem is kívánom, de én nem vok Jób, h ennyi sok szenvedés árán tegyen próbára Isten... Ehhh... Veszek be egy bogyót, hátha jobb lesz...

  46 éves teljesen független, egészséges, megbízható, komolyan gondolkodó ember vagyok. Pályafutásomat mint laboráns kezdtem egy biotechnológiai KFT-nél.  Korán házasodtam, és hamarosan gyermekem született. A gyes után biztosítási üzletkötőként dolgoztam, majd az idősellátásban helyezkedtem el, ahol szakirányú végzettséget szereztem. Időközben elváltam, és a most már felnőtt gyermekemet egyedül neveltem fel. Keresetkiegészítésként sokat dolgoztam bejárónőként is.  Később megismerkedtem egy elbűvölő fiatalemberrel, aki négy végtag bénult volt. Egyedül semmire sem volt képes, beleértve a pisi-kakit is. Az egyik kezét tudta egy szűkös intervallumban mozgatni, így egy kis joystikos kerekesszékben töltötte a napjait. Azonban személyisége annyira megnyerő volt, hogy nem tudtam neki ellenállni, és 20..-ben életközösségre léptünk. Az érzelmi kötelék mellett azonban a nap 24 órájában én szolgáltam ki. Teljeskörűen elláttam a háztartást, finom ételeket főztem, higiénés szükségleteit, és az állapotával járó speciális feladatokat is kiszolgáltam. Ezen felül természetesen elláttam a hétköznapi adminisztrációt is, valamint a rám bízott kosztpénzt is kezeltem. Kulturális programokra vittem, igényeihez maximálisan alkalmazkodtam. Sajnos tragédia történt, és nemrégen meghalt.  Így teljesen egyedül maradtam. Az ő viszonylag magas jövedelméből éltünk, de kapcsolatunk hivatalosan nem volt rendezett. Mind érzelmileg, mind pedig gazdaságilag szükségem van arra, hogy valakivel foglalkozni tudjak.  
  Előnyöm, hogy teljeskörűen el tudom látni a 24 órás szolgálatot, független, csak a feladatnak élő, viszonylag jó korban (46) lévő, tudtommal egészséges, káros szenvedélytől mentes nő vagyok.
  Pótolni valóm a jogosítvány, illetve a nyelvtudás területén van, amit eddig lehetőség híján nem teljesítettem, de ha van rá alkalom, természetesen időközben megszerezhetőnek gondolom ezeket.
  Hát most hirtelen ennyi jutott eszembe, kérem jelentkezzen, ha kérdései vannak, vagy ha tudunk találkozni valahol egy beszélgetésre.
  Köszönettel:

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Vas. Nov. 27, 2016 7:44 pm

  MUNYI! MUNYIKÁM! MUNYIM!

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Vas. Nov. 27, 2016 7:43 pm

  Őrület, h mennyire a részemmé váltál. Szeretném, ha csak álmodnék... Nem hiszem el, h állásinterjúkra fogok járni, h holnap elmegyek árulni magam arra a helyre, ahol olyan emberek élnek, mint amilyen Te is voltál, és, h azt írom, "voltál"... Nem bírom el... Anyukám, te, a megrendült cociális "biztonságom", és a kutya elvesztésének a lehetősége, önmagukban, egyesével elegendőek lennének egy-egy embernek egy-egy évre... Nekem pedig az ölembe hullottak egyszerre... Hiányzol, hiányzol, hiányzol, hiányzol HIÁNYZOL! NEM HALLOD?! NE CSINÁLD EZT A ROSSZ VICCET VELEM! eZ EGYÁLTALÁN NEM VICCES! A RÉSZEM LETTÉL, NEM SZAKADHACC EL TŐLEM!

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Kedd. Nov. 22, 2016 7:08 pm

  Alkudozom. Önmagában tudom, ez is bűn. A gondolat... De nem tehetek róla, mostanában, az utóbbi egy hétben ezek a gondolatok foglalkoztatnak. Édesanyám október 20-án, Kedvesem pedig november 15-én mentek el, nyugodjanak békében. Mindketten nagyon hirtelen, rövid idő alatt, és váratlanul. Szóval azon alkudozom, h az öngyilkosságot a jó isten megbocsájtja-e... Lagalábbis én kérném erre... De a Nagytiszteletű Úr azt mondta, h nem arról van szó, h megbocsájtja-e, hanem h ez olyan, mint amikor vki utazik egy vonaton, és útközben kiszáll, nem érkezik meg az állomásra, hol várják... Hát... a kérdés csak az, hogyha úgyis az a vége, h földi életemet befejezem, akkor miért nem mindegy ennek az útja? Meg még egy csomó minden más is foglalkoztat az emberekkel kapcs, de most már nem fogom tudni őket rögzíteni, mert benyugiztam, és sztem kidőlök, elalszom... A kutya már pisilt, még nem imádkoztam... Asziszem lefex Istenem! Egyedül vok... Csak a monitor... a kutyus, és a Jó Isten, aki nem tom miért csinálja ezt velem.... Isten alkotása gyönyörű és tökéletes... Arra kellene, h éljünk, h mindezt élvezzük, de soxor csak a fájdalom, és szenvedés jut, miért???

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Pént. Nov. 11, 2016 4:48 pm

  Kalamayka írta: Hol van az a határ, amire egy-egy firkász már azt fogja mondani, hogy "ezt nem teszem meg!"?
  http://www.origo.hu/itthon/20161111-valsagstabot-allitott-fol-vona.html

  Az jutott eszembe, hogyha van mondjuk egy csatornatisztító munkás, akkor az ki tudja-e mosni magából a csatornabűzt, amikor végez a műszakjával... Aztán arra emlékeztem vissza, h nagyapám autóbusz-szerelő volt. Egy munkahelyen húzta le az életét, szabadságra nem járt, az autóbusz-szerelő aknából vitték a sírba tulképp... Neki, akárhogyan is mosakodott, bármit is csinált, mindig gázolaj szaga volt, és a körmei is mindig fekete szegéllyel voltak keretezve. Egyszerűen, aki piszkos munkát végez, arra ráragad annak minden velejárója. A munka piszka azonban nem feltétlenül kell, hogy undort keltsen. Él még emlékeimben, h magam is mennyire jól éreztem magam széles, szőrös, erős, gázolajszagú mellkasán, milyen jókat tudtam hunyni kisgyermekként karjaiban. Valamiért később az én gyerekem is imádta ezt. Tehát a piszkos munkát végző emberrel lehet együtt élni, sőt, szeretni is lehet annak minden velejárójával. Később volt egy festő élettársam, akinek meg természetszerűleg festékszaga volt.

  Szóval a lényegre térve azon mélázok, hogy az ilyen mocskos, tetű munkát végző, magát újságírónak nevező egyénnek vajon milyenek a családi kapcsolatai... Hogyan néz a saját anyukája, gyereke, házastársa szemébe az, aki egész nap a trágyalében fürdik, és még meg is issza azt, majd azzal lehányja olvasóit? Lehányja vele a szeretteit is vajon? Ez nem nyomja rá a bélyegét a személyiségének? Mert sztem biztosra vehető, h aki ilyesmiket ír - tegye ezt bármilyen indokkal is, pénzért, v életbenmaradásért - , annak az egész személyiségét tükrözik írásai...

  Pfúúj...

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Pént. Nov. 11, 2016 2:52 pm

  Gyomorforgató amit a kormánypropaganda művel... Hajléktalanokkal, Terry Blackkel, stb... A Fidesz részéről mondjuk ez nem meglepő. Azonban mindezeket emberek hajtják végre, akik a nevüket adják egy-egy riporthoz, közleményhez. Mikor lesz akkora a szar, amiben fürdőznek, amire már nemet fognak mondani? Hol van az a határ, amire egy-egy firkász már azt fogja mondani, hogy "ezt nem teszem meg!"?

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Kedd. Nov. 08, 2016 2:48 pm

  http://comment.blog.hu/2016/11/07/tudjak_mit

  Nincs mit hozzátenni a szociálrasszista kommunikációhoz. Az önmagáért beszél.

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Vas. Nov. 06, 2016 4:18 pm


  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Szer. Okt. 26, 2016 3:58 pm

  Kegyeleti Iroda

  Nem akartam, h boncoljanak. Ezért szóltam az ügyintézőnek, h ehhez nem járulok hozzá. Vissza kellett menni az osztályra. Ki kellett kérnem az osztályos orvos engedélyét ahhoz, h eltekintsenek attól, h felvagdossanak... Olyan álomszerű volt az egész. Az energiatakarékos izzók szürke fényében siettek - mint forgalomban az autók - a fehérköpenyek.
  Az utóbbi évek legrandább októbere volt. Nem sütött ki a nap egész hónapban. Megérkeztél a késői nyaralásodból, és hamm elnyelted a Napot. Lefogytál, elfogytál harminc kilót három hónap alatt. Egyedül én tudtam, hogy elmész. Nem szólhattam senkinek. A gyereknek próbáltam mondani, de nem hitte el. Azt mondta károgó varjú vagyok, Te örökké fogsz élni. Pedig nem azért mondtam neki, hogy károgjak, csak az örökös vitákat akartam már csitítani a javadra. Hogy ne fárasszanak azok is. Mert olyan gyenge lettél, mint amilyen erős voltál valaha... Végül már kiabálni sem tudtál velem, amikor akaratod ellenére beszedtem a száradt ruhákat a tömött fregoliról.
  Az osztályos orvos engedélyezte az eltekintést. Aláírta, lepecsét. Mehettem vissza a kegyeletihez. A vogon a fejét csóválta. Magamra hagyott a szűk irodában, majd bejött egy másik vogon. Hogy értsem meg, neki dolga van, kötelességei. Mit írjon a papírra, mert neki a papírra írni kell... Hogy csak egy kicsit hadd boncoljon... Nem nagyon, csak óvatosan, mert neki meg kell néznie az ulkuszt... Megaztán egy kicsit a gyomrodat is hadd... és persze a tüdőcskédet, mert az már fekete volt a ráktól, és a napi harminc szál cigarettától...Hiába mondtam, kértem, h hagyjon békén, hiszen még nincs huszonnégy órája, hogy elmentél... Hogy legyen tekintettel az állapotomra, hogy nem egészen vagyok magamnál a fájdalomtól, hogy ne akarja széjjelnyiszálni az anyukámat... A patológus vogon lehasalt, könnyezett, gurultak könnyei szerteszét... Hogy ő tudja, mit érzek, de én értsem meg őt, ő még ilyet nem látott, és különben is a papír... meg mi lesz vele, ha nem tud írni a papírra semmit... megígéri, h a koponyádat nem... Végül beverte... Megerőszakolt a gyász legelső perceiben...

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Szomb. Okt. 15, 2016 2:07 pm

  Ma délelőtt háttértévézőként tanúja lettem annak, h Berki Krisztián valami irdatlan nagy teherautót (kamiont?) arrébbhúzott kötéllel. A műsorban többen is szerepeltek, kb hasonló karakterek. Erről az jutott eszembe, hogyha vki idejönne hozzám, h "Idefigyelj Kalamayka! Majomkodjál egy kicsikét, és kapsz hárommillió Ft-ot!" ...hát bizony Isten meginognék, és bizony hárommillió Ft-ért majomkodnék... De lehet, h még kevesebbért is. És akkor az jutott még eszembe, hogyha így nekiállnék majomkodni, és a majomkodásomat mindig megjutalmaznák, akkor ez egy zsigeri reflexszé válna előbb-utóbb. Tehát egy idő elteltével mivel mindig jutalmaznának a majomkodásért, végül természetes viselkedésformámmá válna a majomkodás... Beszivárogna életem minden zugába... Míg majommá nem válnék teljesen...
  Az is ezeknek a dolgoknak a veljárója, h a majomkodást vállaló személynek mind töményebb és nagyobb méretű majomkodással kell előrukkolnia, mert amit tegnap majomkodott, azt a "színvonalat" már nem hozhatja holnap, mert holnap már erősebben kell majomkodni... Ez pedig felerősíti, és meggyorsítja a majommá válás folyamatát...
  Az a baj ezzel, h az ember, amikor megkínálják a pénzzel a majomkodásért, annak nem tud ellenálni...
  Mit lehet tenni?

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Vas. Okt. 02, 2016 3:52 pm

  A mai kor választott politikusai nem a nemzet egészének akarnak megfelelni. Van egy bizonyos réteg, amely mindig elmegy szavazni. Ezek többségének kell megfelelni néhány politikusnak, h aztán a parlamentben többséget alkotva kormányozhassák az egész országot. Döntéseket hozzanak azok feje fölött is, akik éppenséggel ellenük szavaztak, vagy el sem mentek szavazni.
  Egy egy szavazóról egy pillanat alatt kideríthető családi állapota, anyagi helyzete, iskolai végzettsége, az, h milyen eü ellátásokat vett, vesz igénybe, élnek-e a szülei, hány gyereke van, volt-e külföldön, stb... Ezek az adatok aztán összeállnak egy-egy statisztikai jellemzővé, amely kitételeknek kell, h megfeleljen a politikus, annak programja, nézetei... Namost, minél szélesebb körből mennek el a polgárok szavazni, annál szélesebb körnek kell, h megfeleljen a politikus... És innentől kezdve van felelősség azokon saját, és mások sorsa iránt, akik nem mennek el szavazni, mert az ő adataik nem kerülnek be a megfigyelési rendszerbe...
  Hát ez van...

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Csüt. Szept. 29, 2016 9:14 pm

  Észrevettem, h nyelvünk szépen, gyorsuló ütemben erodálódik. Talán nem is ez a megfelelő kifejezés, mert nem magától erodálódik, hanem az emberek kommentjeikben, beszédjükben nem képesek a megfelelő helyesírásra. Nem, nem nyelvtannáciskodni akarok, hiszen a magam helyesírása is hagy kivetnivalót maga után, de amit néhányan elkövetnek ezügyben, az több, mint bűn! Már túljutottam az igekötők ige előtti különírásán, megszokottá vált az ifjabbak körében használt "hadjuk" ---> hagyjuk kifejezés, és még sorolhatnám... De ma két írásmódon is kiakadtam. Az egyik az "ami"-t írta úgy, h a szó "a" betűjét névelőnek vélte imígyen: "a mi"... A másik számomra sokkal súlyosabb eset pedig az AIDS-szel kifejezést írta AIDS-cel-nek... Elképesztő, h ez utóbbit magát újságírónak valló, illetve mások által újságíróként foglalkoztatott személy írta, és még van állása...
  Az a baj az ilyen emberekkel, h nem képesek felfogni azt, hogyha így bánnak az anyanyelvünkkel, akkor előbb-utóbb elérhetjük, h nem fogjuk tudni egymás kifejezéseit egyértelműen értelmezni... Ez pedig azt fogja jelenteni, h mindenki össze-vissza fog beszélni, és verekedni fogunk egymással, mert nem fogjuk tudni sem magunkat megértetni, sem pedig a másikat megérteni... Ha pl vki azt mondja nekem, h hadjuk, akkor valakinek, valakiknek a hadseregére fogok gondolni, nem pedig arra, h hagyjuk a fenébe... Ehh...

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Szer. Szept. 28, 2016 9:06 pm

  Nem értem, miért kell a menthetetlen embereknek műtőasztalon meghalniuk... Miért nem kaphatja meg ő maga is, és a családja is azt a jogot, h egymás körében, emberhez méltóan, fájdalommentesen, egymáskezét fogva, egy jó kis altatóinjekcióval vessenek véget mindenki szenvedéseinek... Miért kell ezek helyett egy műtőasztalon élve felvagdosni, kibelezni valakit, h aztán az orvos szemlesütve közölje, h "nem bírta az altatást"... Miért kell ezt???

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Kedd. Szept. 27, 2016 3:30 pm

  Ma rádióhallgatás közben azon tűnődtem, h amig a már köztudottan, és nyilvánvalóan bizonyítottan pedofil állat Michael Jackson "zenéit" zsíros jogdíjjakért közvetítik a hallgatóságnak, addig a derék Derrick felügyelőt, Horst Tappertet betiltják egész Németországban, mert az Waffen SS tiszt volt hajdanán... Sztem sokkal nagyobb bűn kiskorúakat megrontani, mint részt venni egy meglévő trsdlmi rend hierarchiájában... Ez a Michael Jackson egy beteg állat. Volt... De az, h ennek rokonai a mai napig pénzeket zsebeljenek be jogdíjjakból, a szegény Waffen SS tiszt pedig tiltva legyen, agyf@szság...

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Szer. Szept. 21, 2016 10:27 pm

  Ma egy kedves barátomnak panaszkodtam az anyósom miatt. A Barátom ímígyen adott hangot együttérzésének: "Nyalja ki (az anyósomat) a Terry Black!"

  Elképesztő! Elképesztő, h vkinek hogyan működhet így az agya, hogyan jut eszébe ilyesmi. Nem kúvaanyázik, nem a pi csába küld, hanem nemes egyszerűséggel Terry Black nyelvcsapásait kívánja a szidalmazott fél alfelére... Sztem zseniális! Wink

  wahúr

  Hozzászólások száma : 2055
  Join date : 2015. Mar. 01.
  Tartózkodási hely : valaki nincs sehol

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by wahúr on Kedd. Szept. 20, 2016 7:19 pm

  Kalamayka írta:Nahát! Kérem, ha itt picsát, Vagy igen?
  Kérem, látom Ön finnyás. Hát majd megpróbálom.
  Nem érdekes, milyen vagyok.

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Kedd. Szept. 20, 2016 6:40 pm

  Nahát! Kérem, ha itt picsát, meg Észak Koreát emleget, az meglehősen barátságtalan.
  wahúr írta:Sok beszédnek sok az alja.
  Ez itt egy beszélgetős topic, ahol lehet beszélgetni. Ha Magának nincs kedve, hát ne tegye! Nekem, megvallom néha szófo sásom van. Ezér' is gyöttem ide. Kérem, ha vmi nem tetszik Önnek, nyugodtan jelezze, és megbeszélhettyük, ha akarja... De kérem viselje magát illő módon és ne kűdözzön mindenfelé. Annyira méltatlan ez Önhöz... Ha jól tom, Maga nem egy idióta tacskó, hanem komoly vérem, vagy németvizsla... Persze még nem nyilatkozott erről... De látszatra semmiképpen nem egy idétlen kotorékeb... Vagy igen?

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Kedd. Szept. 20, 2016 6:32 pm

  ÉJJEN A PROLETÁRDIKTATÚRA!

  csaposur
  Admin

  Hozzászólások száma : 2519
  Join date : 2015. Mar. 03.
  Tartózkodási hely : raumban

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by csaposur on Kedd. Szept. 20, 2016 12:55 pm

  wahúr írta:Igaza van, picsába a demokráciával! Költözzön észak koreába!

  ilyenkor arra gondolok, hogy azoktól, akik kétségbe vonják a liberális demokrácia létjogosultságát, meg kellene vonna mindazokat a jogokat, amiket az számukra biztosít.

  ezek az emberek arra gondolnak, hogy bizonyára nem ők kerülnének egy diktatórikus társadalomban az üldözöttek oldalára.

  wahúr

  Hozzászólások száma : 2055
  Join date : 2015. Mar. 01.
  Tartózkodási hely : valaki nincs sehol

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by wahúr on Kedd. Szept. 20, 2016 4:22 am

  Kalamayka írta: barátságtalan
  Csak nyers és tömör. Sok beszédnek sok az alja.

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Hétf. Szept. 19, 2016 11:27 pm  Holnap jön anyósom, pedig még nincs is Halloween... De már áll a bál...

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Hétf. Szept. 19, 2016 8:20 pm

  wahúr írta:Igaza van, picsába a demokráciával! Költözzön észak koreába!
  Húú, de barátságtalan egy kutyus! Elvette a szép eszét a vénség? Vagy nem kapott még vacsorát? Hm?
  Ne! Kutyus, itt van egy kis vacsora!


  Aztán teli hassal szebb lesz ám a világ Smile

  wahúr

  Hozzászólások száma : 2055
  Join date : 2015. Mar. 01.
  Tartózkodási hely : valaki nincs sehol

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by wahúr on Hétf. Szept. 19, 2016 7:29 pm

  Igaza van, picsába a demokráciával! Költözzön észak koreába!

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Hétf. Szept. 19, 2016 4:13 pm

  Vegyünk mondjuk egy rabszolgatartó trsdlmat. Ebben Gazda és szolgája él. A gazda kétféleképpen viselkedhet. Vagy emberséges, és kiszolgálja szolgái emberi szükségleteit amellett, h ezért cserébe azok munkaerejét kéri, vagy pedig egy embertelen hajcsár, aki szolgáit kibelezve korbáccsal simogatja őket, lábfejüket levágva tanítja jobb modorra az engedetlen csűrhét.
  A szolgálók már többféleképpen viselkedhetnek. Azok, akikkel rosszul bánnak viselhetik csendes beletörődéssel nyomorult sorsukat, vagy egyénileg igyekezhetnek valamiféle munkafelügyelői karriert építeni, h kiemelkedjenek sorstársaik közül, evvel felvállalva, h a rabszolgatartó kutyájává válik, vagy éppen szíthat lázadást, vagy szökdöshet egymaga több-kevesebb sikerrel.
  Azok a szolgálók is, akiknek jó dolguk van, ők is többféleképpen viselhetik sorsukat. Lesznek, akik elégedettek lesznek azzal a kevéssel, ami jut nekik a rabszolgaságból. Megbecsülik jóféle szállásukat, az ételt, amit kapnak, hogy utódjaikat viszonylagos biztonságban nevelhetik, és bizony megbecsülik jó gazdájukat, aki mindezekről gondoskodik. (Igaz, többek között az ő munkaerejükből is) Aztán lesznek olyan rabszolgák még ilyen körülmények között is, akik feszt rínak amiatt, h nekik csak ilyen kevés jut, meg azért, h nem szabadok, és nem szabadon, hajléktalan éhezőként tengetik az életüket, mert az milyen vidám... De ezek sem rínának maguktól, mert egy-két libbant segít nekik a nagy eszmélésre...
  Szóval nem a rendszer a lényeg, hanem, h abban hogyan viseli magát az ember! A vezető lehet nagylelkű, igazságos, intelligens, meg lehet kegyetlen zsarnok is. A plebs pedig ... A plebs pedig mindig vért akar, és ha kérdezik, Barrabást kiált! Ez van kedves barátaim. A demokratikus berendezkedés nem jó semmire sem! Csak nyomort, káoszt, és ellentétek kiélezését hozza. Sosem a megbékélést, az egyetértést...

  wahúr

  Hozzászólások száma : 2055
  Join date : 2015. Mar. 01.
  Tartózkodási hely : valaki nincs sehol

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by wahúr on Hétf. Szept. 19, 2016 4:27 am

  Kalamayka írta:Ön tud vmit esetleg?
  Semmit sem tudok, és mindent elfelejtek. És ez véresen komoly.
  A demokrácia nem játék.

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Vas. Szept. 18, 2016 8:40 pm

  Jó kutyus! Olvasson el mégeccer. Ha kell, kéccer is.
  (Kakilni pedig mindenkinek kell. És addig jó, ameddig mindennapos.)
  Remélem az ön kedves egészsége is jól szolgál. Apropó, egészség... Ha tudna valamit bizonyos szexmán jogi jógiról, aki mellékállásban nyelvtannáci volt, hálás lennék az informácijójért... se mailen se facebookon, se telefonon nem lehet kapcsiba lépni vele... Remélem csak mogorva volt velem, h válasz nélkül hagyott, és nincs semmi baja... Ön tud vmit esetleg?

  wahúr

  Hozzászólások száma : 2055
  Join date : 2015. Mar. 01.
  Tartózkodási hely : valaki nincs sehol

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by wahúr on Vas. Szept. 18, 2016 4:28 pm

  Már amennyiben itt és most demokrácia lenne, akár igazat is adhatnék Önnek.
  De ami most van, az nem az. Egy lelki sérült ember maga alá gyűrte a hazánkat,
  és azt csinál, amit akar. Manipulálásban kiváló, egyébként pedig lószar.
  Ha már a szarásnál tart.

  Kalamayka

  Hozzászólások száma : 37
  Join date : 2016. Sep. 13.
  Age : 40
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Kalamayka on Vas. Szept. 18, 2016 4:05 pm

  Azon tűnődtem ma sz@rás közben, h miért is éltetik oly sokan a demokráciát, mint egyetlen mennybe vezető utat? A demokrácia nem jó! Sok f@szságra képes az ember egymagában is. Tömegben pedig tömegf@szságra képes. Elég csak arra gondolni, mennyire szereti az ember másik embertársa vérét inni. Tömegben pedig megsoxorozódik a vérszomj... Belegondolt már vki abba, h ha csak a halálbüntetés kérdését szeretnék demokratikusan eldönteni, annak milyen eredménye lenne egy esetleges erről szóló népszavazáson??? És a megszavazott eredményt szentségnek kellene tekinteni a demokraták szerint!
  Nevetséges, h a soron következő népszavazást éppen a magukat demokratának vallók ellenzik leginkább... Hogy lehet ekkora önmeghasonlással élni egyáltalán??? Ez olyan, mintha egy kúva apácának hinné magát, amit pedig csinál, vallásgyakorlásnak nevezné, és hinné is egyben... Senki nem gondolkodik el ezeken a dolgokon kérem... Senki nem veszi a fáradtságot arra, h használja valamire azt ami a nyakán van... Kedves demokraták! Tessék csak szépen örvendezni a közelgő népszavazásnak... Annak eredményét pedig tessenek szentnek tekinteni, hiszen a maguk hite szerint az... Elvégre Jézust is demokratikusan feszíttették keresztre...
  ehh...

  Sponsored content

  Re: Agyf@sz...

  Témanyitás by Sponsored content Today at 1:46 am


   Pontos idő: Kedd. Dec. 06, 2016 1:46 am