Alcsúti Polgári Ökrök

politika, beszélgetés, hírek, konzervipar


  Hajrá Vasas örökké !!!

  Share
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Szomb. Ápr. 30, 2016 10:23 pm

  Sonline: Keszthelyi Zolán
  Futó góljával nyert a Siófok az SZTK ellen

  Nagy sorozatban a BFC Siófok a Labdarúgó NB II-ben, a balatoniak egymás után harmadik sikerüket aratták, s ezúttal a Szigetszentmiklóst győzték le egy remek Futó lövésnek köszönhetően.


  BFC Siófok–SZTK Erima 1–0 (1–0)

  Siófok, 300 néző. Vezette: Botló.

  A balatoniak a szorosnak tűnő eredmény ellenére magabiztos sikert arattak, Gábor kapusnak egyetlen komoly védenivalója sem akadt, miközben támadásban több lehetőségük is akadt a házigazdáknak. Ezeket viszont sorra elhibázták, ám ezúttal ez is belefért, mert egy Ivancsics visszagurítása utáni Futó lövés elég volt a három ponthoz. Futó már második gólját szerzet a tavasszal, amivel kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy Kopunovic edzőnek a védekező feladatot ellátó labdarúgói igen eredményesek a tavasszal...

  A siófoki fölényt jól mutatta 11–2-es szögletarány, ráadásul tizenkétszer próbálkoztak kapura lövéssel míg a vendégek egyszer. A találkozón Mogyorósi kiemelkedően teljesített, de Czingráber, Futó, Gál hármast is ki kell emelni. Nekik is köszönhető, hogy a balatoniak immár másodszor nem kaptak gólt bajnoki meccsen a tavasszal.

  – Egy-null, nyertünk, harminchét pontunk van, harmadszor nyertünk zsinórban ez mindent elmond – nyilatkozta a lefújás után Goran Kopunovic, a BFC Siófok edzője.

  – Rosszul kezdtünk, fejben nem voltunk ott a mérkőzésen, a második félidőben megpróbáltunk mindent egy lapra feltenni, ennyi sikerült – értékelt Tamási Zoltán, a Szigetszentmiklós szakvezetője.

  BFC Siófok: Gábor –Baksa, Mogyorósi, Czingráber, Farkas N. – Futó, GálNagy D., Ivancsics, Nagy J. (Paudits 74.p) – Murka (Elek 46.p). Edző: Goran Kopunovic.

  SZTK-Erima: Sánta – Benkő-Bíró, Hevesi-Tóth (Kovács J. 45.p), Bora, Sváb – Barna – Puskás, Szepessy (Nagy O. 66.p), Horváth P., Lévai (Kokenszky 42.p) – Vólent. Edző: Tamási Zoltán.

  Gólszerző: Futó a 6. percben.

  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Szomb. Ápr. 30, 2016 10:17 pm

  Rangadó.hu
  Kétgólos győzelmével bennmaradt a Vasas

  Vida és Pavlov okozta az MTK vesztét, ezzel a második kieső a Puskás Akadémia.
  http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/358488_mtk_vasas


  A Rangadó.hu szakértője, Gáspár József, az MTK egykori válogatott kapusa értékelte a mérkőzést:

  - A Vasas megérdemelte a győzelmet, hiszen a második félidőben jobban akarták a három pontot. Az MTK-nak voltak lehetőségei, és ha pontosabbak az utolsó passzok, akkor akár fordítva is alakulhatott volna a mérkőzés. A szünet után azonban a Vasas már jobban felpörgött és ez által sikerült is megszerezniük a vezetést, ami véleményem szerint óriási kapushibából született. Ez lélektanilag feldobta a Vasast, az MTK-t pedig visszavetette teljesen. A második gól végleg eldöntötte a találkozó végkimenetelét. Közepes színvonalú mérkőzés volt, talán egyedül Vass Ádámot tudom kiemelni a mezőnyből.  http://www.m4sport.hu/2016/04/30/bennmaradt-a-vasas/
  A hozzászólást Vasas1969 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Május 01, 2016 12:08 am-kor.
  avatar
  red39

  Hozzászólások száma : 563
  Join date : 2015. Mar. 01.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by red39 on Szomb. Ápr. 30, 2016 6:28 pm

  GARTULÁLOK A VASASNAK, SZÉP VOLT FIÚK
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Szomb. Ápr. 30, 2016 5:28 am

  NS:
  Gulliver Liliputban

  Német edzők ,ha találkoznak : Mario Basler is biztatta a pályafutása egyik legnehezebb mérkőzésére készülő honfitársát , Michael Oenninget

  https://digitalstand.hu/olvaso/46175#2
  avatar
  Síposúr

  Hozzászólások száma : 222
  Join date : 2015. Aug. 05.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Síposúr on Pént. Ápr. 29, 2016 8:56 pm

  Még én sem emlékszem mikor volt ekkora összefogás a Vasasnál. Holnap már minden a csapaton múlik. Mindent jóvá tesznek egy győzelemmel. Nem érdekel majd a gyengébb szezon . Úgy fogok örülni mint 1977-ben. Sok ismerős mondta ,hogy szorít nekünk . Úgy harcoljatok mint Rudi bácsi tenné. Ne okozzatok csalódást a gyerekeknek ! Holnap ilyenkor inni akarok az egészségetekre ! Hajrá Vasas ne hagyd magad!!!
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Pént. Ápr. 29, 2016 7:37 pm

  A honlapról:
  Oenning: A koncentráció lesz a döntő

  Vezetőedzőnket az MTK elleni utolsó bajnoki meccsről kérdeztük.  - Zavaros körülmények között alakult ki a szezon utolsó mérkőzésének időpontja és helyszíne. Mennyire befolyásolja ez az edzésmunkát?

  - Sajnálatos ez az egész ügy. Úgy ítélem meg, hogy ez teljesen szükségtelen volt, mert ezt elegánsabban is meg lehetett volna oldani. Ez nagyon nem jó a szurkolók szempontjából sem. Kár ezért. Természetesen ez téma az öltözőben is, mivel nem lehet elzárni az információkat a játékosok elől. Azonban azt látom, hogy kezd kialakulni egy "csak azért is" érzés bennük.

  - Ilyen körülmények között hogyan tudnak a játékosok felkészülni?

  - Mivel az előző mérkőzések is a bennmaradás körül forogtak, a felkészüléssel ilyen szinten nincsen probléma. A lényeg, hogy a koncentrációnkat megtartsuk és megdolgozzunk a sikerért. A legnagyobb lökést múlt szombaton, a PAFC elleni győzelem adta, ami kétségkívül segíti az edzésmunkát.

  - Mit vár az MTK-tól, főleg annak tekintetében, hogy rutinos támadójukat, Torghelle Sándort kiállítása miatt eltiltották és ellenünk nem léphet pályára?

  - Nehéz mérkőzésre számítok, nekik az Európa-ligában való részvétel a tét, egy ponttal vannak lemaradva. Az jó hír, hogy Torghelle nem játszik, ám rajta kívül is vannak minőségi és veszélyes játékosaik. Magunkra kell figyelnünk, az erősségeinkre kell összpontosítani és akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést.

  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Pént. Ápr. 29, 2016 7:25 pm

  A honlapról:
  A Vasas közleménye

  Pénteken délelőtt egyeztetésre került sor a klubok és az illetékes szervek között.  A mai, április 29-i dunaújvárosi megbeszélésen, melyen részt vett a Fejér megyei Rendőrkapitányság valamint a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság képviselője, az MTK részéről, Domonyai László klubigazgató, valamint Polyák Balázs, a Vasas részéről, Vancsa Miklós ügyvezető, Keresztúri András technikai vezető és Békési Balázs a XIII. kerületi Rendőrkapitányság részéről, a Vasas futball mérkőzések felelőse.

  A felek olyan megoldásban egyeztek meg, amely a magyar labdarúgás céljait hivatott követni, és a stadion infrastrukturális lehetőségeit, és az MLSZ előírásait maradéktalanul betartva úgy döntöttek, hogy a lehető legtöbb nézőnek, szurkolónak biztosítsanak lehetőséget az MTK-Vasas bajnoki labdarúgó mérkőzés megtekintésére.

  Köszönettel tartozunk mindkét rendőri szervnek és azok képviselőinek, de leginkább az MTK vezetésének, akik a futball és szurkolók mellé állva biztosították az emberek bejutását. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy az MTK és annak vezetése dönthetett volna más módon is.

  Ezen hozzáállását a Vasas köszöni, és szeretné, ha a két klub korábbi kimondottan jó kapcsolata továbbra is fennmaradna.

  A tárgyaláson a felek a következőkben maradtak:

  Az MTK-Vasas bajnoki mérkőzésre a Vasas szurkolóknak nincs szüksége szurkolói kártyára a belépőjegyek megvásárlásához.
  A mérkőzésre a korábban hirdetett egy szektor helyett három szektor kerül megnyitásra, amelyre a pontosság igénye nélkül közel 1000 szurkoló foglalhat helyet. Fontos megjegyezni, hogy a Vasas FC saját szurkolóinak biztosítását magára vállalja a stadionon belül, ezért fokozottan kérjük szurkolóinkat a sportszerű szurkolásra, mert minden nem a futballpályára való cselekedet, bekiabálás és egyéb ügyekért a Vasast terheli a felelősség, mind anyagi, mind erkölcsi szempontból.
  A buszokkal utazóknak ingyenes a belépő a Dunaferr Arénába!  http://www.vasasfc.hu/hirek/a_buszokkal_utazoknak_ingyenes_a_belepo_a_dunaferr_arenaba-1893  Elővételi belépő vásárlási lehetőség a Fáy utcában  http://www.vasasfc.hu/hirek/eloveteli_belepo_vasarlasi_lehetoseg_a_fay_utcaban-1898
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Pént. Ápr. 29, 2016 7:05 pm

  A Vasas Kubala Akadémia egy családként szurkol a Vasas FC felnőtt csapatának

  Látom Vasas77 ötletét is felhasználták a készítők. Nagyon jó lett. Örömteli ,hogy az utánpótlás tagjai is ennyire magukénak érzik a felnőtt csapatot.
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Pént. Ápr. 29, 2016 11:23 am

  red39 írta:


  Ezek szerint reggel meg tudtad hallgatni?  Nálam hibátlanul megy.

  Még reggel megnéztem a tévében. Sajnos már lassít a netem , valószínűleg ezért nem akart nálam menni. Lesem közben a híreket ,addig is kerestem egy cikket a videón említett Orth Györgyről , aki Angyalföldről indult ,de az Mtk -ban lett korának egyik legnagyobb magyar játékosa. Holnap lenne 115 éves . A cikk nem csak róla szól ,de ezt találtam a legérdekesebbnek.


  Schlosser Imre és Orth György: Az első magyar futballsztárok  http://labda-szedo.blog.hu/2012/05/31/schlosser_imre_es_orth_gyorgy_az_elso_magyar_futballsztarok
  avatar
  red39

  Hozzászólások száma : 563
  Join date : 2015. Mar. 01.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by red39 on Pént. Ápr. 29, 2016 10:39 am

  Vasas1969 írta:
  VIDEÓ : MTK-Vasas: futballünnep helyett kérdőjelek és zűrzavar


  D. Bányász Gergő és Bodrogi Tamás voltak Szombathy Pál műsorvezető vendégei a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.
  http://www.digisport.hu/video/30966


  Nálam nem megy , remélem másnál igen. Reggel megnéztem és picit hiányoltam ,hogy a  kívül álló számára nem derült ki pontosan minden részlet.


  Ezek szerint reggel meg tudtad hallgatni?  Nálam hibátlanul megy.
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Pént. Ápr. 29, 2016 9:57 am


  VIDEÓ : MTK-Vasas: futballünnep helyett kérdőjelek és zűrzavar


  D. Bányász Gergő és Bodrogi Tamás voltak Szombathy Pál műsorvezető vendégei a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.
  http://www.digisport.hu/video/30966


  Nálam nem megy , remélem másnál igen. Reggel megnéztem és picit hiányoltam ,hogy a  kívül álló számára nem derült ki pontosan minden részlet.
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Csüt. Ápr. 28, 2016 1:18 pm
  Swietelsky-Soproni VSE - BFC Siófok | 1-2 (1-0) | 24. forduló | Merkantil Bank NB2 | 2015/2016
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Csüt. Ápr. 28, 2016 1:12 pm

  Egy kis múltidézés ,hogy a focival is foglalkozzunk.


  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Csüt. Ápr. 28, 2016 12:03 pm

  colocolo írta:  Vegyes érzéseim vannak,egyrészt mi van ha a négy ingyen buszt sem tudjuk megtölteni,égni fogunk rendesen nem mellékes hogy ez a cirkusz az ellenfél játékosait is fel spanolja.Tudom nem ilyen egyszerű,de jobb lett volna,szép csendben megverni az Mtk és kész.Ahogy közeledik a hét vége,annál jobban el bizonytalanodom nem mernék fogadni semmire sem. Ha jó lesz a taktika,és a kezdő nyerhetünk és remélem így s lesz.

  Annyi hatása mindenesetre van a dolognak ,hogy az utolsó kocsmahír szerint már 1000 Vasas drukkert engednek be. A honlapon még nem jelent meg ,ezért mérget még nem lehet rá venni .

  http://nb1.hu/otp-bank-liga/mtk-vasas-nem-kell-a-szurkoloi-kartya-1000-angyalfoldi-mehet-majd-be

  Abban igazad lehet ,hogy ez spanolhatja az ellenfél játékosait ,de szerintem valamit tenni kellett. Fel kellett hívni a figyelmet a furcsaságokra. Persze én is nagyon félek ,fogadni én se merek semmire . Szerintem tele lesznek a buszok. Nagyon gondolkozom ,hogy elmegyek ,már próbálom átszervezni a beosztásomat. Bár nagyon ki lesz számolva az időm ,ha nem engedik ki a meccs végén a vendégdrukkereket biztonsági előírások miatt , akkor az én menetrend szerinti buszom viszont nem fog várni rám és a híd alatt alszom. Te nem tudsz eljönni?
  avatar
  colocolo

  Hozzászólások száma : 557
  Join date : 2015. Mar. 15.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by colocolo on Csüt. Ápr. 28, 2016 11:13 am

  Vasas1969 írta:NS:
  Kék -fehér tiltakozás

  Szégyenkeznek az ellenfél szurkolói , mert a Vasas elleni mérkőzésen a kiesés elől menekülő ellenfelet csak 378 angyalföldi drukker biztathatja Dunaújvárosban.  https://digitalstand.hu/olvaso/46173#2


  Nincs benne semmi új dolog ,de azért nagyon jó ,hogy a sportban is megjelent ,még ha picit kozmetikázva is. Bár a 16 :30 -tól kezdődő TV-s körkapcsolás azért több a semminél azoknak akik nem tudnak bejutni.  Vegyes érzéseim vannak,egyrészt mi van ha a négy ingyen buszt sem tudjuk megtölteni,égni fogunk rendesen nem mellékes hogy ez a cirkusz az ellenfél játékosait is fel spanolja.Tudom nem ilyen egyszerű,de jobb lett volna,szép csendben megverni az Mtk és kész.Ahogy közeledik a hét vége,annál jobban el bizonytalanodom nem mernék fogadni semmire sem. Ha jó lesz a taktika,és a kezdő nyerhetünk és remélem így s lesz.
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Csüt. Ápr. 28, 2016 9:38 am

  NS:
  Kék -fehér tiltakozás

  Szégyenkeznek az ellenfél szurkolói , mert a Vasas elleni mérkőzésen a kiesés elől menekülő ellenfelet csak 378 angyalföldi drukker biztathatja Dunaújvárosban.  https://digitalstand.hu/olvaso/46173#2


  Nincs benne semmi új dolog ,de azért nagyon jó ,hogy a sportban is megjelent ,még ha picit kozmetikázva is. Bár a 16 :30 -tól kezdődő TV-s körkapcsolás azért több a semminél azoknak akik nem tudnak bejutni.
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Szer. Ápr. 27, 2016 8:10 pm

  A honlapról:
  A Vasas-család értetlenül áll több intézkedés előtt

  KÖZLEMÉNY: A Vasas-család értetlenül áll több, az MTK-Vasas meccsel kapcsolatos intézkedéssel szemben.


  Bár számunkra érthetetlen volt az is, hogy az MLSZ Dunaújvárost jelölte ki a szombati mérkőzés helyszínéül, ám ezt a Vasas-család még tudomásul vette.

  Ám azt nem értjük miért csak 378 Vasas szurkoló mehet be a stadionba, miért csak szurkolói kártyával lehet jegyet váltani, miért lett kiemelt kockázatú a találkozó? Miért nem vásárolhatnak belépőt MLSZ-kártyával rendelkezők, miért nem jelölt ki az MTK erre a célra szektort? Akkor mi a funkciója az MLSZ kártyának, ha nem lehet használni? (Az MLSZ kártyát azért kérdezzük, mert a mérkőzés iránt folyamatos az érdeklődés klubunknál más csapatok szurkolói felől, akik így ki lesznek zárva a találkozóról!)

  Az sem világos számunkra, hogy egy olyan stadionban, ahol 12-13 éve még nemzetközi kupamérkőzéseket játszottak, és azóta fejlesztések történtek, ami biztonságosabbá tette a stadiont, most egy MTK-Vasas NB I-es bajnoki mérkőzést mégis kockázatosnak ítéltek.

  A stadion befogadóképessége hivatalosan 12.000 fő! Akkor miért csak 378 vendégszurkolót engednének be? Nem kellene betartani a minimális 10 százalékot, ami 1.200 fő lenne?

  Miért nem azt tartják kockázatosnak, hogy több száz Vasas szurkoló – a korlátozott jegyek száma, vagy a szurkolói kártya hiánya miatt – a stadionon kívül reked?

  Ezeken túlmenően az sem világos a Vasas-család számára, hogy ha már nem engedik be megfelelő számban szurkolóinkat a Dunaferr Arénába, akkor miért nem közvetíti élőben a televízió? Ráadásul a 33. fordulóban igazából két komoly téttel bíró meccs van, az egyik az MTK-Vasas, a másik pedig a PAFC-Honvéd, és furcsa módon egyiket sem tűzte műsorára az M4 televízió!

  Ha már nem játszhatjuk le a mérkőzést az MTK licence kérelmében megjelölt Illovszky stadionban, akkor az MLSZ miért nem döntött egy fővárosi semleges helyszínről – lévén mindkét mérkőző fél budapesti –, ami kedvező lett volna mindkét csapatnak? Megítélésünk szerint erre tökéletesen alkalmas lehetett volna a kispesti Bozsik stadion, amelyben biztonságosan megoldható a szurkolótáborok elkülönítése, és legalább ezer Vasas szimpatizáns elférne a vendégszektorban.

  A Vasas FC vezetése egyúttal felajánlja a rendezőnek, hogyha nemcsak a dunaújvárosi vendégszektor egyharmadába engednek be Vasas szurkolókat, hanem megnyitják a teljes kapu mögötti vendégszektort – ahova csaknem 1.000 drukker férne be – akkor saját költségén fizeti a megemelt számú biztonsági emberek bérét. Ha kell, minden Vasas-szurkoló mellé állítunk egy őrző-védő szakembert!

  Hajrá, Vasas!

  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Szer. Ápr. 27, 2016 9:30 am

  red39 írta:http://nb1.hu/otp-bank-liga/ultras-mtk-tul-sokat-kellett-szegyenkeznunk-egyetlen-het-alatt

  Szégyellhetik magukat , még a sportot is tönkreteszik .

  Nagyon jól megírt közlemény . Rövid ,de mégis rávilágít a lényegre a kívül állóak számára is. Tényleg meg kell emelni a kalapot az MTK Drukkerei előtt. Érdekes ,hogy nem merült fel fel helyszínként a Honvéd pálya ? Very Happy Nem is az a legnagyobb baj ,hogy elvitték Dunaújvárosba a mérkőzést( a semleges helyszín még védhető álláspont) ,de hogy még korlátozzák a bejutást is, az már kicsit sok. Nagyon kilóg a lóláb .
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Szer. Ápr. 27, 2016 9:01 am

  NS:
  Vasas - Vita

  Természeti katasztrófa kellene ,hogy ne Dunaújvárosban legyen az Mtk elleni mérkőzés

  https://digitalstand.hu/olvaso/46172#3
  avatar
  red39

  Hozzászólások száma : 563
  Join date : 2015. Mar. 01.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by red39 on Szer. Ápr. 27, 2016 8:03 am

  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Kedd Ápr. 26, 2016 5:20 pm

  NB1.hu
  Csak azért is Dunaújvárosi invázióra készülnek az angyalföldiek

  Három busz árát már fizeti a klub. Nem tudott az MLSZ a létszámstopról?  http://nb1.hu/otp-bank-liga/csak-azert-is-dunaujvarosi-invaziora-keszulnek-az-angyalfoldiek
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Kedd Ápr. 26, 2016 5:15 pm

  NB1.hu
  Eldőlt, hogy hol rendezik az MTK-Vasas mérkőzést! Megszereztük az MLSZ határozatát!

  A Vasas ügyvezetője inkább nem is kommentálta a döntést, de...  http://nb1.hu/otp-bank-liga/eldolt-hogy-hol-rendezik-az-mtk-vasas-merkozest

  Ebből még nagyobb parádé lesz: szurkolói kártya kell az MTK-Vasasra! 378 angyalföldi mehet be!


  http://nb1.hu/otp-bank-liga/ebbol-meg-nagyobb-parade-lesz-szurkoloi-kartya-kell-az-mtk-vasas


  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Kedd Ápr. 26, 2016 10:02 am  Elhoztuk Sopronból a 3 pontot!

  Csapatunk a Merkantil Bank NB II 24.fordulójában a Swietelsky-Soproni VSE otthonában lépett pályára.  Már a kezdést követő pillanatok nagy izgalmakat hoztak.

  Az 1.percben Ivancsics tekert középre egy remek szabadrúgást a jobb oldalról, Futó csúsztatott bele, és Heinrich hárította az alsó sarok felé tartó labdát. A visszatámadásnál Gábor Péter hatalmas bravúrjára volt szükség: a jobb oldali kontra végén a középre tett labdát Zamostny lőtte el közelről ballal, kapusunk azonban hihetetlen reflexnek köszönhetően szögletre tolta a játékszert.

  A 3.percben Pető ment el a baloldalon, középre gurított, Batizi-Pócsi érkezett középen, de Gábor kimozdult és valahogy rátolta a soproni támadóra a labdát, amit már nem tudott irányítani, így az mellément.

  A 7.percben Szabó bal lábas szabadrúgása tekeredett kellemetlenül a kapura a jobb oldalról, Gábor ezt is szögletre tudta tolni.

  A 9.percben megszerezte a jól kezdő Sopron a vezetést: egy baloldali akció végén Pető gurított vissza a 16-os sarkánál érkező Szabónak, aki ballal, elemi erővel kilőtte a hosszú sarkot (1:0).

  A gólt követően nagy mezőnyküzdelem jellemezte a mérkőzést.

  A félidő közepén egy sajnálatos esemény árnyékolta be a találkozót: egy felugrást követően a hazaiak játékosa Batizi-Pócsi Balázs rosszul ért földet, és a védőnk is ráesett, aminek következtében súlyos vállsérülést szenvedett a soproni támadó. Balázsnak a BFC Siófok ezúton is mielőbbi jobbulást, gyógyulást kíván!

  Csapatunk a kezdeti sokkból elkezdett magára találni, és biztató támadásokat vezettünk. A 28.percben nem sok hiányzott az egyenlítéshez: Mogyorósi felívelését sikerült lecsúsztatni Murka elé, aki jobb külsővel lőtt, de a labda nem sokkal elsuhant a kapufa mellett.

  A második játékrészt is helyzettel kezdte a Sopron: Deme lőhetett szemben a kapuval, de sikerült szögletre blokkolni a próbálkozását.

  A hazai lehetőséget követően megváltozott a játék képe, és csapatunk magasabb sebességre kapcsolt.

  Egymás után vezettük a támadásainkat, aminek végül a 60.percben meg is lett az eredménye: Farkas húzódott előre a baloldalon, majd lövésre szánta el magát, ami megpattant egy lábon, és Heinrichet megtréfálva a hálóban kötött ki (1:1)!

  A 78.percben Heinrich védésére volt szükség: Elek lövését hárította szögletre.

  A 80.percben kezezés történt a soproni 16-oson belül, amiért Gyarmati II Tibor büntetőt ítélt. Ahogy az Ajka ellen, ezúttal is Ivancsics állt oda, de most higgadtan lőtt a kapuba (1:2)!
  Az utolsó percekben a hazaiak küzdöttek az egyenlítés érdekében, mi azonban nem álltunk be biztonsági védekezésre, hanem amennyire lehetett tartottuk a labdát. Egy jobb oldali beadás még veszélyt jelenthetett volna az utolsó pillanatokban, de Gábor a helyén volt, ahogy játékosaink szíve is, így megérdemelten szereztük meg a győzelmet Sopronban, és ezzel egy helyet javítva feljöttünk a 7.pozícióba!

  Köszönetet mondunk Ultráinknak, akik elkísérték a csapatot, és remek buzdítással segítették a 3 pont begyűjtését!

  Swietelsky-Soproni VSE – BFC Siófok 1:2 (1:0)

  Vezette: Gyarmati II Tibor (Szécsényi István, Kulman Tamás)

  Swietelsky-Soproni VSE: Heinrich, Fazakas, Jancsó, Jovetics, Szabó, Holdampf, Deme (Kapacina 64'), Rácz, Pető (Tóth M. 64'), Batizi-Pócsi (Baracskai 25'), Zamostny. Szakmai igazgató:Supka Attila

  BFC Siófok: Gábor, Baksa, Mogyorósi, Czingráber, Farkas, Nagy D. (Paudits 89'), Gál, Futó, Nagy J., Murka (Elek 71'), Ivancsics (Kozma 93'). Vezetőedző: Goran Kopunovic

  Gólszerzők: Szabó (9'), ill. Farkas N. (60'), Ivancsics (81')

  Sárga lap: Farkas (40'), Futó (75')  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Hétf. Ápr. 25, 2016 5:39 pm

  A honlapról:
  Vida: Kitettük a szívünket a pályára

  Szűrőnk, Vida Máté ismét hatalmas munkát végzett a középpályán.
  „Hatalmas tétje volt a mérkőzésnek, ami helyenként rányomta bélyegét a játék minőségére. Amit sokszor kérnek tőlünk a szurkolók, hogyha nem is megy olyan jól a játék, csak a szívünket tegyük ki a pályára, úgy gondolom, a felcsútiak ellen maximálisan megvalósult. Véleményem szerint sokkal jobban akartuk a győzelmet, mint ellenfelünk, és ezzel kerekedtünk felül rajtuk.

  A szurkolóink hátborzongatóak voltak. Főleg amikor az álló és ülő oldal felelgetve biztatott bennünket, hatalmas erőt küldve ezzel nekünk a pályára. Ilyenkor mi is rátettünk még egy lapáttal és a rejtett energiatartalékainkat is bekapcsoltuk. Rendkívüli volt az a segítség, amit szurkolóink nyújtottak nekünk, nélkülük nem sikerült volna a győzelem. Ezúton az egész csapat nevében hálásan köszönöm nekik!

  Ellenfelünk – éppen úgy, mint mi is – sorozatban játszotta a meccseket szerda-szombat ritmusban, mi sem tudtuk úgy rotálni a játékosokat, hogy legyen olykor 3-4 frissebb emberünk, így talán érthető és megbocsátható, hogy a végére egy kicsit elfáradtunk. Próbáltuk „kézzel-lábbal” védeni a kapunkat, minél hátrébb húzódtunk, amit tudom, hogy nem kellett volna, de ösztönösen, reflexszerűen mentünk vissza a tizenhatosunkra védekezni. De hála Istennek ki tudtuk bekelni a mérkőzést.

  Én és társaim többsége is a felcsútiak elleni meccsre koncentrált és csak a lefújás után értesültem, hogy veszített a Békéscsaba.

  Az MTK ellen ugyanúgy nyernünk kell, mint a PAFC ellen. Nem hagyatkozhatunk más csapatok győzelmére, vagy vereségére. Nekünk magunkban kell bíznunk, és így kiharcolnunk a bennmaradást.

  Egyszerű a képlet: ha nyerünk, akkor biztosan megőrizhetjük első osztályú tagságunkat, függetlenül a PAFC-Honvéd mérkőzés kimenetelétől. Így más célunk nem lehet az MTK ellen, mint a győzelem.

  Azért a kispestiek győzelmében is bízom, mert tudom, mennyire nagy a rivalizálás a két klub között. Így remélem, erre a meccsre felszívják magukat a Honvéd játékosok.”

  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Hétf. Ápr. 25, 2016 5:27 pm

  Rangadó.hu V.T.

  „Sajnálom a riválisokat, de a Vasas fog bennmaradni”


  Remili Mohamed szerint az utolsó fordulóban felszabadultabban játszhatnak, miután a két közvetlen rivális ellen négy pontot szereztek, és saját kezükben van a sorsuk.  http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/357470_sajnalom_a_rivalisokat_de_a_vasas_fog_bennmaradni  A Puskás Akadémia legyőzésével óriási lépést tett a bennmaradás felé a Vasas: pontelőnnyel és kettővel több győzelemmel állnak a felcsútiak előtt, a Békéscsaba pedig már elbúcsúzott az első osztálytól. A piros-kékek ugyanakkor még nem menekültek meg, hiszen az utolsó fordulóban jobb, vagy ugyanolyan eredményt kell elérniük, mint a Puskás Akadémiának. A Vasas az MTK-val játszik (elvileg idegenben, gyakorlatilag lehet, hogy Angyalföldön…), a felcsútiak a Honvédot fogadják.

  Remili Mohamed, a Vasas csatára a Rangadó.hu-nak adott interjúban nem tagadta, nagyon megkönnyebbültek a Puskás elleni győzelem után és az előnyt most már nem szeretnék leadni. Beszélt a német vezetőedző szerepéről és az egész, kínkeserves szezon tapasztalatairól is.

  – Nyilván úgy álltunk neki mindkét múlt heti meccsnek, hogy olyan eredményt érjünk el, hogy saját kezünkben legyen a sorsunk. Így, hogy négy pontot tudtunk hozni, ez szerencsére sikerült. Az utolsó meccset kell megnyerni ahhoz, hogy biztossá váljon a bennmaradás Ugyanolyan fontos lesz ez, mint az előző kettő, de benne van persze az is, hogy ha a Honvéd megveri a Puskást, szintén bennmaradunk – kezdte Remili Mohamed.

  – Két közvetlen riválisuk ellen négy pontot szereztek, így lépéselőnyben vannak. Mit gondol, miben jobb a Vasas?

  – Nem mondom, hogy klasszisokkal jobb csapat vagyunk, mint a másik két együttes, de a kiélezett helyzetben a jelek szerint jobban bírtuk a feszültséget, jobbak kezeltük a helyzetet. Sajnos az egész év összességében olyan volt, hogy ritkán tudtuk kihasználni a kínálkozó lehetőségeket – például amikor a többiek botlottak –, most úgy voltunk vele, az utolsó esélyt megragadhatjuk.

  – Ki lehet jelenteni, hogy a Vasas jobban megérdemli az első osztályt, mint a két rivális, akivel folyamatosan harcban álltak?

  – Ha így játszottunk volna egész évben, nem lettek volna kiesési gondjaink, de ezzel már nem érdemes foglalkozni. Persze, ha például Fiola Attilát kérdezi meg, ő meg nyilván azt mondaná, hogy ők érdemelték volna meg. Apróságok döntenek a végén. Tartom annyira jó csapatnak a Vasast, hogy a pályán kiharcolja a bennmaradást, hogy ki ellen, szinte mindegy, két csapatnak mögöttünk kell végeznie. Lehet mondani, hogy a keretünk nem alkalmas az első osztályra, de végül, ha ketten mögöttünk lesznek, a többi mellékes. A Békéscsaba nagyon szimpatikus csapat volt és sajnálom őket, hogy ilyen tavasz után kiesnek, le a kalappal előttük, de valakinek ki kellett esnie. A Puskás Akadémián én személy szerint csodálkozom, ilyen háttérrel nem a kiesés elől kellene menekülniük.

  – Újoncként kezdték a bajnokságot, összességében ennyire nehéz, küszködős szezonra számított?

  – Lehetett volna úgy is, hogy nem kell az utolsó meccsig izgulni, de így alakult. Nem gondoltam, hogy ennyire kiélezett lesz a harc, sokkal jobbra számítottam. De pozitívan gondolkodom, remélem, tanulni tudunk belőle és jövőre könnyebb lesz.

  – Azért még nincs vége: az MTK-t a biztos bentmaradáshoz le kell győzniük, különben hallgathatják a híreket a Honvéd-Puskás meccsről.

  – Az MTK ellen az utolsó két mérkőzésünk kell, hogy a minta legyen. Azt, amit ott mutatunk, ki kell vinni a pályára most is, és akkor nem lehet gond. Ezzel a motivációval, elánnal, küzdeni tudással... Nem lesz szép játék, de ezzel most nem is kell foglalkozni. A 3 pontot kell megszerezni, és nem a padnál kérdezősködni, hogy hogyan áll közben a Puskás a Honvéd ellen.

  – A télen érkezett vezetőedző, Michael Oenning mivel segített legtöbbet a csapatnak a kötéltánc során?

  – Az edzőnk mindig a higgadtságot próbálta átadni. Azt mondta, nincs probléma akkor sem, ha az ellenfelek szereznek vezetést, csak játsszuk, amit begyakoroltunk. Mentálisan felkészített bennünket a nehéz szituációra. Más kérdés, ha nem lettünk volna eredményesek, ezt nem sokat értékelnék... A minimális cél a bennmaradás volt, ezt most már el kell érni.

  – Egyetlen meccsre vannak tőle, de azt még le kell játszani.

  – Mondhatjuk, hogy most jön a legfontosabb mérkőzés, de szerintem igazán a Puskás elleni volt a kulcs. Így, hogy nyertünk, az önbizalmunk is nagyobb. Hisz végre nyerni tudtunk akkor, amikor igazán kellett. Ezáltal, úgy érzem, felszakadt egy gát, ez a meccs utáni örömön is látszott, nagyobb volt a boldogság, mint amikor tavaly megnyertük a másodosztályt. Mert a kiesés elleni harc azért jobban megtépázza az ember idegeit. Ezért lesz már jó, ha túl leszünk az MTK-meccsen is, természetesen győzelemmel, NB I-es csapatként.

  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Hétf. Ápr. 25, 2016 11:27 am

  NB1.hu
  Gólösszefoglaló az OTP Bank Liga 32. fordulójának mérkőzéseiről

  Videón a Derbi, a Keleti rangadó, az angyalföldi mámor és Videoton ötös.
  http://nb1.hu/otp-bank-liga/golosszefoglalo-az-otp-bank-liga-32-fordulojanak-merkozeseirol


  avatar
  red39

  Hozzászólások száma : 563
  Join date : 2015. Mar. 01.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by red39 on Hétf. Ápr. 25, 2016 6:18 am

  Vasas1969 írta:

  Nálam olyan lassan ment az M4.hu ,hogy ki se tudtam nézni merre megy a labda ,néha meglódult a kép ,de akkor is csak felcsúti támadás ment rajta. Szerencsére egyszer sem kötött ki a kapunkban. Jó lenne ,ha egy hét múlva a Vasas bennmaradásához is gratulálhatnál ,de ehhez nagyon kell a kispesti segítség . Főleg a drukkereké akik hasonló unszimpátiát éreznek mint Te és reméljük ,nem fogják hagyni ,hogy csapatuk vesztesen hagyja el a pályát a jövő héten.


  Nálam jó volt, mert nagyon gyors netem van a UPC jóvoltából. Szurkolok nektek, nyerjetek, mert megbocsájthatatlan a bundájuk. :-(
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Hétf. Ápr. 25, 2016 5:36 am

  NS:
  A hétvége kérdése : Vajon az Mtk ellen mennyire tudnak felpörögni a piros-kékek?

  Bent maradni az élvonalban: Korcsmár Zsolt , Hermány Bence és Remili Mohamed szerint megdolgozott a szerencséjéért a csapat
  https://digitalstand.hu/olvaso/46170#3
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Hétf. Ápr. 25, 2016 12:27 am

  NB1.hu
  Legrégebbi hagyományunk: a 32. forduló válogatottja

  Ellepték a légiósok a középpályát. Ezúttal nincs Fradi játékos az álomcsapatban.

  http://nb1.hu/otp-bank-liga/legregebbi-hagyomanyunk-a-32-fordulo-valogatottja  A forduló válogatottja: Horváth A. (Bp. Honvéd) – Nego (Videoton), Debreceni (Vasas), Korcsmár (Vasas), Baráth (Bp. Honvéd) – Suljic (Videoton), Jovanovic (DVSC), Hazard (Újpest), Andrics (Újpest) – Tischler (Videoton), Takács T. (DVSC)
  A forduló játékosa: Korcsmár Zsolt

  A válogatott védő télen érkezett haza a német Greuther Fürth-től azzal a céllal, hogy a keresztszalag szakadása után ismét felépítse magát, és visszaszerezze a helyét a válogatottban. A Puskás Akadémia ellen megmutatta, hogy jó úton jár, ugyanis a mezőny legjobbja volt, uralta a légteret az angyalok földjén, ráadásul létfontosságú gólt szerzett.  Gratula a 2 játékosnak és a drukkereknek!
  avatar
  Vasas1969

  Hozzászólások száma : 4932
  Join date : 2015. Feb. 28.

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Vasas1969 on Vas. Ápr. 24, 2016 10:27 pm

  A honlapról:
  Korcsmár: Nem éreztem az átütőerőt a Puskás Akadémiában

  A felcsútiak elleni sorsdöntő mérkőzésünk egyik legjobbja Korcsmár Zsolt volt, aki válogatott formában játszott, ráadásul 7. percben szerzett találata három pontot ért.

  „Hajtós mérkőzés volt. Szerencsére megadta a meccs alaphangulatát, hogy hamar gólt szereztünk. Úgy érzem, hogy ellenfelünk nem igen tudott rajtunk fogást találni. Voltak ugyan átlövéseik és beadásaik, de nem éreztem azokban az átütő erőt. A csapat jelesre vizsgázott akaratból, és küzdeni tudásból. Boldog vagyok, hogy ez elég volt a győzelemhez.

  Azzal, hogy nem sikerült megrúgnunk a második gólt, kicsit magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. Ha még egy gólt lövünk, előbb eldönthettük volna a mérkőzést.

  Azt is mondanám, hogy szeretünk az utolsó pillanatig izgalmat okozni a szurkolóinknak, de tudom, hogy milyen izgalmakat él át egy csapatáért igazán szorító szimpatizáns.

  Ha az egész bajnokságot tekintem, már sokkal korábban bebiztosíthattuk volna első osztályú tagságunkat, de mindig valami közbejött. Gondolok itt akár egy-egy kimaradt ziccerre, vagy arra, hogy sorozatban előnyöket adtunk le.

  Bízom abban, hogy minden jó, ha a vége jó alapon sikerül bennmaradnunk. Még van egy rendkívül fontos meccsünk, amelyre a mostanihoz hasonló elszántsággal és akarattal kell jövő szombaton kimennünk. Remélem, hogy szép nyarunk lesz!

  Én csak a meccs után értesültem arról, hogy a Honvéd nyerni tudott a Békéscsaba ellen. Nyilván jó dolog, hogy az egyik riválisunkat le tudtuk szakítani, illetve eggyel kevesebb potenciális bennmaradó van. Viszont még nem dőlt el semmi, ám még mindig a saját kezünkben van a sorsunk. Jövő hét szombaton nyerni kell az MTK-val szemben, hogy biztosan bennmaradjunk.

  Természetesen még nem mondtam le arról, hogy válogatott legyek, szeretnék visszakerülni a keretbe. Próbálok olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtani, hogy a szövetségi kapitány felfigyelhessen rám.

  A legutolsó NB I-es gólomat az Újpest csapatának tagjaként éppen a Vasas ellen szereztem nagyjából hét éve. Az volt utolsó újpesti meccsem, mielőtt külföldre igazoltam. Soha jobbkor nem születhetett volna meg ez a találat. Ám bízom abban, hogy nem ez volt az utolsó NB I-es és akár Vasas- gólom.”  http://www.vasasfc.hu/hirek/a_pafc_elleni_diadal_legjobb_fotoi-1881

  Ajánlott tartalom

  Re: Hajrá Vasas örökké !!!

  Témanyitás by Ajánlott tartalom


   Pontos idő: Pént. Dec. 14, 2018 10:57 am