Alcsúti Polgári Ökrök

politika, beszélgetés, hírek, konzervipar


    Főzőcske,de okosan!!!

    Share
    avatar
    Vadersith

    Hozzászólások száma : 1413
    Join date : 2015. Feb. 28.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Vadersith on Hétf. Jún. 01, 2015 1:50 pm

    Ma paprikas krumpli.
    avatar
    Vadersith

    Hozzászólások száma : 1413
    Join date : 2015. Feb. 28.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Vadersith on Hétf. Jún. 01, 2015 1:49 pm

    koldokszosz írta:

    Az meg millen? bounce affraid
    Az olyan, hogy egy csirke feldarabolva megy a sutobe krumklival, hagymaval...stb, citromlevel, meg kis sorrel meglocsolva.
    avatar
    koldokszosz
    Admin

    Hozzászólások száma : 1874
    Join date : 2015. Feb. 26.
    Tartózkodási hely : székelek

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by koldokszosz on Pént. Máj. 29, 2015 8:48 pm

    Vadersith írta:Sutoben a robbantott csirke krumplival, meg minden massal!

    Az meg millen? bounce affraid
    avatar
    koldokszosz
    Admin

    Hozzászólások száma : 1874
    Join date : 2015. Feb. 26.
    Tartózkodási hely : székelek

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by koldokszosz on Pént. Máj. 29, 2015 8:48 pm

    Simika írta:
    Vadersith írta:Hagymas krumplisalata, rantott hal . Kedvenc kajam, foleg, ha lusta vagyok:-)
    ha azt a rántott halat beteszed a krumpli helyett, jó ecetes, hagymás salátalébe, babért, koriandert, mustármagot,borsot szórsz bele, és ottfelejted a hűtőben 1-2 hónapra, finom falatot kapsz!

    Rántott húst és hurkát is szoktak, állítólag nagyon fino,m:))

    A Koós Jánostól hallottam
    avatar
    Vadersith

    Hozzászólások száma : 1413
    Join date : 2015. Feb. 28.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Vadersith on Pént. Máj. 29, 2015 6:23 pm

    Sutoben a robbantott csirke krumplival, meg minden massal!
    avatar
    Vadersith

    Hozzászólások száma : 1413
    Join date : 2015. Feb. 28.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Vadersith on Pént. Máj. 29, 2015 6:22 pm

    Simika írta:
    ha azt a rántott halat beteszed a krumpli helyett, jó ecetes, hagymás salátalébe, babért, koriandert, mustármagot,borsot szórsz bele, és ottfelejted a hűtőben 1-2 hónapra, finom falatot kapsz!
    Mar meselted, de megettem egybol:-))
    avatar
    wahúr

    Hozzászólások száma : 2419
    Join date : 2015. Mar. 01.
    Tartózkodási hely : valaki nincs sehol

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by wahúr on Csüt. Máj. 28, 2015 5:47 am

    Simika írta:[
    marinálni jó
    avatar
    Simika

    Hozzászólások száma : 135
    Join date : 2015. Mar. 02.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Simika on Szer. Máj. 27, 2015 10:39 pm

    Vadersith írta:Hagymas krumplisalata, rantott hal . Kedvenc kajam, foleg, ha lusta vagyok:-)
    ha azt a rántott halat beteszed a krumpli helyett, jó ecetes, hagymás salátalébe, babért, koriandert, mustármagot,borsot szórsz bele, és ottfelejted a hűtőben 1-2 hónapra, finom falatot kapsz!
    avatar
    Simika

    Hozzászólások száma : 135
    Join date : 2015. Mar. 02.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Simika on Szer. Máj. 27, 2015 10:39 pm

    Vadersith írta:Hagymas krumplisalata, rantott hal . Kedvenc kajam, foleg, ha lusta vagyok:-)
    ha azt a rántott halat beteszed a krumpli helyett, jó ecetes, hagymás salátalébe, babért, koriandert, mustármagot,borsot szórsz bele, és ottfelejted a hűtőben 1-2 hónapra, finom falatot kapsz!
    avatar
    Simika

    Hozzászólások száma : 135
    Join date : 2015. Mar. 02.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Simika on Szer. Máj. 27, 2015 10:36 pm

    lekvár 10 kg eperből
    eperzselé tejszinhabbal
    epres túrótorta
    Smile)
    avatar
    Vadersith

    Hozzászólások száma : 1413
    Join date : 2015. Feb. 28.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Vadersith on Hétf. Máj. 25, 2015 7:43 pm

    Hagymas krumplisalata, rantott hal . Kedvenc kajam, foleg, ha lusta vagyok:-)
    avatar
    wahúr

    Hozzászólások száma : 2419
    Join date : 2015. Mar. 01.
    Tartózkodási hely : valaki nincs sehol

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by wahúr on Hétf. Máj. 25, 2015 4:18 pm

    koldokszosz írta:És milyen? affraid
    gluténmentes
    avatar
    koldokszosz
    Admin

    Hozzászólások száma : 1874
    Join date : 2015. Feb. 26.
    Tartózkodási hely : székelek

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by koldokszosz on Vas. Máj. 24, 2015 9:47 pm

    _FK írta:Összehoztam egy jó kis gluténmentes palacsintát
    Hozzávalók:
    6 tojás (L-es méret)
    200ml (milliliter) rizsliszt (szarvasi, összetétel:100% rizs)
    100ml osztrák gluténmentes liszt (kukorica alapú)
    250ml tej (2,8-as)
    250ml buborékos ásványvíz (CO2=4,3g/l)
    30ml étolaj (napraforgó)
    só (1ml=két késhegy bőven)
    sütőpor (0,5ml=egy késhegy bőven)
    Keverőtálban habverővel jól elkeverjük, az olajat és a buborékos vizet a végén tesszük hozzá, aztán fél órát pihentetjük sütés előtt.
    Tehetünk bele tejfölbe reszelt sajtot vagy baromfi húskrémet, vagy fogyaszthatjuk hagyományos édestésztaként lekvár, kakaó, puding töltelékkel. _FK

    És milyen? affraid
    avatar
    Apokalyptika

    Hozzászólások száma : 440
    Join date : 2015. Feb. 28.
    Tartózkodási hely : a Hold

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Apokalyptika on Vas. Máj. 24, 2015 8:39 pm

    Qputyin írta:Bizonyára albérletes, kezdő konyhaművésznőről van szó.

    Ööö... ez emlékeztet engem a nászutunk utáni első sült csirkére, amit szó szerint elb@ctunk. Embarassed Eskü, soha nem laktunk albérletben, és a kezdő konyhaművészetemhez sem volt köze. Laughing
    avatar
    Qputyin

    Hozzászólások száma : 2021
    Join date : 2015. Feb. 28.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Qputyin on Vas. Máj. 24, 2015 6:15 pm

    Bizonyára albérletes, kezdő konyhaművésznőről van szó.

    kuncog
    avatar
    Vadersith

    Hozzászólások száma : 1413
    Join date : 2015. Feb. 28.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Vadersith on Hétf. Máj. 18, 2015 8:29 pm

    _FK írta:Összehoztam egy jó kis gluténmentes palacsintát
    Hozzávalók:
    6 tojás (L-es méret)
    200ml (milliliter) rizsliszt (szarvasi, összetétel:100% rizs)
    100ml osztrák gluténmentes liszt (kukorica alapú)
    250ml tej (2,8-as)
    250ml buborékos ásványvíz (CO2=4,3g/l)
    30ml étolaj (napraforgó)
    só (1ml=két késhegy bőven)
    sütőpor (0,5ml=egy késhegy bőven)
    Keverőtálban habverővel jól elkeverjük, az olajat és a buborékos vizet a végén tesszük hozzá, aztán fél órát pihentetjük sütés előtt.
    Tehetünk bele tejfölbe reszelt sajtot vagy baromfi húskrémet, vagy fogyaszthatjuk hagyományos édestésztaként lekvár, kakaó, puding töltelékkel. _FK
    En meg gluten fullos kaposztas langost sutok!
    avatar
    _FK

    Hozzászólások száma : 202
    Join date : 2015. Mar. 02.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by _FK on Vas. Máj. 17, 2015 4:53 pm

    Összehoztam egy jó kis gluténmentes palacsintát
    Hozzávalók:
    6 tojás (L-es méret)
    200ml (milliliter) rizsliszt (szarvasi, összetétel:100% rizs)
    100ml osztrák gluténmentes liszt (kukorica alapú)
    250ml tej (2,8-as)
    250ml buborékos ásványvíz (CO2=4,3g/l)
    30ml étolaj (napraforgó)
    só (1ml=két késhegy bőven)
    sütőpor (0,5ml=egy késhegy bőven)
    Keverőtálban habverővel jól elkeverjük, az olajat és a buborékos vizet a végén tesszük hozzá, aztán fél órát pihentetjük sütés előtt.
    Tehetünk bele tejfölbe reszelt sajtot vagy baromfi húskrémet, vagy fogyaszthatjuk hagyományos édestésztaként lekvár, kakaó, puding töltelékkel. _FK
    avatar
    koldokszosz
    Admin

    Hozzászólások száma : 1874
    Join date : 2015. Feb. 26.
    Tartózkodási hely : székelek

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by koldokszosz on Szomb. Máj. 16, 2015 11:52 am

    http://index.hu/mindekozben/poszt/2015/05/14/orokre_halas_lesz_ezert_nekunk_igy_kell_20_masodperc_alatt_meghamozni_egy_fej_fokhagymat/
    avatar
    Vadersith

    Hozzászólások száma : 1413
    Join date : 2015. Feb. 28.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Vadersith on Csüt. Máj. 14, 2015 10:41 pm

    red39 írta:
    Sok káposzta és szépen megdinsztelve, nem lehet vizes , természetesen nem olajban, zsírban. bounce cheers Basketball
    Ugy legyen!:-))
    avatar
    red39

    Hozzászólások száma : 536
    Join date : 2015. Mar. 01.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by red39 on Csüt. Máj. 14, 2015 5:11 am

    Vadersith írta:
    En se rakok ra cukrot, csak az elejen a kaposztara keveset.
    Sok káposzta és szépen megdinsztelve, nem lehet vizes , természetesen nem olajban, zsírban. bounce cheers Basketball
    avatar
    Simika

    Hozzászólások száma : 135
    Join date : 2015. Mar. 02.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Simika on Szer. Máj. 13, 2015 10:00 pm

    Vadersith írta:Marhaporkolt
    kukoricas-sajtos palacsinta
    Smile
    Holnapután meg birkagerinc, egyben sütve
    már két napja üldögél a pácban...isteni illata van!
    avatar
    Vadersith

    Hozzászólások száma : 1413
    Join date : 2015. Feb. 28.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Vadersith on Szer. Máj. 13, 2015 1:36 pm

    Marhaporkolt
    avatar
    Vadersith

    Hozzászólások száma : 1413
    Join date : 2015. Feb. 28.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Vadersith on Szer. Máj. 13, 2015 1:34 pm

    koldokszosz írta:

    Tejjesen egyetértek:)
    En se rakok ra cukrot, csak az elejen a kaposztara keveset.
    avatar
    koldokszosz
    Admin

    Hozzászólások száma : 1874
    Join date : 2015. Feb. 26.
    Tartózkodási hely : székelek

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by koldokszosz on Hétf. Máj. 11, 2015 10:17 pm

    red39 írta:
    Vadersith írta:
    Legkozelebb csinalunk!
    Előbb kínálj meg vele, utána tegyél csak rá cukrot. Very Happy
    Csakis sósan, borssal. cheers

    Tejjesen egyetértek:)
    avatar
    medvebocs

    Hozzászólások száma : 372
    Join date : 2015. Feb. 28.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by medvebocs on Hétf. Máj. 11, 2015 10:08 pm

    Vadersith írta:
    Legkozelebb csinalunk!
    oké Smile cheers
    avatar
    Simika

    Hozzászólások száma : 135
    Join date : 2015. Mar. 02.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Simika on Hétf. Máj. 11, 2015 8:16 pm

    red39 írta:
    Előbb kínálj meg vele, utána tegyél csak rá cukrot. Very Happy
    Csakis sósan, borssal. cheers

    egyszer étteremben túrós csusza volt. mondtam, vega vagyok, cukorral kérem. megkaptam cukorral, szalonnával Smile)
    avatar
    Simika

    Hozzászólások száma : 135
    Join date : 2015. Mar. 02.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Simika on Hétf. Máj. 11, 2015 8:14 pm

    RontoPal írta:

    Van aki porcukorral eszi, igaz, olyanról is hallottam, aki a pörköltet is.:-)

    Só és bors!


    só és bors!
    A pasim ilyen édesszájú. Nemrég főztem tojásos lecsót, beletett egy evőkanál cukrot. Smile)
    avatar
    Simika

    Hozzászólások száma : 135
    Join date : 2015. Mar. 02.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Simika on Hétf. Máj. 11, 2015 8:12 pm


    Tudod, mit irigylek tőled? Ehetsz, amennyit akarsz és mégis ilyen alakod van.Very Happy[/quote]

    Köszi szépen! Smile
    azért bármit nem, a leveles édes tésztákkal nekem is uralkodnom kell magamon...
    A többit meg legyalogolom Smile
    avatar
    red39

    Hozzászólások száma : 536
    Join date : 2015. Mar. 01.

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by red39 on Hétf. Máj. 11, 2015 6:11 am

    Vadersith írta:
    Legkozelebb csinalunk!
    Előbb kínálj meg vele, utána tegyél csak rá cukrot. Very Happy
    Csakis sósan, borssal. cheers
    avatar
    wahúr

    Hozzászólások száma : 2419
    Join date : 2015. Mar. 01.
    Tartózkodási hely : valaki nincs sehol

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by wahúr on Vas. Máj. 10, 2015 8:28 pm

    Apokalyptika írta:Szavazzunk! kuncog
    kacsával

    Káposztás cvekedlin sült kacsa
    Zorg barátom találmánya

    Sponsored content

    Re: Főzőcske,de okosan!!!

    Témanyitás by Sponsored content


      Pontos idő: Hétf. Máj. 29, 2017 5:53 am